Edelweiss – Okkultista ACID bizsergés

Az Edelweiss egy budapesti illetőségű titokzatos pszichedelikus heavy/doom, okkult rock zenekar. 2018 óta léteznek és eddig két demó, 2 válogatás anyag és 4 nagylemez írható a számlájukra. Legutóbbi a Nomen est Omen ami májusban kapott szárnyakra. Zenéjük ’70-es évek ACID bizsergése meglehetősen üdítő színfolt a színtéren, ha kedveled (vagy csak ismered) hasonszőrű asztrál származású pszichedelikus okkultista Black Magic SS muzsikáját, bennük sem fogsz csalódni.

Edelweiss – Okkultista ACID bizsergés: 6 komment

 • Armand szerint:

  🙂 Örülök ha sikerült az általam leírtakból “megvilágosodni”, de szerintem értetted ezt anélkül is. Igen, ezer szempontból lehet nézni a dolgokat, ez is egy olyan dolog, eset.

 • Winci szerint:

  Szia Armand!
  Igen, értem és köszönöm a visszajelzést. Engem egyébként érdekelt mindigis, hogy megértsem és azt méltatom figyelemre, amivel tudok valami módon azonosulni. A Slayer így okozott nehézséget hajdanán,, főleg a második lemezétől a negyedikig, de némi utánolvaással rendbe tettem magamban. Igazából lehet egy Bosch-festmény is. a XX.sz-ban. De pl. néhány LP-n túladtam más bandáktól, amikor megértettem, mit képvisel. Nem én kevertem bele az ideológiát,, amihez eszköz a zene, hanem ők maguk. Ilyen ok miatt lepett meg itt ez a borító és így a számomra egyébként ismeretlen csapat itteni megjelenése.

  • Armand szerint:

   Értelek Winci!
   Én inkább csak úgy gondolom, hogy az ő estetűkben a figyelem felkeltés, az úgymond jól eladhatóság a cél a banda részéről. Az okés, hogy egy pszichedelikus okkult rock vonalú banda, de akár egyéb szemszögekből (lásd ősi pogány jelkép) is lehetne mélyebbre ásni, stb.

  • Winci szerint:

   ÉS IGEN. Armand, rájöttem, néhány nap alvás után, hogy tökéletesen igazad van. Egy mai élményem is segített. Mintegy ~7 órát utaztam autóban egy nagyon kedves ismrősömmel (Tamással), akivel sok társadalmi töltetű gondolatban, továbbá a széles rock/metal zenei érdeklődésben is osztozunk. Amikor összefoglaltam dióhéjban az eszmecserénket két dolgot modnott, illetve szőttünk tovább: Ha az én hozzállásommal járnánk el, akkor pl. az (általalam kezdetektől kedvelt) Auróra sem szerepelhetne sosem itt, mert logo-csillagjuk egyrészt gúnyos fricska azok ellen, akik akkor uralmon voltak és elásták-széthazudták a szép baloldali gondolatot. Az Auróra önmagában többet tett a (meglehet örök illúzió) társadalmi egyenlőségért, mint azok hossza sora, akik vegzálták-vegzálnák őket… Majd pedig ezt kérdezte Tamás: akkor a szintén emberek (ezrek és milliók) haláláért felelős KAPITALIZMUS jelképét sem látnám szívesen így? És pontosan melyiket? A dollárét, vagy valami más jelet? Megint gondolkodhatok napokat…. És Neked kösz, szerintem jobban értem!

 • Winci szerint:

  Meglehet, nem fog közönségtámogatással találkozni, de az a katona alak és az egyétrelmű SS jel engem különösen zavar. Titeket nem? Ugye a KISS-nek (biznyos logóiban) a perspektívikusan torzított két hasonló jelével nem vonunk párhuzamot, hogy “az is OK volt”, erre mondván, hogy sosem használták zöldben-sárgában az egyértelmű jeleket, mint itt? Szerintem sem náci és fasiszta jelképeknek, sem a kommunista ideológia a szimbólumainak nem helyes itt megjelennie (értem ez utóbbi alatt a Che-fejeket is). Emberek ezreit és millióit ölték le ezek jegyében, akárcsak elsősoros ágyútöltelékként is.

  • Armand szerint:

   Egyáltalán nem zavaró! Evégre ez a „katonai” S-alak már a Slayer nevében is ott volt, van és számos más bandánál (mint ahogy te is említed? KISS). Bár engem igazából sosem érdekeltek az ideológia, vagy vallási, stb szimbólumok, És most is ágyútöltelékek vagyunk! De én úgy gondolom, hogy ezt is, mint sok mást mindenki a saját kis lelkében rendezi el! 🙂

Zeal & Ardor
december 11.