Brain Drain – Lidérc/Incubus kettős klippremier

Egy meglepő kettős klippremierrel jelentkezett a karcagi Brain Drain zenekar. Az egészet két szó jellemzi: alvási paralízis. Egy olyan élmény, amely az ebben szenvedőket az őrület határára sodorja. A zenekar legújabb dala ezt a témakört boncolgatja, amely újra a korábban megszokott, keményebb műfajú szerzeményeit idézi. A srácok a pandémia időszakát kihasználva egy komplett nagylemezt írtak meg, melynek első kislemezes dala a most megjelent Lidérc, amely párhuzamosan angol verzióban is megjelent Incubus néven. Az ehhez kapcsolódó videót a kenderesi Horthy-kastély padlásterén forgatták le a srácok. A forgatásra Törőcsik István, a csapat frontembere így emlékszik vissza:

A mi szerencsénk mutatja, hogy sikerül pont a legmelegebb júniusi napot kifognunk. Pokoli hőség volt, legalább 50 fok fogadott bennünket, így általában felváltva rögzítettük az összes jelenetet kényszer szünetekkel beékelve. A nehézségek közé tartozott, hogy bizonyos kellékeket nem tudtunk felhasználni emiatt, hiszen csúszott, aminek ragadnia kellett volna és fordítva, így néhány esetben rögtönöznünk kellett a forgatókönyvet átírva. Ráadásul Adrián – a csapat billentyűse – megsérült a forgatás alatt, komikus módon akkor, amikor le kellett feküdnie a földre, de a válla szerencsétlen módon egy bútorlap sarkán megcsúszott. Ám szerencsére zúzódással megúszta. Ennek ellenére jó hangulatú forgatáson vagyunk túl. Gergő, a basszerosunk zseniális ötleteinek és pókerarcának köszönhetően a humor eleve adott volt. A képi felvételeket a gitárosunk, Nagy Peti rögzítette, én magam pedig a forgatókönyvért és a kellékek beszerzéséért feleltem. Igazi csapatmunka volt.

A csapat nem tétlenkedik, hiszen már a következő klip előkészületein is túl vannak, ősszel pedig szeretnék kihozni új nagylemezüket. Ezzel kapcsolatban is sikerült néhány információhoz jutnunk.

Különös lemez lesz. A szövegvilága meglehetősen sötét, amolyan posztapokaliptikus. A korábban sokszor körbejárt emberi kapcsolatok helyett egy romba dőlt világban ébredő ember útkeresését járja körbe, akinek addig kellett várnia, míg minden elhaladt mellette. Lesz szó ábrándozásról, a végtelen kihasználásról, emberi lezüllésről, ugyanakkor érzelmesebb tételek is felkerültek, hiszen halálesetek és a járvány miatti bizonytalan jövőképek erőteljesen közrejátszottak abban, hogy néha vissza akarjunk térni a szép emlékekhez, ugyanakkor tovább is kell lépnünk.

július 16.,
július 31.,