Bál – Csak az enyém – új videó

Az egyszemélyes hazai atmoszférikus black metal projekt, a Bál a napokban tette közzé Csak az enyém dalára készült videóját. A videó dala tavaly megjelent Krampusz albumán található.

Eddigi legproduktívabb évem volt 2020, minden szempontból. Januárban kiadásra került az új album, a Bú, mely a kazak/orosz Narcoleptica Productions révén elérhető CD-n. Az atmoszferikus katyvaszból disszonáns légkör született, a fájdalom és a homály ismét dominál a zenémben. Pár hónapra rá összehoztunk egy négytételes split-albumot a Brazil Far From Beyond csapattal és azt gondolom, a Vak látnok elég erős dal lett magamhoz képest. Ezek után szeptember 13-án megjelent a Krampusz album hét nyers, kegyetlen és fagyos számmal.

Ezen a lemezen csak magyar nóták jelentek meg, az intrón és az outrón kívül két versszakos dalszövegekkel. Ezt követte a Hirsch, mely egy sokkal dallamosabb és letisztultabb hangzású anyag lett. Ennek az EP-nek az a története, hogy Smara Kand – akivel már elég régóta dolgozunk együtt, a barátom és egy varázslatos művésznő Ausztriából – küldött nekem egy videósorozatot dalszövegekkel német nyelven, hogy komponáljak alá muzsikát. A novemberben megjelent, hatszámos anyagból 4 dal, a kisfilm 4 felvonása, 2 dal pedig bónusz számok.

2021 tervei a következők: új BÁL-kiadványok létrehozása, projektek új művészekkel és olyanokkal is, akikkel már dolgoztam együtt.

március 11.,
március 20.,
április 03.,