Dalriada, Rómeó Vérzik, Wisdom
2010.11.13. Pécs, Zion Klub
2010.11.13-án ismét metal zenétől volt hangos a megújult ZION Klub. A Nightwish tribute Nightquest, a megújult heavy metalos Wisdom, az epikus folk metalos Dalriada és a felvidéki dirty rocker Rómeó Vérzik zenekarok nagyon jó hangulatot varázsoltak a MetalFesztre.

A kapuk 6 órakor nyitottak és a Nightquest igen hamar a húrok közé csapott. A közönség nagyon élvezte a zenéjüket, igaz sokan még a büfénél fogyasztották az akciós sört. A női énekre fektettek nagyobb hangsúlyt, a duettes számokat kerülték. Sok klasszikus számot játszottak a Nightwish régi korszakából, mint például a Wishmaster-t vagy a Nemo-t.

A Nightquest röpke háromnegyed órás koncertje után az újra aktivizálódott Wisdom lépett színpadra, akiknek kissé elhúzódott a hangolás, de a koncert kárpótolt mindenkit. A tömeg már jelentősen megduzzadt és mindenki a zenekarral együtt énekelte a régen hallott dalokat. Hosszas keresés után méltó utódja lett Nahi-nak. De az új énekes kiléte még egy darabig rejtély marad, egészen pontosan márciusig, az új album megjelenéséig, hisz új arc csak új albumhoz dukál, mint azt a zenekar közölte. Ezért is lépett álarcban és csuklyában színpadra új dalnokuk. Két új számot is nyomtak, ami persze nagyon jóra sikeredett, mint azt már megszoktuk tőlük. Persze a koncert a régi klasszikusokra épült, mint például a King of Death, a Wisdom, az Unholy Ghost vagy az álarcos énekeshez illő Masquerade. A zenekar még egy műhelytitkot is elárult az új albummal kapcsolatban, az egyik dalhoz egy videoklip is készült, amit februárban láthatunk.

Ez a koncert is hamar a végéhez ért, de nem szabadott senkinek se pihennie, hiszen a már nemzetközi hírű soproni Dalriada vette át a helyüket. Nekik is lesz új albumuk (Ígéret címmel), de sajnos a novemberi megjelenés februárra csúszott át (bár ez annak köszönhető, hogy nemzetközileg fogja terjeszteni egy német kiadó). A koncert a megszokottól eltérően a Walesi bárdok első két részével kezdődött. Elsősorban az Arany János verseket tartalmazó legutóbbi korongról játszottak (Szondi két apródja, János pap országa) illetve az eggyel korábbi Szelek albumról (Mégegyszer, Nap és Szél háza, Égi madár, Hazatérés). Az új album dinamikus és pörgős lesz, amiből kaphattunk is egy kis ízelítőt a Hajdútánc és a Leszek (a) csillag számok formájában. Előbbit már március óta játsszák koncerteken, gyors, hörgős hangvétele miatt nagy közönségkedvenc, főleg a keményebb metalosok körében. A Leszek csillag egy lágyabb hangvételű, pihenősebb dal, erős népies kezdéssel (Ungár Barnabás „műanyag csembalós” szólójával), ezt először az ősz folyamán mutatta be a zenekar, így a közönség számára újdonság volt. A klasszikusabb régi számok is előkerültek, mint a Védj meg láng első része, vagy az évszakhoz illő Téli ének.

Összességében fergeteges koncertet adtak a zenekarok, a Wisdom és a Dalriada (bár mindkét koncert elég sokat csúszott) nagyon megmozgatta a közönséget a klasszikus és új nótáival is.

(Major Flóra)

Dalriada_Romeo_Verzik_Wisdom
Írta:
tündérmetálány
2010. november 19., péntek, 11:20
Facebook:
ST. Toma 2010. november 20., szombat, 13:32
ST. Toma
Csatlakozott:
2010. november 19.
Hozzászólások: 11
Tény, hülye névrövidítés, de nincs köze a cion(izmus)hoz. Zenész Ifjúsági OtthoN, és nem a hely eredeti nevére találták ki, hiszen az egy gyár épülete volt Pécs Zsolnay-negyedében. Tehát nem a hely eredeti neve volt ZION, amibe belemagyarázták a Zenész Ifjúsági OtthoN-t.
--
\m/ Tekerőlantos metal! \m/
emp 2010. november 20., szombat, 10:20
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Ezt a "kamu módot" mozaik szónak hívják legjobb tudomásom szerint és igen elterjedt mód a hosszú névvel rendelkező intézmények szavainak kezdőbetűit felhasználva egy könnyen megjegyezhető "rövidített" név alkotására. De nyugodtan ragaszkodj a cionista megközelítésedhez! :-D
--
"welcome my son, welcome to the machine"
bSunday 2010. november 20., szombat, 10:17
bSunday
Csatlakozott:
2010. július 22.
Hozzászólások: 12
Válasz emp üzenetére:

háhááááá!!!

"talán utána kéne nézni a szavak jelentésének" ez azért erős öngól volt! :-D

Már miért lenne az?
Attól, hogy valami kamu módon ezt a rövidítést hozták ki a hely eredeti nevéből nem változtat semmin.
emp 2010. november 19., péntek, 18:41
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
háhááááá!!!

"talán utána kéne nézni a szavak jelentésének" ez azért erős öngól volt! :-D
--
"welcome my son, welcome to the machine"
tündérmetálány 2010. november 19., péntek, 18:28
tündérmetálány
Csatlakozott:
2010. október 4.
Hozzászólások: 27
ZION-Zenész Ifjúsági OtthoN
(Home of The Young Musicians)
ezt jelenti a zion :-)
--
..félig ösztönlény...
Lumpy 2010. november 19., péntek, 18:14
Lumpy
Csatlakozott:
2010. február 24.
Hozzászólások: 201
Válasz bSunday üzenetére:

Zion Klub? Az nem a helyi izraelita közösség klubja? A Zion szó jelentése Cion, Sion, no offense, de talán utána kéne nézni a szavak jelentésének, nem csak felvenni azért mert "májer", a Mátrix után. Persze ha tudják ezt és úgy választották, nem szóltam.

Szerintem ezek leszarják; mármint az lehetett a PR koncepció, hogy legyen egy rövid, csökkent IQ-val is megjegyezhető menő név, amire a tinik beizgulnak, hogy fú, mink most oda megyünk! x|
--
Gondolkodom, tehát tévedhetek!
bSunday 2010. november 19., péntek, 17:40
bSunday
Csatlakozott:
2010. július 22.
Hozzászólások: 12
Zion Klub? Az nem a helyi izraelita közösség klubja? A Zion szó jelentése Cion, Sion, no offense, de talán utána kéne nézni a szavak jelentésének, nem csak felvenni azért mert "májer", a Mátrix után. Persze ha tudják ezt és úgy választották, nem szóltam.
Koncertek
Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július 21., 19:30,
A38 Hajó
Rocklegendák Mezőkövesden 2
július 21.,
Kavicsos-tó és Szabadidő Park
FEZEN Fesztivál 2019
július 24.,
MÁV Pálya
Neurosis, Yob, Negative Approach, Kowloon Walled City
július 24., 18:30,
Akvárium Klub
Iggy Pop, Cruel Hearts Club, Black Bartók
július 24.,
Budapest Park
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.101 seconds to render