Ancient Settlers – A melo-death metal új evolúciója

Új kislemezes dalával jelentkezett a nemzetközi felállású, modern – technikás melo-death metalt játszó Ancient Settlers. A zenekart 2020-ban alapította Carlos Chiesa-Estomba (Haboryn), Herman Riera (Haboryn), Rene González (Aesthesis), Emmy Reyes (Blackbeer, ex-Gamalyel) és Antony Hämäläinen (Meridian Dawn , ex-Nightrage, Armageddon). Napokban megjelent Cast in Gold daluk animált sci-fi videóját az alábbiakban nézhetitek meg.

A banda azzal a szándékkal jött létre, hogy tagjai felfedezzék a modern, dallamos death metal határait, ideértve a fülbemászó gitár riffeket, a szintetizátorok és billentyűk használatát, valamint a különféle hangzások és ritmusok széles választékát, és ezeket megpróbálják saját zenei személyiségükhöz felhasználni. Szövegi szempontból a zenekart a közelmúlt azon tragédiái inspirálják, amelyek a földet és az emberi fajt érintik. Üzenetüket igyekeznek eljuttatni mindazokhoz, akiknél erre fogékony fületek találnak.

A banda 2021 januárjában adta kiadta első digitális kislemezét Diamond Eyes címmel, amit februárban 4 számos Autumnus lemezük követett. Azóta két másik single-dallal is kijöttek Into the Depths I Ride és Library of Tears címmel. Jelenleg Fredrik Nordstrom irányításával 10 dalos, Our Last Eclipse – The Settlers Saga Pt. 1 című lemezükön dolgoznak.

Downset Downset
június 10.