Auraleak – A cselekvésképtelenség filozófiája

In Motion címmel harmadik videójával jelentkezett az electro-industrial metal vonalán mozgó hazai Auraleak. A videoklip teljes egészében az Unreal Engine 5 grafikus motorban készült el.

Ezt a dalt többek közt rossz döntéssorozatok láncolatáról írtam, valamint harmincéves koromig elég sok problémám volt a bennem lévő érzések és gondolatok kommunikációjával a külvilág felé, drasztikus változásra volt szükségem. Ez önmagában jó indíték volt, de baromi nehéz volt felszakítani azokat a dolgokat, melyeket akár hosszú éveken, akár gyerekkorunktól fogva cipelünk magunkkal a kálváriára. Itt már nem volt sajnos elég, hogy misztikus körmondatokban kiírom magamból a gondolatfoszlányaimat és mindenki fogja fel ahogyan akarja, mert abból egyik oldal sem tudott érdemben profitálni.”

Az In Motion a szikra, ami beindít, a felcsillanó remény az alagút végén, az első nappali busz hajnali négykor. Ahogyan a címe is mondja, mozgásba hoz. Az üzenete pedig, hogy merjünk lépni, dönteni, más nem fog helyettünk – ne mindig arra várjunk, hogy valaki lépjen, mi pedig tartozhassunk valahova. A videoklip pedig erről a hovatartozásról (hovanemtartozásról) szól. Amikor egy olyan világban élünk, ahol sokan a túlélésért küzdenek, menekülőútvonalak keresésével kelünk és fekszünk, elsiklik a figyelmünk afelett, hogy megbecsüljük amink van, a probléma gyökere pedig igazából mi magunk vagyunk, csak egyszerűen képtelenek vagyunk beismerni.” – mesélte Hex, a zenekar énekes.

March of Beasts March of Beasts
március 01.