European Pilgrimage Tour Part I.
2017. január 10., Budapest, Dürer Kert - Room 041
A Cudi Purci Booking, a Tukker Booking, és a Bloody Juice Entertainment közös összefogással egy nagyon erős rendezvénnyel indították a 2017-es évet. Január 10-én Budapestet is érintette a European Pilgrimage Tour Part I. elnevezésű turné, ami két lengyel csapat, a Batushka és az Arkona fellépését takarta. Helyszínnek a Dürer Kert középső terme, azaz a Room 041 lett kibérelve.
Bár a turnéplakáton szerepelt a guests szó is, végül nem volt(ak) további fellépő(k), sem nemzetközi, sem hazai részről.

2016. novemberében, amikor bejelentésre került ez a rendezvény, már akkor lehetett látni, hogy hatalmas az érdeklődés, ill. a jegyek is gyorsan fogytak. - Erről folyamatosan értesítést osztottak meg a szervezők, hogy hány jegy maradt. Végül, 2017. január 9-én, 22:00 óra környékén ki is került a sold out felirat a  Facebook eseménynél.


Az Arkona koncertkezdése 20:00 órára volt meghirdetve, ami pontosan ebben az időpontban el is kezdődött. 2016. november 4-én jelent meg a hatodik nagylemezük Lunaris címmel. Nem meglepő módon főleg erről a legutóbbi albumról játszottak, de azért korábbi tételek is felcsendültek a koncertjükön a régi rajongók örömére. A hangosításra se lehetett panasz, főleg a dobot emelném ki, de a gitárok és a vokál is szépen szólt.
Összesen úgy 45 percet játszottak, de műsoruk annyira magával ragadott, hogy számomra szinte pillanatok alatt elrepült. A teremben a nézőszám is magas volt és a közönség is szépen honorálta az Arkona koncertjét. A műsoruk végén a kijutás is eltartott egy ideig, annyira megtelt a koncertterem. Ezzel az Arkona pótolta a tavaly elmaradt Total War Fest fellépését is. Remélem a közeljövőben ismét ellátogatnak Magyarországra!


A rövid szünetben az italpult felé vettem az irányt, hogy oltsam a szomjamat. Mondanom sem kell, hogy a pult környékén is szép számmal álltak az emberek. Amikor ezzel sikeresen végeztem és visszamentem a koncertterembe az már annyira megtelt, hogy csak a bejárat környékéig jutottam. Így az egész Batushka koncertjét kénytelen voltam onnan kémlelni.


Alig néhány perc elteltével 21:15-kor fel is csendült az intro, s ezzel megkezdődött a Batushka első magyarországi fellépése. Erős illatú füstölő csapta meg az orromat, ami a műsoruk végéig kitartott. A színpadon elhelyezett gyertyákkal, sorban álló kórussal, s néhol elhelyezett koponyákkal fogadták a látogatókat.
A bandaról érdemes tudni, hogy 2015. december 4-én Litourgiya címmel kiadták a bemutatkozó albumukat, amely kifejezetten érdekes hangzással operál. A zenekar a zenéjében a doom és a black metalt ötvözi némi gregorián stílusú kórusénekkel kiegészítve. Számomra ez a megoldás albumon nagyon jól működik és szerencsére élőben hatványozottan igaz ez az állítás, köszönhetően az előbb leírt tényezőknek.
A műsoruk alatt a Finnugor - Fame Et Morte (2008) albuma jutott eszembe. Ott használtak hasonló megoldásokat, igaz ott inkább szimfonikus témákkal operálnak, de hangzás tekintetében hozzájuk tudnám hasonlítani. (Hallgatói füllel).
A Batushka végül 50 perces szeánszra invitálta hallgatóit, amely szerintem nagyon igényesre sikeredett. Elég hamar, 22:05 perckor vége is lett a koncertnek, így sikeresen elértem az utolsó vonatot.


Összességében a rendezők kimagaslóan színvonalas rendezvénnyel színesítették a magyar klubkoncertek felhozatalát! Ezen kívül jó volt látni, hogy van igény Magyarországon ilyen jellegű bulikra. Ezúton is szeretném megköszönni, a három rendezvényszervezőnek, hogy lebonyolították ennek a turnénak a magyarországi állomását!

Aki lemaradt, vagy repetázni szeretne a Batushka koncertjéből, akkor megteheti április 8-án Bécsben a Vienna Metal Meeting keretein belül, vagy augusztus második hétvégéjén a Brutal Assault-on.

(A videókat BK515 készítette).
European_Pilgrimage_Tour_Part_I
Írta:
Krigare
2017. január 13., péntek, 12:03
Facebook:
Koncertek
Simulation Theory World Tour
május 28.,
Papp László Budapest Sportaréna
Return of the Enemy Tour 2019
május 29.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Metalfest Open Air 2019
május 31., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Cannibal Corpse, Slytract
június 10.,
A38 Hajó
Slayer, Anthrax
június 11.,
Papp László Budapest Sportaréna
Three Days Grace, Halestorm
június 11.,
Budapest Park
Sum 41
június 12.,
Budapest Park
Amon Amarth, Trivium
június 12., 20:00,
Barba Negra Track
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render