Fire Walk With Me, European Tour Vol. I.
2012. szeptember 18. - Escape Metalcorner, Bécs
A "Fire Walk With Me” egy koncertsorozat / fesztivál Norvégiában, amely idén első alkalommal kibővült egy tíz állomásból álló európai turnéval is. Sajnos Magyarország nem szerepelt a listában, viszont Csehország (Prága), Ausztria (Bécs) és Horvátország (Zágráb) igen.

Jómagam a bécsi állomást választottam, ahol az Escape Metalcorner adott neki otthont. Most voltam ott először, és nagyon elnyerte a tetszésemet. Hangulatos, könnyedén megközelíthető, kreatív a kialakítása, stb.

Ha valaki el szeretne látogatni, akkor azt ajánlom, hogy vonattal menjen a Westbahnhof vasútállomásra, és onnan sétáljon el a megadott címre (15 perc). Természetesen tömegközlekedéssel is megközelíthető.

Fél órával a meghirdetett kapunyitás előtt meg is érkeztem. Néhány embert láttam ott és egy árust, aki hozott magával egy CD-s magnót és Bathory dalokat szólaltatott belőle. Szóval az alaphangulat is adott volt. Ahogy telt az idő egyre többen – és többen gyűltek a helyszínre, és rögtön be is mentek az épületbe. Amikor én is beléptem, egy kocsma tárult elém. Kiderült, hogy ha valaki csak ebbe a részébe megy az épületnek, akkor nem kell fizetni semmit – akkor sem, ha rendezvény van. A koncertterem egy szinttel lejjebb található, és csak ott kérnek zsoldot. Számomra ez is egy pozitív dolog a hellyel kapcsolattal. Mivel, ha valaki elmegy erre a szórakozóhelyre, és csak beszélgetni vagy iszogatni szeretne, nem kell külön érte fizetni.

Az egész rendezvény hajszálpontossággal zajlott, ahogy az ki volt írva:

19:30 – Kapunyitás
20:00 – Mistur
21:00 – Carach Angren
22:15 – Vreid


Pontban 20:00 órakor a színpadra lépett a Mistur legénysége, és felcsendült a zenekar nevével azonos című dal. Egyszerűen lenyűgözőnek véltem a hangzást! Olyan tisztán szólt minden, hogy nem hittem a fülemnek. A gitárok, a dobok, szintetizátoros témák mind nagyon szépen szóltak. A második dalban a vokál, és háttérben a tiszta ének is felcsendült. Természetesen gyönyörűen. Amint belekezdtek a srácok a koncertbe egyre többen gyűltek a színpad elé, és egy hatalmas buli alakult ki! Sajnos történt az utolsó előtti szám elején egy technikai probléma, ami a koncert rovására ment. Elkezdett gerjedni a mikrofon és minden összemosódott. Az énekből alig-alig lehetett valamit hallani, a billentyűs hangszerből szinte semmit. Ez az egyetlen-egy, amit negatívumként tudnék említeni az egész rendezvénnyel kapcsolatban! Ha ez az apróság nem lett volna, hibátlan bulinak lettem volna szem és fül tanúja! Kb. 40 percet játszottak. A koncert végére sikerült elég rendesen leizzadnom, és ahogy elnéztem másoknak is. Úgyhogy gratulálok a fiúknak a remek műsorért, és látszólag ők is nagyon élvezték, ill. személyesen is mondta nekem Oliver a koncertek után.


Amikor meghirdették ezt a turnét az Einherjer neve szerepelt a fellépők listáján, még a jegyre is, amely birtokomban van, az ő nevük van írva. De sajnos lemondták az egész turnét, így helyettük a Carach Angren lépett fel. Először facebookon a Sognametal csoportban értesültem erről. Egészen addig nem is hallottam semmit a zenekarról, ami elég nagy hiba, mert egy hihetetlen tehetséges, s iszonyatosan érdekes zenét alkotnak szimfonikus black metal téren!
A zenekar három főből áll: Seregor – (vokál, gitár), Namtar – (dobok) és Ardek (billentyűs hangszerek, háttér vokál).
Másodikként ők koptatták a színpad deszkáit. Amint felcsendült az intro megtelt a koncertterem, és az első pillanattól az utolsóig olyan dinamikus, energikus műsorral szolgáltak, hogy csak ámultam. A frontember olyan átéléssel és különböző mozdulattokkal kiegészítve mesélte a szöveget, hogy ilyet eddig még nem láttam! Amikor azt üvöltötte, hogy "Attack!", azt hittem leugrik a színpadról és a gitárral a kezében lecsap arra, aki az útjába áll. A srácok kb. 50 percet játszottak, és remélem lesz még alkalmam élőben látni őket!


Végül a Vreid tagjai voltak láthatóak a színpadon, és rögtön a Helvete tételükkel nyitottak. Még sajnos nem volt alkalmam élőben látni őket (ez igaz a másik két zenekarra is). És azt tapasztaltam, hogy koncerten sokkal durvábban szólnak a dalaik, mint az albumon. Élőben szabályosan lezúzták a népet, az egyedi stílusukkal. A körülöttem állók mindegyike valamilyen mozdulattal honorálta az előadást. A számok végén pedig hatalmas őrjöngéssel! Főként régebbi dalokat játszottak, de előfordult egy-két friss nóta is a V albumról. Ez a folyamat 1 órán át tartott.

Ez volt számomra az év rendezvénye, remélem lesz folytatása, és bízom abban is, hogy magyarországi állomással is kibővül! Köszönet a zenekaroknak, a Catapult Promotion-nek, a szervezőknek, hogy létrehozták ezt a turnét, és ezt a felejthetetlen estét!Fire_Walk_With_Me_European_Tour_Vol_I
Írta:
Krigare
2012. szeptember 19., szerda, 18:34
Facebook:
20 éves a Sognametal - 2014. október 13. - Viper Room, Bécs
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2014. november 3., hétfő, 20:53
Slegest - Løyndom (2013)
Kritika, boymester @ 2014. április 6., vasárnap, 19:41
Mistur - Attende (2009)
Kritika, Krigare @ 2011. április 30., szombat, 11:03
Koncertek
Viva La Rock 2019 Tour
április 25., 20:00,
Hard Rock Cafe Budapest
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Unleashed Bastards Tour
április 28.,
Végállomás Klub
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Tarja Turunen
május 5.,
Szent György napok
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2019
május 11.,
Arena
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render