Elfsong – The Iron King Of Mountain Deep – albumelőzetes

Lassan célegyenesbe érnek az epikus fantasy rock-metal musicaljeiről ismert Elfsong új dupla albumának, az Encyclopedia Nova Creatura / Quintessence munkálatai. A lemezről elsőként a The Iron King Of Mountain Deep dalukat hallgathatjátok meg.

Van úgy, hogy az ember életében hosszú időnek kell eltelni ahhoz, hogy a terveit meg tudja valósítani. Így történt ez az Elfsong dupla albumával kapcsolatban is. Az Encyclopedia Nova Creatura / Quintessence album munkálatai még 2015 szeptemberében kezdődtek és most 2019 decemberében érnek véget a Denevér stúdióban. Az első két év szinte csak azzal telt, hogy a szimfonikus anyagot készítettük, és őszintén mondom, hogy nagyon büszkék lehetünk az elkészült orkesztrális témákra. Sokat tanultunk az évek folyamán és azt a rengeteg tapasztalatot igyekeztünk felhasználni az új dalok megírásakor… Aztán következett az ének és a szöveg, ami önmagában megint olyan, mint ha egy második album készült volna, ugyanis Szöllősi Dani úgy használja a hangját, mint egy hangszert, és rengeteg zseniális témát, szólamot, hangulatot dolgozott ki, ami aztán méltó módon egészíti ki a szimfonikus témákat. Végül pedig elérkezett a metal, rock rész kidolgozása.

Óriási élmény volt ismét a Denevérben dolgozni és őszintén mondom, hogy Töfi és Béla személyében a legjobb szakemberekhez és a legjobb barátokhoz került az anyag. Ráadásul a basszus témákat ismét Béla játszotta fel az albumra, ugyanis nálunk ez amolyan védjegy és valami csodát művelt a dalokkal. Itt tartunk most. Még néhány picurka finomítás, és elkészült az Elfsong legnagyobb vállalkozása.

Úgy szólnak az albumok, hogy nyugodt szívvel odamerem tenni bármelyik külföldi kedvenc mellé, maguk a dalok pedig egy hihetetlenül nagy Fantasy utazásra invitálják a hallgatót. Büszkék vagyunk erre az anyagra, és bizony nem kellett lejjebb adnunk az álmainkból. Azonban most következik a java!

Úgy döntöttünk, hogy az album megjelenését, és a hozzá tartozó nagyszabású kivitelezést közösségi finanszírozás formájában oldjuk meg. Ennek keretén belül a dupla album, a nagyalakú, míves szövegkönyv, az Encyclopedia Nova Creatura póló, valamint egy Elfsong pengető kerül a csomagba.

Jelenleg az Indiegogo kampány beindításával foglalkozunk, készül az oldal felépítése, így aztán hamarosan elérhető lesz az Elfsong Encyclopedia Nova Creatura / Quintessence oldala. Addig is legyetek jók! Az istenek vigyázzanak rád!” – üzeni Somlói Feca  nagymester.

Elfsong – The Iron King Of Mountain Deep – albumelőzetes (2 komment)

 • Necron Necron szerint:

  Nem gondoltam volna, hogy magyarok is képesek ilyen zenét csinálni. Csak ezt az egy számot hallottam eddig, de ez nagyon korrekt munka. Elég szkeptikus voltam, amikor megláttam, hogy magyarok. Az itthoni ilyen produkciók nem szoktak sikerülni. Vagy az ének bántóan rossz, vagy a zene egyszerű és erőltetett. Itt jött a meglepetés. Jó az ének, izgalmas a dal, jó a hangszerelés, rendben szól az egész. Nagyon meglepődtem. Remélem, nem csak ez az egy dalt sikerült így összetenni, mert felkeltette az érdeklődésemet a lemez, annak ellenére, hogy nem vagyok oda ezért a stílusért, de minden jó muzsika érdekel, és ha a srácok tudják ezt az album egészén produkálni, akkor ez, bizony az lesz! Gratula!

  • BathoryDoom BathoryDoom szerint:

   Pedig a Somlói Művek eddigi munkáira pont a magyarosan fapados, harmadvonalas kivitelezés, megvalósítás volt a jellemző, és az emlékezetes, fogós témákból sem sok volt eddig sajnos, elég ha csak a Cross Borns egyik-másik albumába hallgatunk bele. Legfőképp a hangzás meg az ének terén voltak hiányosságok, de itt úgy tűnik, ezt a csorbát szerencsére kiküszöbölték. Somlóinak nem lenne szabad a mikrofon közelébe mennie, az biztos. 🙂

   Ja, és ez a borítógrafika…! Borzasztó, nem is értem, ezt így hogyan?! Kb. mint a Blind Guardian és Demons And Wizards új klipjeinek kritikán aluli CGI-trükkjei, azok is hasonlóképp vállalhatatlanok.

IMRE FIA IMRE X SOLKYM IMRE FIA IMRE X SOLKYM
március 24.
Riverside Metal Fest Riverside Metal Fest
március 24.