Fattyú – új EP

Rigor Mortis címmel egy új EP-vel jelentkezett a pagan black metalos Fattyú. A hat tételes EP egy csapatmunka eredményeként született meg. Madaras “Avius” Tamás mellett az anyag munkálataiban részt vett Pápai Csaba, a Vertigo dobosa, Virág “Sulfurus” Lajos, a Nemezis énekes/basszusgitárosa, valamint Peredi Péter, a Goblinworkshop üzemeltetője, aki az előző anyagokon is betöltötte a mesélő szerepét.

Petinek nagy hagyományőrzős múltja van így vele, a szövegekkel kapcsolatban időnként mindig összeültünk, mert jó az, ha egy külsős is átolvasgatja az ember dolgait és ekkor találtuk ki a Goblin Király karakterét, így lett ő az állandó mesélőm. Csabitól egyébként is szoktam időnként segítséget a dobokkal kapcsolatban, amikor 1-2 keverést nem érzek annyira a helyén, szóval, amikor felmerült ez a split-dolog egyértelműen rá gondoltam és maximális szabadkezet adtam neki. Így a teljes lemez az ő keze munkáját dicséri dob-ügyileg. Sulfurus-szal pedig egy Nemezis koncert után ültünk össze dumálgatni, ahol előadtam az ötletemet, hogy mivel ők thrash-t nyomnak, én meg blacket, nincs-e kedve egy közös anyaghoz… Természetesen rábólintott és így jött létre ez a díszes társaság!

Kifejezetten odafigyeltem arra, hogy érezhető legyen, ez a lemez nem része a Fattyú-kánonnak, ám mégis valahol abban az univerzumban helyezkedik el, amelyet megálmodott a zenekarnak. A már megszokott pagan black metalos vonal mellett a régi vágású black tiszta esszenciája is felkerült a lemezre, amely egyfajta Darkthrone-os felhangot biztosít a hanganyagnak. A dalok most különálló regeként funkcionálnak és nem egy nagyobb történet részeit képezik, valamint az albumborító ezúttal nem grafika, hanem egy meglehetősen hangulatos kép a zenekarról.” – mondta az EP-ről Avius, a Fattyú atyja.

augusztus 12.,
augusztus 13.,
augusztus 16.,