Godthrymm – Új mini-lemezt adtak ki

The Vastness Silent címmel egy új két dalos mini-lemezt adott ki a brit doom metalos Godthrymm.  A Hamish Glencross (ex-My Dying Bride / Vallenfyre / Solstice) és Shaun Taylor-Steels (ex-My Dying Bride / Anathema)vezette csapat idén februárban jelentette meg debütáló albumát a Reflections-t, melyen a ’90-es évek epikus és melankolikus hangvételű death/doom klasszikus ízeit hozták vissza. Mini-lemezükre egy vadonatúj dal, valamint a We Are The Dead (And Dreaming) alternatív, csellóval kísért változatát.

Nagyon örülünk, hogy kiadhatjuk ezt a két dalt, és a 2020-as évet pozitív hangulatban zárhatjuk le. Februárban jelentettük meg debütáló, Reflections című albumunkat, ami mellé fantasztikus visszajelzéseket kaptunk, de idén sajnos nekünk – ahogy sok más előadónak sem – adatott meg, hogy élő formában is bemutassuk a dalokat. Ez a fura szituáció azonban előnyt is hozott számunkra: felelevenítettünk egy olyan dalt, ami nem került fel az albumra, valamint új változatát alkottuk meg egy másik dalnak, ami nagy közönség kedvencnek bizonyult. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy a neves Mark Mynett producerrel közösen állíthattuk elő ezeket a felvételeket; lévén az ő megközelítései révén egy még szélesebb vásznú, szinte filmzeneileg epikus vízió kelt életre. E két dalt teljes egészében Mark keverte le, totálisan függetlenül az album munkálataitól.

A The Vastness Silent dalszerzői munkálatai már azelőtt kezdetét vették, hogy az album stúdiózásának nekiláttunk volna, de csak azután tudtuk véglegesíteni, hogy a lemez már a boltok polcain volt. Zeneileg egyébként totálisan elégedettek vagyunk ezzel a nótával, és nagyon örülünk, hogy végre bemutathatjuk nektek, ebben az epikus formában, benne Bob Crolla mennydörgő basszus-játékával és Catherine Glencross csodálatos vokáljaival. A We Are The Dead továbbá egy jellegzetes Godthrymm-szám, amit ezúttal ‘We Are The Dead (And Dreaming)’ címen adunk elő. Azért neveztük át a dalcímet, hogy ezzel is emeljük az, deluxe verzió pompáját. Ebben a változatban egyébként nem csak Bob, Winter, Catherine és jómagam szerepelünk, de Jo Quail fantasztikus cselló-játéka is a végeredménye díszíti. A jövő felé reménnyel és pozitivitással tekintünk, hátha a 2021-es év jobb lesz. Addig is mindenkinek a legjobbakat kívánjuk!” – nyilatkozta Hamish Glencross.

Downset Downset
június 10.