Dødsengel – Bab Al On

Ha megakadnánk, hogy milyen zenét vigyünk a Tágrazárt Szemek Party-ra, akkor az ezoterikus black metalt játszó Dødsengel (Halál Anyagla) új albuma kitűnő választás lehet. A Debemur Morti Production halottaskocsiján érkező Bab Al On címet viselő nagylemez december 16-án fog befutni. A zenekar tizenöt éves pályafutásának az egyik legizgalmasabb és legmisztikusabb anyagát ígéri.

Koncepcionálisan kötődik a thelemic miszticizmushoz, és középpontjában Babalon istennő áll (az okkultista Aleister Crowley Törvény Könyvének istennő alakja). „Ő a megnyilatkoztatás kapuja. Mindennek anyja és szajhája. Ahonnan jöttünk és ahová visszatérünk…testet öltéssel, testtel és szellemmel, valamint a legmagasabb spirituális törekvéssel társul. Ő egyben Hatalmas Babalon a Kinyilatkozások szajhája aki a Fenevadon lovagol John Dee and Edward Kelly látott látomásaiban” nyilatkozik a koncepcióról az együttes dobosa, Malach Adonai. Ezután minden okkult társaság biztos megnyalná a tíz ujját. A banda ötödik nagylemezére még várni kell de a kiadó jóvoltából már hallhatunk is róla két nótát.

A Bab Al On egy hipnotikus olvasztótégely, egy mélységes utazás az okkultizmus ki kristályosodott világában.

Hagyományom szerint van egy elképzelésünk az Angyalról és a Démonokról, az igazi akarat és legbensőbb lényed képviselőjéről. Úgy éreztem magam, mintha elvesztem volna az életben, és hónapokig tartó száraz időszakokat és az unalmas szürke kétségbeesést kellett elviselnem. Abszurd módon volt egy pillanatom, amikor újra átéltem az egység élményét ezzel a fénylő lénnyel. Látszólag minden rendben volt, és tele voltam energiával, kreativitással és jelenléttel. Megpróbáltam kifejezni ezt az érzést, hogy megtapasztaljam az igazi akaratot, majd azt saját életedben egyre fokozatosan bevinni… majd hirtelen újra ott voltam az egész elején.