Green Druid – Az anyatermészet bosszúja

Pénteken érkezik a nyomasztó atmoszférákkal felszerelt súlyos Lovecrafti doom/sludge metalt játszó Green Druid új albuma At The Maw of Ruin címmel. Lemezükről most a 10 perces A Throne Abandoned daluk hipnotikus videóját nézhetitek meg, amiről így beszéltek:

A Throne Abandoned egy mitológiai történetet mesél el arról, hogy az anyatermészet kijavítja az emberiség hibáit és bosszút áll rajta. Miután évezredek óta használták és bántalmazták, elindítja az emberi élet pusztítását. A természet által elfoglalt üres trón képe arra emlékezteti, hogy bármi is a helyzeted, akár király, akár paraszt, mindannyian egyformán halunk meg, és a természeti világ mindannyiunkat túl fog élni.

Korábban bemutatott hasonló vizuális képvilágú The Forest Dark videójukkal kapcsolatban pedig az alábbiakat mondták:

Annak érdekében, hogy megtisztítsuk a rothadást a bolygónkról, nekünk, mint fajnak le kell állítanunk a befelé irányuló gondolkodást, és„ önmagunk halálára ”kell rendelkeznünk . A zene az elszigeteltség érzetét kelti. Az emberiségnek a belső spiritualitásának, kifelé, a csillagokon túl kell érnie, hogy elkerülve a világegyetem magányát… Tovább kell fejlődnie.

Zeal & Ardor
december 11.