Fattyú – Silvae Spiritus – új EP

2020. március 20-án, a tavaszi nap-éj egyenlőség alkalmából megjelent az ambient black metalban utazó Fattyú legújabb lemeze a Silvae Spiritus. A három tételes EP felépítésileg visszanyúl a Norvég black metal másod frontjához, az első két dal a “düh oldal” ékes példája, míg a zárótétel a “fagy oldal” hamisítatlan ambient jegyeit hordozza magán billogként. Ekképpen tisztelegve e jeles csillagászati esemény előtt.

A Silvae Spiritus I. introként is szolgál a lemezen, amelyből kiderül, hogy ismét a történetmesélésé lesz a főszerep az elkövetkezendő közel 30 percben. Az EP-n egy idős harcost kísérhetünk el a végső nagy csatába, ahonnét már a túlvilágra vezet az útja.

A Silvae Spiritus ötlete még a Rigor Mortis készítése közben született meg. Szerettem volna valami kifejezetten pagan vonalú anyagot, valami olyat, ami visszatér arra a sötét és ősi útra, amelyet a Hagyaték lemez idején már kijelöltem és folytatni szeretnék, hogy Földanya babonákkal átitatott, kérges testébe új életet leheljek.

Agancsos Atyánk, Bikes Anyánk, Zöld lelkek figyeljetek most reám, mágjátokra friss ágat vetek, szent fátokra tőrrel jelet vések! Vén Istenek kegyeltje lettem.

Fogalmazta meg a Fattyú atyja Avius.

augusztus 13.,
augusztus 16.,