Blood Ceremony – Új, de klasszikus ceremónia

Május 5-én, pénteken új lemezével tér vissza a kanadai okkult rocker Blood Ceremony. A legendás zenekar az elmúlt éveit azzal töltötte, hogy még jobban összemossák a heavy/doom múltja és jelene közötti határvonalakat. A Rise Above Records gondozásában megjelenő The Old Ways Remain lemezük témáit (ezúttal is) az acid folk, a pszichedélia és a prog-rock varázslataival, szónikus látás–hangzásmódjával töltötték meg. Ízelítőként Ipsissimus, valamint Powers of Darkness dalaikkal ismerkedhettek meg.

A The Old Ways Remain egy album azok számára, akik szeretik a nagyszerű dalokat, a nagyszerű riffeket és a rejtélyes meséket a külső határoktól. Ők útközben egy lendületes, pörgős psych-rock, a nehéz doom és a hallucináció hangzatos keverékét élhetik át.” – mondta a lemezről Sean Kennedy gitáros.

Ez az album légyekében hangzásunk folytatása, bár minden albummal igyekszünk új zenei irányokba tolni magunkat. Van rajta néhány folk-rock dal, valamint néhány súlyosabb szám, míg mások pedig poposabb hangulatúak. Ennek ellenére úgy érzem, remekül illeszkedik a korábbi kiadásaink sorába.”

Blood Ceremony – The Old Ways Remain

(Rise Above Records)

1. The Hellfire Club
2. Ipsissimus
3. Eugenie
4. Lolly Willows
5. Powers Of Darkness
6. The Bonfires At Belloc Coombe
7. Widdershins
8. Hecate
9. Mossy Wood
10. Song Of The Morrow

Bonus 7”:
A1. Falling (cover version of Iron Maiden, UK 1970)
B1. Powers Of Darkness (demo)

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.