Alice Cooper – Lemez a heavy rock városának

Detroit Stories címmel megjelent Alice Cooper új stúdióalbuma. 15 dalos albumán az 1970-es évek heavy metal szellemiségét szeretné vissza adni, valamint az akkori idők heavy rock központja, Detroit városa előtt tiszteleg. Lemezének első dala a Rock & Roll eredetileg az amerikai rockzenekar, a The Velvet Underground 1970-ben kiadott negyedik stúdióalbumának, a Loaded egyik dala, amit Lou Reed szerzet.

Az USA-ban sehol sem értékelték az Alice Cooper-féle gitárközpontú hard rock hangzást és az őrült színpadi show-nkat, leszámítva Detroitot. Az a város volt a számkivetettek menedéke. Detroit volt akkoriban a heavy rock központja. Nyomulhattál például az Eastownban, ahol 4 dollárért megnézhetted Alice Coopert, Ted Nugentet, a The Stooges-t és a The Who-t, a következő hétvégén meg a Grandéban játszott az MC5, a Brownsville Station és a Fleetwood Mac, vagy a Savoy Brown, na meg a The Small Faces. Soft-rockot nem játszhattál ott, mert azonnal szétrúgták volna a seggedet!

Los Angelesnek is megvolt a maga hangzása, ott volt a The Doors, a Love és Buffalo Springfield. San Francisco-ban meg a Grateful Dead és a Jefferson Airplane. New Yorkban ott volt a The Rascals és a The Velvet Underground. A dühös hard rock szülőhelye azonban Detroit volt.” – emlékezik vissza Alice Cooper.

május 05.,
május 20.,