Black Sachbak

Black Sachbak Vs. The Future (2019)

Az Izraeli crossover thrasher Black Sachbak zenéjében a ’80-as évek thrash hullámának ízei köszönnek vissza. Tavaly év elején megjelent Black Sachbak VS. The Future albumuk dalait hallgatva nekem elsőre a Rajna vidéki hordák (Destructiun, Tankard, Sodom)és a Bay Area-i legendák (D.R.I. Exodous, Anthrax, Suicidal Tendencies) jutnak eszembe. A banda 2010-ben alakult és első albumuk, a No Pay No Gain 2013-ban jelent meg. Bár az album nem volt nagy durranás, annyira elég volt, hogy felfigyeljenek rájuk. Ezt követve pár év után jött csak szóban forgó második lemezük, amire egy intró és 11 thrash metal torpedó került fel.

Az album történetének középpontjában egy náci elit csoport áll, akik gonosz tudósok segítségével egy gyilkost (Sachbak) küldenek vissza az időben, hogy az emberek gondolatait befolyásolja és az ő poszt-apokaliptikus uralmukat előkészítse. Az album rövid bevezetője után rögtön a nyakunkba csapnak a Race And Wealth gyors tempójú old-school riffei és punk orientált ének dallami, amik az egész albumon erősen kitartanak. Az ezt követő dalaikban (The Core, NSP – Fly, Time Quest Assassin) erősen csúcsra járatják crossover alapvető elemeit… pörgős zúzda riffek, üvöltő banda kórusok, veszett harcore-punk energia.

Az őrületet csak fokozzák a reggea/jazz megoldásokkal tarkított Michael Jackson paródiájuk, a The Michael Jackson Job feszes tempóiban, amiket egy pillanatnyi dallamosságra vissza fognak az ezt követő Party Hard Living Tight elején, de utána jön, az igazi erezd el a hajamat. Ez a veszett, sodró lendület olyan daliknak, mint az F.T.L, az Antichip és a záró Fight Against Sobriety riff-munkagépének köszönhetően 100%-osan kisseb-nagyobb téma, illetve hangulatváltásokkal kitart az album végéig.

A Black Sachbak Vs. The Future egy sziklaszilárd crossover thrash album, amit simán oda lehet állítani egy Municipal Waste, egy Iron Reagan, vagy épp a THC-től betépett death/thrasher, a Cannabis Corpse nemrég megjelent új albuma mellé. Igaz a lemez kaphatott volna jobb keverést is, de őszintén bevallva ez a kis kásás hangzás még jól is áll neki.

február 06.,
február 24.,
március 11.,