NGC Prod.
"MA ESTE IS VENDÉGÜNK BILL" 1977 ELEJE METRO KLUB (2005)
Kiadás éve:
2005
A lemez típusa:
Promó
Stílus:
Hard Rock-Blues
Felállás:
Schuster Lóránt
Zenekarvezető
Vikidál Gyula
Ének
Bencsik Sándor
Gitár-Basszusgitár?
Kékesi „Bajnok” László
Basszusgitár-Billentyűs hangszerek-Ének
Pálmai Zoltán
Dob
Deák Bill Gyula
Ének (Tk.:1,2)
A lemez kiadója:
Szerzői kiadás
Dalok:
1.Felejts el
2.Every Day Blues (bluesimpró Billel)
3.Rock and roll fantázia (Johnny Winter téma)
4.Örökmozgó
5.Improvizáció 25, Or 6 To 4 (Chichago Tranzit)
6.Hajsza (benne vágás)
7.Maradsz, aki voltál
8.Forma 1
9.Menj tovább
10.Lőj rám! (angol halandzsával)
11.Varjúdal
12.Főnix éjszakája
13.A király
14.Kétforintos dal
15.Simli show
16.Feel Like Makin Love (Bad Company) (nem teljes)
Rögzítette:
The 7th Evil
2010. október 4., hétfő, 09:51
Szerkesztés:
szerkesztes
P. MOBIL - \
A P. Mobil mindíg is a "közönség barát" kategóriába tartozott
A legközvetlenebb zenekar azok közül akiket ismerek
És amióta az internet lehetővé teszi, a zenekar a honlapján kersztül meg is hálálja a rajongók hűségét és szeretetét

2005 karácsonyán volt lehetőség letölteni a zenekar "Ma este is vendégünk Bill" című Promo CD-jét

Nehéz belőni a dátumot, de még a korszakot is. A forrás 74-esnek mondja. Itt még nincs Pityi, tehát az biztos, hogy 77 nyara előtti. Játszák a Menj továbbot, tehát inkább már 77-es, viszont a Lőj rám még angol halandzsával megy, nincs meg a végleges magyar szövege, ezért elképzelhető a 74, hisz egy 75-ösnek mondott miskolci felvételen már játszák magyarul a dalt. Jó lenne tudni, és minden vitát eldöntene, hogy mikor ment a TV-ben először a Forma 1 klippje, és még ennél is jobb volna, ha nem törölték volna le rosszul értelmezett anyagtakarékosság miatt a TV-ben a felvételt. A végső érv a mellett, hogy valahol 76-77 fordulóján lett felvéve a koncert, hogy egy másik biztosan 77-es koncerten Schuster a Menj továbbot úgy konferálja, mint ami már az idei nyár termése.

Azt mondja Lóri a 4. szám előtt, hogy a "jó öreg fölveszi a basszust." Hogy a zenekar Benjáminját (Samukát) hívta volna "jó öregnek" Lóri, nem tudni biztosan, de ha nem őt, akkor vajon kit? És ha őt, akkor mekkora szenzáció, hogy kiderül: Bencsik basszusgitározott is! A Felejts elt és a Chichago Tranzit dalt Kékesi énekli, és ő is billentyűzik, ahol kell. Óriásit játszik ez utóbbiban a Bajnok! Úgy érzem sosem tudott igazán kibontakozni mint hangszeres és szerző. Sokkal több volt benne e számban nyújtott teljesítménye alapján, mint amit általában mutatott, bár az sem volt kevés. Egyébként ez utóbbi feldolgozás annyira eltávolodott az eredetitől, hogy csak a tisztesség kedvéért írjuk ki a szám címét: 25, Or 6 To 4.


Bill is énekel vendégként 2 számot. Bill gyakran lépett fel a Mobillal főképp Pesten, mint ahogy 73-78 között más zenekarokban is megfordult pár szám erejéig. Így pl a "nagy" Syriusnál is volt egy bluesimprós blokkja, és a Hey Joet is nyomta, amit ebben az időszakban Radiccsal is játszott néha a BIP-en, akárcsak ezt a Dig That Boogie rockandroll fantáziát. Egyébként valahol a későbbi Bill-Box formációnak is itt vannak a gyökerei ebben az időszakban.

Ez a korszak nagyon vokálcentrikus volt erősen építenek Vikidál és Kékesi kettősére. Vikidál nemrég térhetett vissza a csapatba féléves kihagyása után, amíg Szegváry Gábor helyettesítette. Az olyan dobhártyarepesztő megmozdulások miatt kophatott ki a hangja az évek során, mint amit a Maradsz, aki voltálban bemutat. Nem kímélte magát, itt aztán hallatszik, hogy a legnagyobb magyar rockhang az övé volt, ez vitathatatlan.

Még játszák a Kintornás szerencséje program számait (Örökmozgó, Kétforintos dal), de a nyárra az eggyel előbbi programhoz tartozó Felejts el már kikopik a repertoárból, elindul az Alagút program, melynek gerincét adó számok közül a Menj tovább már itt megjelenik. Persze majd Cserháti érkezésével fogják megírni a Vonatot, a Rocktóbert, a Csizmát és végül az Utolsó cigarettát. De ne szaladjuk el az időben, 77 elején még mennek a feldolgozásszámok, más koncerteken a BTO Away From Home-ja, és a töméntelen Bad Company (itt csak a Feel Like Makin Love, de a korszakban játszák a Baby, I'm Just A Simple Mant és az I've Got Live For The Music-ot is).
P. Mobil - Veletek (single CD) (2018)
Kritika, oldboy @ 2018. augusztus 22., szerda, 19:28
P. Mobil - Csoda történt! (2017)
Kritika, oldboy @ 2017. szeptember 9., szombat, 10:09
P. Mobil - 1979-1996 (2016)
Kritika, oldboy @ 2016. június 19., vasárnap, 12:10
P. Mobil - 1976-1979 (2015)
Kritika, oldboy @ 2015. november 28., szombat, 15:18
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.025 seconds to render