Dragony – megjelent a negyedik lemezük

A szimfonikus elemeket tartalmazó, melodikus heavy/power metalos osztrák Dragony negyedik nagylemeze, Viribus Unitis címmel január 15-én jelent meg a Napalm Records-nál. Érdekesség, hogy az album koncepciója szorosan kapcsolódik Ferenc József, a felesége, Sissi és fiúk, Rudolf koronaherceg, valamint a Habsburg Monarchia végéhez.

Siegfried Samer énekes (ex-Visions of Atlantis): “A konceptlemez nyitódalában (Gods of War) 1867-ben járunk, amikor Ferenc József császár birodalma a különböző háborúk (porosz, francia, szárd, olasz) miatt az összeomlás szélére kerül, így kénytelen rendezni az Osztrák Birodalom és a Magyar Királyság közötti kapcsolatait. Ez volt az osztrák-magyar kiegyezés, melynek nyomán kialakult az Osztrák-Magyar Monarchia.

Az eredeti történetbe viszont vittünk egy kis fikciót, fantasy-t, mert a mi történetünkben Rudolf koronaherceg nem lett öngyilkos 1889-ben, hanem miután az édesanyja, Sissi 1898-ban merénylet áldozata lett, ő a fekete mágia és a démonológia használatával szeretne újra együtt lenni vele. Erről szól például a Golden Dawn című szám.

A lemezről három dalhoz (Legends Never Die, Golden Dawn és Gods of War) készült klip a megjelenés előtt, amiket az alábbiakban lehet megnézni.

Dragony – Viribus Unitis

(Napalm Records)

1. On the Blue Danube

2. Gods of War

3. Love You to Death

4. Magic

5. Darkness Within

6. A.E.I.O.U.

7. Viribus Unitis

8. Golden Dawn

9. Made of Metal (Cyberpunk Joseph)

10. Battle Royale

11. Legends Never Die

12. Haben Sie Wien Schon Bei Nacht Gesehn (bónusz)

IMRE FIA IMRE X SOLKYM IMRE FIA IMRE X SOLKYM
március 24.
Riverside Metal Fest Riverside Metal Fest
március 24.