Dying Wish – Megjelent az új lemezük

A világ peremén címmel jelent meg a Dying Wish új nagylemeze. A közel három évtizedes múlttal rendelkező melodikus death metal vonalas csapat lemezére 10 vadonatúj szerzeményt, egy Kalapács feldolgozás került fel.

A világ peremén zeneileg egy Maci album lett, ahogy a többiek tréfásan megjegyezték, ugyanis az összes dalt én jegyzem most. A társak talán idő- és ötlethiány miatt nem hoztak ötleteket a lemezre, viszont nekem életem egyik legtermékenyebb időszaka volt zeneileg. Rengeteg ötletem született, és ez volt az első olyan lemez, hogy több dal született, mint ami rákerült, tehát volt lehetőségem válogatni, így szerintem egy elég egységes és erős anyag született. A dalírási folyamat még 2021-ben elkezdődött, miközben készültünk a Dying Wish 25 / Neverending Road 20 jubileumra, és ez valamilyen szinten érződik is az akkori ötleteken – például a címadó dal, ami egy végtelenül sodró lendületű, igazi albumnyitó nóta lett! A szövegeket most is Balázs szállította nagy többségben, kivétel Az Ár, amiben a bőgősünk, Oli csillogtatta meg szövegírói képességét! Az Elfeledett Halottnak pedig leporoltam az eredeti, magyar változatát, amit anno még én követtem el.” – mondta új lemezük kapcsán Papp Lajos gitáros.

A lemezről eddig megjelent három daluk, az A világ peremén, a Legyen sötétség koncertfelvétele, valamint a Kalapács feldolgozás, az Idegen világ az alábbiakban érhető el.

A lemez beszerezhető a streaming szolgáltatóknál, valamint a H-Music Hungary shopjából. A lemezbemutató koncertre március 31-én, Karcagon kerül sor, ahol egy kibővített és felfrissített programmal áll majd színpadra a zenekar – az új album minimum fele, valamint az újkori slágerek kerülnek a műsorba. Partnerük az év elején szintén új anyaggal jelentkező Salvus, vendégként pedig a Side Track csatlakozik hozzájuk.

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.