At Night I Fly – Őssezl új lemez

Szeptember 20-án jelenik meg az At Night I Fly új albuma, a collision/fusion/division. A lemez dalainak nagy részét Horváth András Ádám gitáros és Bátky „BZ” Zoltán énekes írta, de a zenekar többi tagja is hozzátette ötleteit néhány dalhoz.

 „A munka során ismét a maximumra törekedtünk, és igyekeztünk zenei palettánk legszélesebb spektrumát megmutatni. Így az epikus, filmzenei hangulatoktól, az eddigi legkeményebb At Night I Fly-dalon át eljutunk egy egy szál akusztikus gitáros dalig is. A lehető legtöbb ránk hatással lévő zenei stílust felsorakoztatva, az eddigi legkomplexebb, mégis egységes zenei világot mutató anyag jött létre, amire nagyon büszkék vagyunk. Ezt a sokszínűséget vendég vokalisták, egy nyolcfős énekkar és a Netflix, HBO sorozatok és blockbuster mozik zenéiben rendszeresen közreműködő Budapest Art Orchestra 24 tagú vonóskara erősíti. Utóbbit Pejtsik Péter, az After Crying alapítója vezényli, aki ezúttal segítségemre volt a vonós hangszerelések elkészítésében is.” – mondta Horváth András Ádám.

A 10 dalos lemezről elsőként a The Sacrificial Lamb vizuális videója nézhető meg. A dal a kapcsolaton belüli erőszakról, a gyermekkori traumák felnőttkori megismétlődéséről, valamint a vallási köntösbe csomagolt abuzív és nárcisztikus viselkedésről szól. Bátky „BZ” Zoltán énekes így foglata össez a dal lényegi mondanivalóját:

Ütközés, összefonódás, szétválás: minden dal egy kapcsolat történetét meséli el, néhol saját tapasztalatból, máskor mások történetei alapján. Megjelenik a teljes odaadás, a nárcisztikus elnyomás és a tévutak, a ragaszkodás és a búcsú, az elveszettség és az újrakezdés. Ilyen módon a témák túlmutatnak a boldogan éltek, míg meg nem haltak sztereotípiáján és olyan élethelyzeteket is bemutatnak, amik sokszor a külső szemlélők, vagy akár a kapcsolat szereplői számára is láthatatlanok.

At Night I Fly – collision/fusion/division

(H-Music)

1. Osiris part I. – Feather
2. Osiris part II. – Heart
3. From the Ashes
4. Chains
5. The Sacrificial Lamb
6. Slave
07. Mitosis
8. Different Skies
9. The Sky Above
10. Distress

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.