Becoming The Archetype – 10 év után új lemezzel térnek vissza

10 év után új lemezt ad ki az amerikai progresszív death-core vonalas Becoming The Archetype. Visszatérő lemezük Children of the Great Extinction címmel augusztus 26-án fog megjelenni a Solid State Records jóvoltából. A lemezen Seth Hecox gitáros-billentyűs és Brent „Duck” Duckett dobos mellé visszatér régi énekesük Jason Wisdom.

Több mint tíz év után egy új albumot készíteni, meglehetősen komoly kihívás volt számomra.” – mondta Wisdom. „Nem arról van szó, hogy nehezemre esne dalokat szerezni, lévén az elmúlt évtizedben több mint 50 nótát írtam különböző projektek és bandák számára. Az okozat igazi nehézséget, hogy újra felelevenítsük a Becoming The Archetype valódi, eredeti lelkét. Az évek során mindannyian sokat fejlődtünk zeneileg és emberileg is egyaránt, de amikor elhatároztuk, hogy elkészítjük a banda „visszatérő” albumát, abban egyöntetűen megegyeztünk, hogy ennek az anyagnak egyértelműen klasszikus Becoming The Archetype hangzásúnak kell lennie.

Lemezük koncepciója most is egy izgalmas sci-fi sztori lesz, amiről Seth Hecox gitáros-billentyű így mesélt:

Témáját tekintve az új album a jelenlegi humanitárius helyzet valóságára reflektál. Egzisztenciális rettegés lengi át a létünk atmoszféráját. Az emberek valódi szörnyetegekkel találkozhatnak, és közelről szembe is nézhetnek saját halandóságukkal. Ezek a dolgok tehát nem csak a metal kultúrában, hanem a valóságban is jelen vannak. Új dalaink ennek megfelelően a megváltással, felszabadulással, a terror legyőzésével foglalkoznak.”

Kedvcsinálóként The Lost Colony daluk videója nézhető meg.

March of Beasts March of Beasts
március 01.