Abhomine
Proselyte Parasite Plague (2020)

Az Abhomine egy kétfős black/death metal brigád az Egyesült Államokból, ami mögött az Angel Corpse és a Kerasphorus soraiból ismert Pete Helmkamp, valamint a Crucifier, a Masada, a Hearse jelenlegi és a Grand Belial’s Key egykori dobosa Cameron Grant aka. The Black Lourde of Crucifixion áll. Proselyte Parasite Plague címet viselő albumuk 2020. februárban jelent meg az Osmose Productions és a Hells Headbangers közös kiadásában. Párosunknak ebben a formációban, ez már a második albuma, amin pengeéles riffekkel és koszos old-school hangzással hozzák vissza nekünk a ’90-es évek korai zord brutalitásának áporodott dallamait.

23 perces albumukra összesen hat istenkáromló, gyűlölettel teli, az emberi elkorcsosulás legsötétebb tárnáit feltáró dal került fel. Az egészet a zord hangzású Heresy Pulpit tételük nyitja, aminek sikálós, koszos, vitriolos gitár  riffei és párosunk felváltott, gyűlölködő eretnek énektémái könyörtelenül az arcodba marnak. Másodiknak jön az Infidel and Unclean, ami egy markánsabb, valamivel gyorsabb ütemű és egyben agresszívabb vonalú death metal nóta, tele hörgésekkel és sikolyokkal. Ez a dal tipikus iskolapéldája a ’90-es ével death metaljának, csak úgy mit az ezt követő kánátlós énektémájú, kommerszebb, csörömpölősebb hangzású Gogamgoz. A Blacklist a maga öt perces játékidejével az album leghosszabb dalaként tündököl, melyben dalnokaink veszett, acsarkodó agresszióval idézik elénk a sötétséget. Ennek az agressziónak az erejét az intenzív és gyors tempójú Saracen, valamint a záró Progeny Devoid című dalaikban is erőteljesen megtartják. Ez a két dal heves támadásokkal, pokoli riffekkel, undorral és leginkább bestiális gyűlölettel zárja le az albumot.

Az Abhomine egy olyan zenei stílust játszik, amely a ’90-es évek eleji black /death metal korszakának polírozatlan, sivár hangzását hozza vissza. Magasról tojnak a trendekre, mind hangzás, mind a szövegeik tekintetében. Egy igazi underground támadás, ami lelkedet a pokol lángjaival melengeti.

Ecdysis Summer Tour
augusztus 16.