Blood Red Throne – Egy nekrofil szerelmes dal

Imperial Congregation címmel október 8-án jelenik meg a norvég death metalos Blood Red Throne tizedik albuma.  A Satyricon egykori gitáros Daniel “Død” Olaisen vezette csapat 10 dalos lemezének első előzeteseként Itika daluk hivatalos videóját nézhetitek meg.

 “Az Itika volt az egyik első dal, amit az új albumhoz megírtam, és rohadt súlyos lett. Igazán klassz ritmikus témák vannak benne, kissé futurisztikus szólókkal. Amolyan fiktív szerelmes dal ez, egy nekrofil fickóról szól, aki vágyik a szexi holttestre, viszonzatlanul. Azt kívánja, hogy bárcsak elég jó, vagy elég halott lenne ahhoz, hogy végül megkapja a hullát.

Ezúttal valami újat, frisset alkottunk a hangzás terén. Már az első dal megírásától kezdve azt éreztük, hogy most egy teljesen más szintre lépünk, minden tekintetben. Sok szövegünkben a vallással és általában az emberiséggel szembeni szkepticizmusunk jelenik meg. Légy szabad vagy halott… A borítón két gigantikus csontváz tornyosul az istenfélő emberek fölé, miközben gyertyafénynél diktálják az emberi sorsot.” – mondta a dalról Daniel “Død” Olaisen.

Blood Red Throne – Imperial Congregation

(Nuclear Blast)

1. Imperial Congregation
2. Itika
3. Conquered Malevolence
4. Transparent Existence
5. Inferior Elegance
6. We All Bleed
7. 6:7
8. Consumed Illusion
9. Hero-Antics
10. Zarathustra

szeptember 24.,
szeptember 24.,
szeptember 24.,
szeptember 25.,