Bali Dávid – kisterem előrendelés indul

Mostantól tudjátok előrendelni Bali Dávid (Satelles) első könyvét, ami a kisterem címet kapta és a 2000 és 2019 közötti hazai rock/metal underground 100 lemezét mutatja be. Az Empire Merch jóvoltából a könyv 100 db-ban megjelenik fizikai formátumban is, de dolgoznak azon is, hogy e-könyvben is elérhető legyen, a grafikai arculatot Borbás Marci (harom.studio) jegyzi, aki lényegében megálmodta az egész könyvet úgy, hogy az albumszerű lehessen, míg a kiadvány nem valósulhatott volna meg a Hangőr Egyesület támogatása nélkül.

Kedvcsinálóként a fülszöveg:

A keményzenei underground fennmaradásának két alapszabálya van: hogy mindig valamivel szemben határozza meg magát, és hogy mindig önműködőnek, önfenntartónak kell maradnia.

A kisterem, Bali Dávid első könyve azt az időszakot öleli fel, mikor az internet maga alá gyűrte a lemezeladásokat, és a fájlcserélőknek köszönhetően új, online színtérrel gazdagodhatott a rendszerváltás utóhatásaira legérzékenyebb könnyűzenei szubkutúra. Legyen szó a hardcore/punkról, a MySpace-korszak sajátos műfajairól, a metal szélsőséges hangzásairól (doom, death, thrash, black, sludge, stb.), zenei határfeszegetésekről, nemzedékváltásról, elfelejtett sikerekről vagy be nem következett áttörésekről, a kisterem olyan arcképcsarnokot kínál 100 zenekar 100 lemezével 2000 és 2019 között, amivel elmesélhetővé, megvitathatóvá válik az elmúlt 20 év hazai undergroundjának belső formálódása.”

Downset Downset
június 10.