Blood From The Soul – Shane Embury feltámasztotta egykori ipari metal jellegű projektjét

Shane Embury, a Napalm Death és számtalan más projekt agya feltámasztotta egykori Blood From The Soul nevű ipari jellegű metal projektjét, amelynek eddig egy lemeze jött ki 1993-ban (To Spite The Gland That Bleeds). Projektjének új felállása: Jacob Bannon (Converge), Dirk Verbeuren (Megadeth, ex-Soilwork stb.) és Jesper Liveröd (Nasum). Új lemezük november 13-án, DSM-5 címmel jön majd ki és elsőként Debris Of Dreams daluk szöveges videóját nézhetitek meg.

A DSM-5 egy sci-fi konceptlemez, egyrészt az emberek, másrészt az érző gépek szempontjából megírva. Shane keresett meg a projekt ötletével, az e-mailje tök váratlanul is ért. Arról persze hallottam én is, hogy tervezi a Blood From The Soul feltámasztását, de azt hittem, ez már zajlik is különféle zenészekkel. Mindenesetre izgalmas kihívásnak éreztem a dolgot, pláne, hogy ezúttal olyamiről írtam, ami nem feltétlenül személyes élményeken alapszik, legalábbis részben nem. Amikor Shane üzenete megérkezett, Dirk már felsorakozott mellé, ami szintén izgalmassá tette a projektet, hiszen az első lemez dobgéppel készült.

Mellesleg azt az albumot a megjelenése napján vettem meg… Fiatal hardcore és metal rajongó voltam, és mivel Shane a Napalm Deathben játszott, Lou Koller meg a Sick Of It All-ban, ez egy valóra vált álom volt számomra. Habozás nélkül vetődtem rá a lemezre!” – mondta Jacon Bannon.