Szigeti Ferry 60 meglepetésparti

Ferikém 40 ember 4 hónapja egyfolytában hazudott neked” – Ez a mondat Budapesten egy borospincében hangzott el és akinek szólt az nem más mint Szigeti Ferenc, a Karthago együttes őrületes elefántja. Hatvanadik születésnapja alkalmából Ferry 40 barátja jött össze a Seybold-Garab Pincében, hogy az egészről semmit sem sejtő rocklegendát korához méltó módon ünnepeljék.

A szervezkedés első fázisa már a novemberi időszakra vezethető vissza. 40 ember 4 hónapon át teljes titoktartásban kezelte a dolgot. Előszöris a legfontosabb dolog az volt, hogy erre a napra Ferryt szabaddá tudjuk tenni. Keresni kellett egy kamu embert aki egy szórakozóhelyre egy kamu szerződéssel meghívja őt fellépni. A beavatott ember eljátszotta,hogy újonnan nyíló bárjába egy gitáros estre szerződteti Szigeti Ferencet és erről természetesen szerződést is kötöttek. A fellépés dátuma a naptárba bekerült így erre az estére már Ferry biztos nem tervezett más programot.

Eljött a nagy nap. A Karthago együttes és a Team valamint a sok barát összegyűltek ebben a csodálatos pincében ahol már megterítve várt minket az asztal.

Az asztalon ültetőkártyák jelezték kinek melyik helyet szánták. Mivel a buli szervezésére még régebben kezdődött így a legkülönlegesebb dolgokra is jutott idő. Így készült el a Ferry 60 szöveggel meghímzett szalvéta is, amit mindenki hazavihetett emlékbe.

A pince egy izléses berendezésű hangulatos hely volt, ami kitünően megfelelt egy ilyen szülinapi buli lebonyolítására. A falakon hordók díszelegtek, amit Takáts Tamás is szemügyre vett.

A földön ládákban régi szódásüvegek pihentek ki tudja mióta.

Egy másik sarokban pedig a hordók mellett egy rakás kitünő bor kívántatta magát.

Valahol mégarrébb pedig demizsonokkal találkozhattunk.

Miutánszemügyre vettük a borkedvelőknek felbecsülhetetlen értékű díszítőelemeket, neki kellett látni az előkészületeknek, ugyanis nemsokára ide kellett csalni az ünnepeltet. A Ferry arcképével ellátott óriás papír 60 forintost minden résztvevőnek alá kellett írni. Mivel, hogy az aznapi gázsi sajnos lemaradt, így megpróbáltuk ezzel kárpótolni őt.

A másik elmaradhatatlan kellék az előtérbe lett felkötve, hogy a bejárati ajtóból jól rá lehessen látni. Egy hatalmas zászlóra a Boldog szülinapot mellett jópár kép lett nyomtatva. Ezeken a képeken a rocklegenda életének fontos pontjai voltak láthatók.

Még egy nagyon fontos dolog és egyben kitünő ötlet is jól feldobta a bulit: a Karthago Team minden résztvevőt Szigetis mellénybe öltöztetett. Az elején magát az est fénypontját láthatjuk szivarozás közben:

A hátulján pedig az est fénypontjának korát olvashatjuk le:

Az idő eljött. Már mindenki nagyon izgazott volt. Az összegűltek azt találták ki, hogy a pár utcával arrébb lakó Ferryt úgy csalogatják ide, hogy itt van egy ismerőse aki beteg, és szeretné ha pár percre láthatná. Az ajtó résnyire nyitva maradt és mikor eljött az idő Takáts Tamás hirtelen szétnyitotta

Szigeti nem hitt a szemének. Kitárta karjait és szóhoz sem jutott.

Nem tudom, hogy egy ember mit érezhet ilyenkor mert még soha nem kerültem ilyen helyzetbe, de Ferryt igen rendesen leverte a víz. Körülbelül egy órának kellett eltelnie ahhoz, hogy visszanyerje alapállapotát. Egy darabig csak egyik székről a másikra ült és folyton azt emlegette, hogy neki ma fellépése van és nem értette, hogy mi történik körülötte. Aztán eljött az idő,hogy zenésztársai és a Team felköszöntse őt és mondjanak pár szót eme jeles nap alkalmából. Az ajándék amit kapott a mi ünnepeltünk egy kerámia könyv volt amibe önarcképe, gitárja és egy Zorán idézet volt beleégetve. Csodaszép ajándék, fantasztikus emlék a sok Karthago erekje mellé, amit ő gondosan az évtizedek alatt összegyűjtött.

Ezután a többi vendég is sorban állt, hogy odaadja ajándékát. Welnesshétvége, szivarvágó, hatalmas Törley pezsgő és különböző italok vándoroltak Ferry kezébe de kapott lufigitárt és nagy plüsselefántot is.

Érdekes és ötletes ajándéknak számított a Ferry 60 szárazkolbász is mely saját arcképével volt felcímkézve.

Persze ez a kolbász dolog nem véletlen hiszen a Karthago együttes profi kolbásztöltő hírében áll. A híres gyomaendrődi Disznótorock fesztiválon immáron harmadik éve zsinórba nyerik meg a fődíjat. Nem is csoda hiszen az ő kolbászuknak nem lehet ellenállni.

Az ajándékozás után jött a vacsora. Fregeteges marhapörkölt nokedlival, utánozhatatlan töltött csirkehús rízzsel, embertelen tiramisu és muffin és csodálatos gyümölcstál várták, hogy vereséget szenvedjenek a negyven fős brigád ellen. A hihetetlen finom ízeket és ételeket kitünő borokkal és pálinkával öblítette a társaság. A pusztító hadjáratot mindössze néhány banán és alma élhette túl.

Aztán jött az első meglepetés.Hirtelen előugrott valahonnan öt hastáncos hölgy vendég és eljárták mindenki örömére a Zamma Zamma táncot. Közben természetesen a hangfalakból dőlt a tuniszi tipusú zöldbozót rock.

A második meglepetés pedig a hatalmas oroszkrémtorta volt a tetején tele marcipánelefántokkal.

A buli hajnali háromig tartott és a zenéről az ország egyik legkitünőbb és elismertebb vendéglátósa Csocsó gondoskodott. Az estén énektudását is bárki kipróbálhatta ugyanis egy karaokis csapat is színesítette a már amúgyis meglepetésekben és csodálnivalóban gazdag őrületet. Szigeri Ferenc 60 éves lett. Barátaitól csodálatos és felejthetetlen estét kapott.

De idén nem csak Ferry jubilál hanem az egész Karthago zenekar is: a legenda ugyanis kereken 30 éve alakult. 2009-ben beindul a zenekar és elsöprő bulikat nyom az ország minden táján. Nyáron egy exkluzív unplugged koncerttel jelentkeznek a Művészetek Palotájából de mégsem ez lesz az ünnepi buli. A Karthago a 30. éves születésnapját egy minden eddiginél nagyobb rendezvénnyel ünnepli.

Szeptember 26-án a Budapest Sportarénában minden eddiginél nagyobb és elképesztőbb koncertjét láthatja a nagyközönség. Szülinapi buli és lemezbemutató egyben. És, hogy a technika jó lesz abban mindenki biztos lehet hiszen nem más szervezi a bulit, mint a Live Nation. Ők szervezték az AC/DC és a Madonna bulikat is.
Szóval 2009 mindenképpen az elefántok éve.

Boldog születésnapot Karthago. Boldog születésnapot Szigeti Ferenc.

Nox Mortuorum Nox Mortuorum
december 01.
The Dead Daisies The Dead Daisies
december 02.