Draconian – Megjelent az új lemezük

Under a Godless Veil címmel jelent meg a svéd gótikus death/doom metalos Draconian hetedik nagylemeze. A legendás csapat öt év után adta ki új lemezét, amiről az újabban megjelent Sleepwalkers videójukat nézhetitek meg.

A Sleepwalkers dal a szívem csücske az új lemezünkről. Olyan, akár egy törékeny, kecses rekviem önmagunk számára. Nagyon jól megragadja egy elveszett, kimerült lélek érzéseit.” – mondja Heike Langhans énekesnő.

Új lemezükről pedig korábban így beszélt: „Az Under a Godless Veil album a valahavolt legváltozatosabb anyag, amit kiadunk a kezünkből. Ezeket a dalok a Johan szívéhez közel álló muzsikák ihlették; vagyis minden, ami a tradicionális doom és a gothic rock műfajok közötti skálán mozog. Sokan minden bizonnyal meg fogják jegyezni, hogy ezek a dalok a korábbiaknál jóval kidolgozottabbak, meditatívabbak. Ezúttal néhol ambient elemeket is beledobtunk a közösbe, de persze egy pillanatra sem hanyagoltuk a Draconian-ra jellemző, tradicionális karakterisztikát. Nem mellesleg tökéletesen illeszkedik a zenei kompozíciókhoz Anders dalszövegi irányzata, ami remekül tükrözi első 2-3 albumunk kettősségét és kifinomultságát, miközben a korábbiaknál erőteljesebben árasztja magából a gnosztikus filozófiát. Nevezhetjük az Under a Godless Veil albumot egyfajta elmélkedésnek is – életről és halálról van ugyanis szó a dalokban; de eközben mindvégig emlékeztetünk arra, hogy ez a különös, zord világ messze távol áll attól, amit otthonnak nevezhetnénk.

Nox Mortuorum Nox Mortuorum
december 02.
The Dead Daisies The Dead Daisies
december 03.