Buzzard

Buzzard Eye Of The Sun ’EP (2021)

A Buzzard egy meglehetősen friss formáció a brazil pszichedelikus doom/stoner metal színteréről. A duót 2020 augusztusában alapította Suyanne Gabrielle – dobos / énekes és André Leoni – basszusgitáros / énekes. Mély rezonanciájú zenéjükre elsősorban a Sleep lassú riff lüktetéséi és a klasszikusabb doom/stoner metal dörgő riff-centrikussága jellemző, melykehez a space rock és a progresszív rock jellemvonásait adták hozzá.

Ezek a jellemvonások egyből visszaköszönnek az Eye Of The Sun címet viselő bemutatkozó EP-jük közel 5 perces instrumentális hangvételű címadó dalának kozmikus hangokkal nyitó rezgéseiből, amik után lassú torzított fuzokkal megérkeznek a fentebb példaként említett Sleep, illetve a szabbatista iskola rituálisabb riff energiái. Ezek az energiák némi delejes töltéssel átviharzanak a nehéz ólomcsizmákban vánszorgó Higher középtempós blues alapú doom balladásában, amiben két zenészünk duett-szerűen ként mantrázzák el éneküket. Ez egész dallnak, és annak dallamának van egy jellegzetes Danzig ballada feelingje, ami szép ragacsosan átsiklik a harmadik dalként hallható Mantis spirituális dob alapú tematikájába. Az egész dal olyan, mint egy ősi ima, ami a modern drone rezgésektől, a nehéz riffelésektől és a kaotikusan hörgő üvöltésektől egy nem evilági szférákat hivatottak megnyitni… szinte a hideg is kirázott a hallgatása közben. A záró Sonne egy rövidke instrumentális blues rock vonalú hangjáték, ami inkább csak a töltelék szerepére hívatott, semmint bármi érdemire.

Eye Of The Sun EP-jükön (egy tételtől eltekintve) minden esetre jól megfogalmazták a doom rituálisabb hangulatát, aminek remélhetőleg lesz folytatása.

június 04.,
június 22.,
június 23.,
június 25.,
június 28.,
június 30.,