Serpent Sermon Tour 2012
2012. szeptember 3. - Blue Hell
Ismét kinyitotta kapuit a Yuk! Ennek alkalmából augusztus 31-én a doom kedvelőinek kedveztek, szeptember 1-én a thrash kapott főszerepet, szeptember 3-án pedig a black/death metal.

A kapunyitás 18:00 órára volt meghirdetve. Némi csúszással (kb. 15 perc) meg is történt. Előtte és ezen idő alatt már folyamatosan érkeztek az emberek és várták, hogy bejuthassanak. Némi várakozás után sikeresen bejutottam. Amikor ez megtörtént rögtön feltűnt, hogy a nyár folyamán átalakítások történtek a helyen. Olyanok, mint pl. új lámpákat szereltek a koncertterem bejáratához, aminek köszönhető, hogy jóval világosabb van, mint korábban. A bárpultnál is új világító eszközöket telepítettek, és az árlistás táblát közvetlen a pult felé tették. A székeket, foteleket teljesen átrendezték. Ahogy elnéztem a hangszigetelést is kicserélték, a mosdókra ajtót szereltek. (Emlékeim szerint nem voltak ott ajtók). Új kép is található az egyik falon, ami eddig nem volt ott. Szóval történtek változások.
Ezen kívül, ami még fogadott belépéskor, hogy október 5-én Mayhem + supports koncert a Yukban, illetve apró betűkkel a szeptember – október elejei programok.Az első koncert a kicsi csúszás ellenére 18:30-kor kezdődött. Ekkor a francia Forsaken World lépett a színpadra. Még nem volt alkalmam megismerni a bandát, de amit láttam, és hallottam a koncertjükből elég pozitív volt. Magán a fellépésen nem voltak sokan, mert a legtöbben még a bejutásra vártak. Akik pedig bejutottak, inkább a pultnál ittak. Néhány szám után egyre többen gyűltek a színpad környékére, de ekkor sem volt az a nagy tömeg. A hangosítás egész jó volt, ahhoz képest, hogy ők kezdtek. Zenéjükben melodic death metalt véltem felfedezni.
A koncert nagyon rövid volt, de ez igaz a Heaving Earth, és a Noctem koncertjére is! Megfigyeltem, hogy a három előadás átszereléssel, rövid hangolással együtt 2 óra alatt lezajlott!

A második fellépő a cseh Heaving Earth volt. Ők is death metalban utaznak némi grind elemekkel kiegészítve. Talán a Morbid Angelhez tudnám hasonlítani.
Itt már szép számmal megjelentek az emberek, és a terem fele meg is telt. A hangosítás náluk is jó volt, igaz elején volt egy kis gond, de aztán korrigálták a hibát. Úgy gondolom, akihez közel áll ez a stílus nem csalódott bennük, viszont bennem nem hagytak mély nyomot, sőt semmilyet se. Ez annak is köszönhető, hogy nagyon távol áll tőlem ez a zenei irányzat.

Eredetileg az új-zélandi Sinate lépett volna fel, de ők lemondták a turnét, és helyettük a spanyol Noctem koptatta a deszkákat. Számomra ők adták az este egyik legjobb koncertjét. Hihetetlen energiával, átéléssel adták a műsorukat, csak az volt itt is a probléma, hogy nagyon keveset játszottak. Szerintem az Immolation-t (egyik főbanda az estén) simán lezúzták, sőt desszertnek el is fogyasztották!
A koncertjük alatt teljesen megtelt a Yuk, már levegőt is alig lehetett kapni, és szakadt rólam a víz. Ahogy elnéztem másokról is.Őket követte az est egyik főzenekara az Immolation. Ők már hosszabb műsorral szolgáltak. Jóval lassabb volt a tempójuk, mint az előző bandáké. Valahogy többet vártam tőlük, mint amit kaptam. Nem azt mondom, hogy rossz volt a koncert, de nem éreztem azt, hogy bármivel is többek lennének egy tucat death metal-t játszó zenekartól. Főleg hogy főbandaként léptek fel.Hosszúra sikerült átszerelés, és még hosszabb hangolás után, ami a mikrofonnak volt köszönhető, színpadra lépett a Marduk. Sajnos nagyon rosszul szóltak. Az énekes mikrofonja állandóan sípolt egyet-egyet az egész műsor alatt. Hol percenként, hol félpercenként. Ez elég zavaró volt. De ha ezt leszámítjuk ők is hozták a formájukat és egy remek koncertet adtak. Zseniális átéléssel, és fergeteges hangulatot biztosítva. Még annak ellenére is, hogy levegőt alig lehetett kapni az embertömegtől.


Összességében egy nagyon ütős este volt, és köszönet a szervezőknek, hogy elhozták ezt a turnét Magyarországra is!

Negatívumként annyit említenék, hogy hiányoltam az időbeosztás kiírását. Többen is kérdezték facebook eseményen belül is, de nem kaptak választ, sőt még a helyszínen se volt kiírva semmi.

Serpent_Sermon_Tour_2012
Írta:
Krigare
2012. szeptember 10., hétfő, 18:28
Facebook:
Shellshock 2012. szeptember 11., kedd, 22:52
Shellshock
Csatlakozott:
2012. július 21.
Hozzászólások: 7
"nem éreztem azt, hogy bármivel is többek lennének egy tucat death metal-t játszó zenekartól."
Mivel bevallottan nem áll hozzád közel ez a műfaj,így eme roppant velős megjegyzésed tökéletesen felesleges volt.
9000Sanyi 2012. szeptember 11., kedd, 21:17
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1763
Válasz ANGELGRINDER üzenetére:

Az Immolation igen is fasza volt!!! m/


Látjátok ez a szép, ami az egyikőtöknek nem tetszik, a másiknak meg igen.
--
9000Sanyi
ANGELGRINDER 2012. szeptember 11., kedd, 14:48
ANGELGRINDER
Csatlakozott:
2012. január 25.
Hozzászólások: 1333
Az Immolation igen is fasza volt!!! \m/
csehszlovakze 2012. szeptember 10., hétfő, 19:04
csehszlovakze
Csatlakozott:
2009. február 24.
Hozzászólások: 120
Én a Heaving Earth végére értem oda, akkor már nem volt baj a bejutással.

A beszámoló jó, a Marduk szólhatott volna kicsit jobban, de a régi klasszikusokkal (Legion-éra előttiek) nem volt baj. \m/ Jómagam is írtam egyet (link). Angoltudással rendelkezők előnyben, hisz' lusta vagyok lefordítani. :-p
--
©$€H$®ŁØ√@'K®€'
Koncertek
FEZEN Fesztivál 2019
július 24.,
MÁV Pálya
Neurosis, Yob, Negative Approach, Kowloon Walled City
július 24., 18:30,
Akvárium Klub
Iggy Pop, Cruel Hearts Club, Black Bartók
július 24.,
Budapest Park
Skunk Anansie, Holy Chicks
július 31.,
Barba Negra Track
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.082 seconds to render