Fer de Lance – Az északi széleken túl

Április 22-én jelenik meg az epikus viking metalt játszó amerikai Fer de Lance zenekar első nagylemeze The Hyperborean címmel a Cruz Del Sur Music kiadásban. A banda hét tételes albumán, 2020-ban megjelent Colossus EP-jéhez (amiről itt olvashattok) hasonlóan most is méltó elmélet állít a Bathory által ránk vagyok hagyományoknak.

A The Hyperboreai cím azt jelenti, “az északi széleken túl“. A zenekar szerint dalaikban ötvözik a klasszikus mítoszt a modernebb elképzelésekkel az idealizált Északról. A borító látható műalkotás melyet Adam Burke és Annick Giroux készített egy hajós útját ábrázolja a Földközi-tengertől az Északi-sarkvidékig.

Az album egy tengerész történetét meséli el.” – mondja a zenekar. “A “civilizált” világ romlottságát és igazságtalanságát maga mögött hagyva hősünk északra utazik, fájdalomtól és szenvedéstől mentes földet keresve. A műalkotás elején látható a templom jelképezi mind a kiinduló helyet, mind a civilizációt, amelyet a tengerész maga mögött akar hagyni. Az aurora borealis és a jéghegy jelképezi az elhagyatott helyet és a célállomást melyre a felette lévő csillagok kalauzolják. A tengerész követi a csillagokat a megváltás reményében, de amit találnak, az nem az, amire számít. A többit megtudjátok a lemezről.

Kedvcsinálóként, íme a közel 7 és fél perces Ad Bestias daluk.

Zeal & Ardor
december 11.