Fire Walk With Me, European Tour Vol. I.
2012. szeptember 18. - Escape Metalcorner, Bécs
A "Fire Walk With Me” egy koncertsorozat / fesztivál Norvégiában, amely idén első alkalommal kibővült egy tíz állomásból álló európai turnéval is. Sajnos Magyarország nem szerepelt a listában, viszont Csehország (Prága), Ausztria (Bécs) és Horvátország (Zágráb) igen.

Jómagam a bécsi állomást választottam, ahol az Escape Metalcorner adott neki otthont. Most voltam ott először, és nagyon elnyerte a tetszésemet. Hangulatos, könnyedén megközelíthető, kreatív a kialakítása, stb.

Ha valaki el szeretne látogatni, akkor azt ajánlom, hogy vonattal menjen a Westbahnhof vasútállomásra, és onnan sétáljon el a megadott címre (15 perc). Természetesen tömegközlekedéssel is megközelíthető.

Fél órával a meghirdetett kapunyitás előtt meg is érkeztem. Néhány embert láttam ott és egy árust, aki hozott magával egy CD-s magnót és Bathory dalokat szólaltatott belőle. Szóval az alaphangulat is adott volt. Ahogy telt az idő egyre többen – és többen gyűltek a helyszínre, és rögtön be is mentek az épületbe. Amikor én is beléptem, egy kocsma tárult elém. Kiderült, hogy ha valaki csak ebbe a részébe megy az épületnek, akkor nem kell fizetni semmit – akkor sem, ha rendezvény van. A koncertterem egy szinttel lejjebb található, és csak ott kérnek zsoldot. Számomra ez is egy pozitív dolog a hellyel kapcsolattal. Mivel, ha valaki elmegy erre a szórakozóhelyre, és csak beszélgetni vagy iszogatni szeretne, nem kell külön érte fizetni.

Az egész rendezvény hajszálpontossággal zajlott, ahogy az ki volt írva:

19:30 – Kapunyitás
20:00 – Mistur
21:00 – Carach Angren
22:15 – Vreid


Pontban 20:00 órakor a színpadra lépett a Mistur legénysége, és felcsendült a zenekar nevével azonos című dal. Egyszerűen lenyűgözőnek véltem a hangzást! Olyan tisztán szólt minden, hogy nem hittem a fülemnek. A gitárok, a dobok, szintetizátoros témák mind nagyon szépen szóltak. A második dalban a vokál, és háttérben a tiszta ének is felcsendült. Természetesen gyönyörűen. Amint belekezdtek a srácok a koncertbe egyre többen gyűltek a színpad elé, és egy hatalmas buli alakult ki! Sajnos történt az utolsó előtti szám elején egy technikai probléma, ami a koncert rovására ment. Elkezdett gerjedni a mikrofon és minden összemosódott. Az énekből alig-alig lehetett valamit hallani, a billentyűs hangszerből szinte semmit. Ez az egyetlen-egy, amit negatívumként tudnék említeni az egész rendezvénnyel kapcsolatban! Ha ez az apróság nem lett volna, hibátlan bulinak lettem volna szem és fül tanúja! Kb. 40 percet játszottak. A koncert végére sikerült elég rendesen leizzadnom, és ahogy elnéztem másoknak is. Úgyhogy gratulálok a fiúknak a remek műsorért, és látszólag ők is nagyon élvezték, ill. személyesen is mondta nekem Oliver a koncertek után.


Amikor meghirdették ezt a turnét az Einherjer neve szerepelt a fellépők listáján, még a jegyre is, amely birtokomban van, az ő nevük van írva. De sajnos lemondták az egész turnét, így helyettük a Carach Angren lépett fel. Először facebookon a Sognametal csoportban értesültem erről. Egészen addig nem is hallottam semmit a zenekarról, ami elég nagy hiba, mert egy hihetetlen tehetséges, s iszonyatosan érdekes zenét alkotnak szimfonikus black metal téren!
A zenekar három főből áll: Seregor – (vokál, gitár), Namtar – (dobok) és Ardek (billentyűs hangszerek, háttér vokál).
Másodikként ők koptatták a színpad deszkáit. Amint felcsendült az intro megtelt a koncertterem, és az első pillanattól az utolsóig olyan dinamikus, energikus műsorral szolgáltak, hogy csak ámultam. A frontember olyan átéléssel és különböző mozdulattokkal kiegészítve mesélte a szöveget, hogy ilyet eddig még nem láttam! Amikor azt üvöltötte, hogy "Attack!", azt hittem leugrik a színpadról és a gitárral a kezében lecsap arra, aki az útjába áll. A srácok kb. 50 percet játszottak, és remélem lesz még alkalmam élőben látni őket!


Végül a Vreid tagjai voltak láthatóak a színpadon, és rögtön a Helvete tételükkel nyitottak. Még sajnos nem volt alkalmam élőben látni őket (ez igaz a másik két zenekarra is). És azt tapasztaltam, hogy koncerten sokkal durvábban szólnak a dalaik, mint az albumon. Élőben szabályosan lezúzták a népet, az egyedi stílusukkal. A körülöttem állók mindegyike valamilyen mozdulattal honorálta az előadást. A számok végén pedig hatalmas őrjöngéssel! Főként régebbi dalokat játszottak, de előfordult egy-két friss nóta is a V albumról. Ez a folyamat 1 órán át tartott.

Ez volt számomra az év rendezvénye, remélem lesz folytatása, és bízom abban is, hogy magyarországi állomással is kibővül! Köszönet a zenekaroknak, a Catapult Promotion-nek, a szervezőknek, hogy létrehozták ezt a turnét, és ezt a felejthetetlen estét!Fire_Walk_With_Me_European_Tour_Vol_I
Írta:
Krigare
2012. szeptember 19., szerda, 18:34
Facebook:
20 éves a Sognametal - 2014. október 13. - Viper Room, Bécs
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2014. november 3., hétfő, 20:53
Slegest - Løyndom (2013)
Kritika, boymester @ 2014. április 6., vasárnap, 19:41
Mistur - Attende (2009)
Kritika, Krigare @ 2011. április 30., szombat, 11:03
Koncertek
Dark Easter Metal Meeting 2019
április 20.,
Backstage München
The Tour from Hel
április 21.,
Barba Negra
Midnight, Ketzer, Slaegt, Iron Steel, Havária
április 22.,
Dürer Kert - Room 041
Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata, Zaum
április 23.,
Dürer Kert - Kisterem
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render