Ahogy Ti zenéltek… – Nagy Ferót ünnepli a zenei szakma krémje 75. születésnapja alkalmából!

Feró 75 – “Ahogy Ti zenéltek…” címmel feldolgozáslemez jelent meg a 75 éves Nagy Feró tiszteletére. A 32 dalt tartalmazó tribute albumon a magyar könnyű és nem annyira könnyűzenei élet több tucat prominens előadója tiszteleg Feró szerzői és előadói munkássága előtt.

A közreműködő előadók:

Action, Ákos, Alvin és a Mókusok, Anna and the Barbies, Bagossy Brothers Company, Beatrice2020 (a Beatrice jelenlegi zenészei), Bródy János, Depresszió, I’m Dorothy, Fáraó, Fatal Error, Fonó Zenekar,  Hungarica, Ismerős Arcok, Junkies, Kalapács zenekar & Rudán Joe, Keresztes Ildikó & Varga Miklós, Kowalsky meg a Vega, Magna Cum Laude,  Medix & Kamilla Nguyen, Mobilmánia, Moby Dick, Omen, Ørdøg, Phoenix Rt., Republic, Ricse OldStars (korábbi Beatrice tagok) & Juhász Marci, Road, Rómeó Vérzik, Sugarloaf, Tankcsapda, Zorall.

Feró 75 – “Ahogy Ti zenéltek…” a megújult H-Music első kiadványa, ami egyúttal igazi családi projekt is, hiszen a különleges dupla válogatás motorja az énekes fia, egyben a zenekar dobosa Nagy Hunor Attila, a klasszikus Beatrice kiadványok stílusában készült grafika, borító pedig felesége, Nagy-Kovács Dorina munkája.
 
A dupla CD hétvégétől országszerte kapható a kiemelt MOL kutakon.

Ahogy Ti zenéltek… – Nagy Ferót ünnepli a zenei szakma krémje 75. születésnapja alkalmából! (4 komment)

 • Winci Winci szerint:

  Azzal, hogy Feró az első ~20 dalából él-e még most is, lehet érvelni, és vitatkozni is. Én méltányolom az évtizedeket is, sokan feladták már, vagy örök búbánatba száműzték magukat. és néha megmondják a tutit. A lemez viszont a számomra ugyanolyna értelmetlen, mint a “Tankcsapda – Dolgozzátok fel” többelőadós korongja, amiből kénytelen voltam válogatás EP-t készíteni, hogy hallgathassam. Nem stílusokba zárkózásom, hanem az eklektikus zavarodottsága miatt. Ennek a korongnak a tiszteletadás mellett (hogy élve elismerjünk, ne csak utólag méltassunk bárkit is – és ebből a szempontból sok az adósság többek felé) javarészt az volt a célja, hogy elmondhassák, ki mindenkire hatott. Csakhogy csúnyán megjelenik a legitimció olyanok esetében, akiknek megszólalásaik és tetteik alapján semmi közük a dalok-szövegek szellemiségéhez. Innentől olyan, mint egy bulvár karácsonyi koncert, mondjuk, hip-hop elemekkel, a tradícionális bécsi előtt 1 nappal.

 • Armand Armand szerint:

  Kinek ez, kinek az… igen némi giccsparádé, ellenszenv… de ez sok mai bandáról, előadóról szint úgy elmondható. A lényeg, hogy letett egy életművet. Lehet követni a példáját!
  Én inkább a feldolgozások között találok sok giccset 🙁

 • makadamiadio makadamiadio szerint:

  Ez valami hihetetlenül kínos
  Őszintén jobbat tett volna Feró életművének ha visszavolnult volna a 2. Bikini album után, és akkor tényleg úgy ismerte volna mindenki, mint a magyar Frank Zappa, de minden más amit ő tett vagy az ő zenéivel tett mást hihetetlenül méltatlan proli giccsparádé

  • Professor Shub Niggurath Professor Shub Niggurath szerint:

   Számomra mindig is egy ellenszenves fickó volt, de a partizán dokumentumfilmje után ez megsokszorozódott.