Egy sötét éjszaka Szegeden: Necroratory / Gylliath / Athame koncertbeszámoló

Május 21.-én, egy kellemes nyári estén, közvetlenül a 26. Borfesztivál árnyékában három banda foglalhatta el a szegedi Városi Rock Klub színpadát. A helyszín remek választásnak bizonyult, ugyanis az a bizonyos pince-légkör tökéletes alapot adott a kívánt atmoszférának. Nem mondanám, hogy nagyon szorongtunk volna odalent, de személy szerint örömmel nyugtáztam, hogy így is szép számban gyűltek össze érdeklődők.

Füstgépek szisszentek, és a budapesti Necroratory máris a lényegre térve riff-özönnel nyitotta az estét. A műfaj melodikus vonalának kedvelőinek bizonyára nagy örömére (magam is idesorolnám) jópár számot előadtak, így bizton mondhatom, hogy kívánni sem lehetett volna jobb kezdetet ennek az estének.

Képek: Kiss Laura | Ephemera Booking

Némi szünet után a Gylliath ötöse foglalta be a színpadot, és ezzel egy teátrálisabb, ritualisztikusabb irányba indultunk el. A hatás tökéletesre sikeredett: az első sorban tartózkodóknak az elején még egy kis vérpermet is jutott, majd’ a hallgatóságra özönlő riffek gyötörtek nyakakat. Tartalmas, és látványos performansznak lehettünk szemtanúi.

Képek: Kiss Laura | Ephemera Booking

Egy hosszabb szünet után, (lassan a másnapra fordulva) a regionális kedvenc, (nem egy a Hódító c. nagylemezüket éltető pólót lehetett látni a közönség soraiban) az Athame zárta a sort. Szenti Árpád a dob mögött gyilkos tempót diktált, ami élőben egyszerűen lehengerlő látvány, nem is beszélve arról, hogy jobbnál jobb riffeket és szólókat kaptunk emellé.

Képek: Kiss Laura | Ephemera Booking

Mindent egybevetve remek este volt. Bizton állíthatom, hogy teljes mértékben megérte a fekete fémet választani a boros poharak helyett: egy élmény volt! Köszönet minden bandának, hogy elutaztak hozzánk, és a szervezőknek hogy ez az este megvalósulhatott! A koncerten készült további képek megtekinthetők itt.

Powerwolf Powerwolf
június 04.