Hangpróba #14 - 2004. június 5.

A srácok azt a fajta power metal-t játsszák amit én nagyon kedvelek de a tiszta éneknél nekem túl erőtlen az énekes hangja, nem rossz album de nemis kiemelkedő......
Nekem tetszik ez az album! Nincsenek olyan jók mint a Nightwish de azért elég hangulatos kis lemez ezis..........
Hát mit is mondjak elöször még 5 pont volt aztán meghallgatam mégeccer, bár ne tettem volna .........
Minél többet hallgatom annál jobban tetszik , kőkemény és mégis televan dallammal igazi melodikus death metal csak ajánlani tudom mindenkinek.......
Hallottunk itt a hangpróbán ennél már sokkal rosszabb lemezeket is, ettől függetlenül nem hiszem hogy valaha meghallgatom még az albumot, egyszerűen számomra idegesítő a lemez megszólalása......
Mit is mondhatnék, ebből a lemezből minden hiányzik amiért a metal zenét szeretem, viszont megtalálható minden rajta amit utálok, magamutogató hangszeresek, nyál, stb stb, gyorsan töröltem a gépemről remélem mostanában nem találkozok hasonló "Metal"-al, a viva-n biztos befutó a zenekar..........
Számomra ez nagyon unalmas, olyan érzésem volt miközben hallgattam mintha arról szólna a lemez hogy melyik hangszeres tud bonyolultabb témákat játszani csak közben a lendület és a metal hiányzott a lemezről......
Kezdeném azzal nem az én zenémet játszák a srácok, de amit csinálnak azt nagyon jól csinálják, kivánok nekik sok sikert és kitartást a magyar rock élet utvesztőjében.......
Nem igazán tetszett, de biztos van akinek bejön....
Korrekt Death metal nem több és nem kevesebb ...............
Teljesen korrekt kis power cucc, és nekem még a helyenként feltűnő torzított ének is bejött, mindenképpen színesítette az anyagot.
Az öt tagú svájci csapat három tagjának is bevallottan nagy kedvence a Nightwish, a zenéjüket hallgatva ez egyáltalán nem meglepő. Nagyon szuper lett ez az album, s ezen felbuzdulva le is szaladtam a sarki lemezboltba, és gyorsan megvettem a csapat bemutatkozó albumát az Atlantis-t is. :D
Nem tetszett. Ez valószínű azért lehet, mert nem szeretem a rockot, és nem szeretem az operát sem, a kettőt együtt meg különösképpen nem.
Az olasz Disarmonia Mundi neve ezt jelenti angolul: Disharmony of the World. Ez lehet hogy igaz a világra, de erre az albumra semmiképpen, hiszen remek dallamokat tartalmaz. A zenéjüket leginkább a Soilwork-höz tudnám hasonlítani, annál is inkább mert a mikrofonnál Björn Speed Strid található, aki ugyan nem vett részt a dalok írásában, de remekül adja elő azokat. A melodic death metal hívők nem fognak csalódni, ha meghallgatják ezt a remekművet.
Mit is mondhatnék, a szokásos szar hangzás most is megvan, a számok ötlettelenek és mindenféle változatosságot nélkülöznek. Az alacsony pontszám nem is annyira a hangzásnak tudható be, mivel pl. a most megjelent Wyrd - Vargtimmen Part II még rosszabbul szól, ám az mégis zseniális, ez pedig egy tucatalbum.
Az a baj, hogy ez a prog rock műfaj már kívül esik az én zenei ízlésemen, mégis határozottan úgy érzem, hogy a műfaj kedvelői nagyon fogják szeretni. Úgy vélem, hogy meg lehet érezni ha valami nagyon jó a maga műfajában, mégha az nem is a miénk. Dehát mivel mégiscsak arról szól a pontozás, hogy mennyire tetszik az album, ezért nem tudok magasabb pontot adni.
Na, ilyennek kell lenni egy jó progmetal lemeznek. Női éneket hallhatunk végig, néhol anyanyelvükön (lengyelül) előadva, ami szintén érdekes színfolt. A lemez hallgatása közben többször a The Gathering ugrott be, ám ezek csak pillanatnyi érzések voltak. A sok hörgés és károgás után kifejezetten jól esett hallgatni ezt a korongot. Lengyel barátainknak minden elismerésem.
A hangzás nagyon rendben van, csak ez még kevés ahhoz, hogy a tetszésemet elnyerje az album. Sajnos ez a wadkörte nekem túl savanyú.
A zúzós, hörgős részek nagyon tetszettek, ha végig ilyen lett volna az album, a pontszám is magasabb lett volna. Érdekesség, hogy sok vendég is szerepel az albumon pl. Johan Endlund a Tiamat-ból, Alex Muritz a Serpent Soul-ból stb.
Azt hiszem megtaláltam az új kedvenc brazil death metal bandámat a Krisiun mellé. A számok nagyon dinamikusak és nagyon szépen is szólnak, minden hangszer a helyén van, és igen magas színvonalon is kezelik őket a srácok. Az album közepén elhelyezett instrumentális Ignis Victory alatt kicsit megpihenhetünk, de csak azért, hogy újult erővel vethessük magunkat a pusztító death metal forgatagba.
Kellemes kis power, az énekestől gyorsan meg kellene szabadulni, egy kis egyéniséget belevinni és 10 pont.
Nem tudom mi lett velem, gótikus metal ez állítólag,gyönyörű női hang,hatalmas orhestra elemekkel feltüzelve, és így a semmiből egy ilyen lemezt letenni, le a kalappal...elveszik ezek a nők az eszem, hol van má Bobby Blitz: I Hate people that make ya feel small-ja hjjaj nekem
Ha kispatak örömmel kérdezi, hogy hallottam-e az új metal operat akkor már mosolygok magamban, itt nem szoktunk nagyot tévedni, az előadók pedig garancia a jó zenére
Megnyomták az elején a kávédaráló gombját, a végén pedig kikapcsolták, semmi újat nem hallok benne
hát még mindig nem kerültünk barátságba.....pedig én igyekszem
Köszi Philo, jó húzás volt....lásd HUBozda a többit
Sheol bazze, ezt honnan ástad elő? nagy kincs, a Lunatica az orchestraval egy hangyafasznyival jobb volt, de nagyon ígéretes lemez, gratula nekik HAIL POLSKA!
Nekem tetszett ez a csapat, az ének is néha Alice Cooper rosszabb pillanataira emlékeztetett. A zene pedig ötletes, azért csak 7, mert nem érzem még egységesnek, de jó irányba haladnak
Az Ozzy feldolgozás érdekes volt death metal stílusban elnyomva, a többi hulladék...
A dobos munkája tetszett, a többi tucat death, semmi újat nem hallottam, ha death metal, akkor nekem Chuck Schuldiner
A zene egész jó de az énekes elég gyenge.Ha jobb lenne az énekes több pontot adtam volna rá :)
Én ezektől a tökegyforma csilingelő hangú énekesnőkkel felálló gótikus bandáktól a falnak megyek.Szörnyű volt!Egy költői kérdés is megfogalmazódott bennem miközben hallgattam az albumot: hol van a hörgős bácsi? :))
Az utóbbi idők legjobb rockoperájának 2. felvonása kiváló alkotás akárcsak az első rész.Én már várom a 3.(befejező) részt :)
nem teccett
poz: rövid neg: trú black :))
Fantasztikus album! Minden percét élmény volt hallgatni! Philo ez egy überfasza ajánlat volt többet ér ez az album mint a két DT klónod együttvéve :))
pont mint a Lunatica
A Wackor által játszott zene és az én zenei ízlésem nincsenek köszönő viszonyban egymással
Elég érdekes zene de nem különösen fogott meg
Jó kis death metal lemezecske de nálam a Morbid Angel és a Nile mellett ez nem rúghat labdába :)
Egyes dalok részleteiben a keményebb/durvább ének az, ami feldobja az összképet, picit ennek több teret kéne engedni.
Nagyon nehezen indult be az album. Egészen a 8. számig én is úgy éreztem, ez egy dinamizmus nélküli Nightwish kópia, közepes énekessel. De aztán a 8-as szám és az azt követő kettő meggyőzött, ezek erős dalok, emiatt plusz egy pont.
Korrekt album, változó énekesi teljesítmények mellett. Jó sok női énekes volt a mostani hp-n,ezek közül nekem az ezen az albumon szereplő Liv Kristine nyerte el leginkább a tetszésem. A narrátor viszont idegesítő.
Sheol kollega mindent leírt az albumról, amit én is szerettem volna. Zene is ének is egyaránt kiemelkedő.
Mi kell nekem ahhoz hogy élvezzek egy black albumot? 1. Ötletes, változatos, technikás gitárok. 2. Zúzós, kemény, vastagon megszólaló dob. 3. A durva, extrém zenéhez társuló, akár szintén brutális, de kidolgozott hörgés, és nem primitív károgás. 3. Mindez egybegyúrva megfelelő, jó hangzással előadva.Ebből itt semmit nem tapasztaltam. Ha ez, és az ehhez hasonlókat nevezzük true blacknek, akkor az nem az én zeném, pedig a jó blacket kifejezetten szeretem (pl. Keep of Kalessin)
Túl nyugis zene ez, de azt elismerem, hogy tehetséggel adják elő. A gitár- és billentyűszólókat kifejezetten élvezet hallgatni.
Az alapötlet az jó, hogy komlexebb/progosabb részeket visznek a zenébe, de sajnos ezt a 4. és az 5. szám kivételével nem sikerült nekik dalokká ötvözni. Nem jött be itt az énekesnő hangja sem. Előbbi két szám alapján azért okozhat még e banda kellemes meglepetést, érdemes lesz figyelni rájuk.
A zene még jó is lenne, de az énekestől én falra másztam.
Egész jó ez, nagyon sok banda hatása keveredik a dalokban, szinte percről percre más és más zenekarok ugrottak be ahogy hallgattam.( black zkroktól kezdve a Soilwork/In Flames-en át egészen a Fear Factoryig stb.) Engem is a zúzósabb részek fogtak meg igazán, a dallamosabb tisztább ének az kaphatott volna kevesebb szerepet is.
Én ezt az albumot már most odatettem a Morbid A./Vader/Nile szentháromság mellé a polcra. Amit ezek itt művelnek ( pl. 5. és 7. szám, kirrrály dalok!!!) az maga a DEATH metal. Az ének lehetne egy kicsit mélyebb, és előrébb kellett volna tolni a keverésnél.
Kellemes, gyors power metal.
Úgy látom a héten nem a jó muzsikák dominálnak... Ez is csak egy gyenge próbálkozás.
Elég jó, bár azt sajnáltam, hogy az ének kicsit halkan szólt. :-/
Hát sajnos ez sem nyerte el túlzottan a teszésem. Talán egy kicsit "vastagabb" benne a death vonal...
Sajnos valamivel a megszokottól gyengébben teljesítettek, de azért ez is elég jól sikerült.
Nem lesz túl magas a heti átlagom, de ez akkoris elég gány. Nem lehetne valami rendes muzsikát ajánlani végre??
Ez nem FÉMforgács hangpróbája??? Asszem nem egyedül gondolom úgy, hogy a gitárhúron kívül semmi közük a fémekhez...
Az énekes hangja tényleg kuriózum és nagyon jól passzol a zenéhez és még csak nem is külföldiek! :)
Kellemes meglepetést okozott ez az album... már azt hittem ,hogy beáll a héten ajánlott gyenge albumok sorába, de egészen jó, gyors, dallamos black metal, amit szeretek. :)
A héten ritkának számító jó lemezek kategória tagja. :)
hangulatos kis albumocska, kedves számokkal...
....vérszegény...
...hát ez a túlzott <rockosodás> nem volt igazán az ínyemre...sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből szerintem...
jó kis lendületes album volt, csak a nyafogásokat kellene kivenni belőle....találó volt a Soilwork párhuzam
:-)
kissé vérszegény volt...
nem jött be, bár itt is volt egy nagyon jó tétel, mégpedig a Subsistance
Erősen útkeresőnek tűnt az album....néhol a Clawfinger neve ugrott be, néhol az Amorphis neve, néhol meg a Madder Mortem neve......Viszont kiemelném a Judgement in my Illusion számot.....ha én lennék a Wackor főnök, akkor a csaj hangjára írnék szépen egy teljes cd-t!!! Az a szám nagyon-nagyon jó volt!!!! Az énekes hangja pedig alkalmas lenne egy Amorphisos zenekarra....Összegezve, ez számomra nem volt egy egységes album...
....olyan kicsit össze-visszának éreztem....
...még mindig inkább Nile...
hallgatható de elég sok nyúlás van benne, a hörgés feldobhatná de mivel elég ratyira sikeredett ezért inkább ront, 6-os fölé mert a mostani HP átlagnál azért jobb ;))
gyenge Nightwish klón, pont a dinamizmus nincs+ benne ami a Nightwish egyik legnagyobb erénye
az ilyen metal operákban azt nemszeretem h van benne sok magas férfihang meg pár galoppos eccerű gitártéma, ami fantáziadúsat találtam ebben azis gyanúsan ismerős volt
megpróbáltak biztosra menni a srácok, erős dinamikus lemez, mégis vlmi nagyon zavart, mintha hiányozna belőle vlmi, lehet pont a disharmonia??? :)
az 1,2,6 számok teccettek, a többi télleg elég tucat
ez vlmi iszonyat, ajánlom a zenekar átnevezését fag area-ra, elnézést azoktól akiknek ez tetszik de inkább vágják le a hajam minth ezt még1x megkelljen hallgatnom
jól kezdődtek a számok de egytől egyig unalumba fulladtak, a bass monnyuk teccett meg az énekhang is de ez így nagyon kevés ...
tudom h a HP-sek többsége nemigazán szereti az ilyesmi zenét (bevallom énse) de ez mégis más, kevés ilyen jó és technikás (!) modern metalt hallani manapság pláne magyart! ja és mégvlmi az éneken semmi effekt nincs amit hallotok az így jön ki a fickó torkán még a <robothang> is ;))
ahányszor hallgattam más vélemény alakult ki az albumról, változatos de változóan is élvezhető
korrekt Death muzsika, sok ötletes rész azért nincs benne
Jó, de sztem többet is ki lehetett volna hozni ebből. Néha a Freedom Call-t juttatta eszembe, azért náluk gyengébbek még a scárok... :-)
A 6-7es rémes, a 4-8-9es számok se tudják igazán megmenteni ezt a sztem lapos albumot...
Kellemes hallgatnivaló
Jó volt hallgatni Speed hangját, a zene is profi, egy 9est megér :-)
Nem tetszett.....
Szeretem a stílust, de ez az album valahogy nem fogott meg igazán... Azért van rajta 1-2 kiemelkedő szám
Nagyrészt unatkoztam alatta, talán ha dinamikusabb lett volna... a szólók azért jók voltak
Az elején még nagyjából tetszett, de ez túl nagy adag volt ebből nekem...
Ez most nagyon bejött nekem, ha kicsit kevesebb lenne a tiszta ének még jobb lett volna...
Jó!!
nem lenne ez rossz, de az énekes tényleg gyengécske
A Nightwish mellett én egy kis Edenbridge ízt is éreztem. Nem egy nagy szám az album. Kellemes, de felejthető.
Ezzel csak az a bajom, hogy metal-opera. Annak biztos jó, nem tudom, nem értek hozzá... :) A narrátor hangja viszont unszimpatikus volt. Annyira... tipikus.
Ez király volt!
felesleges vele foglalkozni
ez nem metal, csak rock, annak is lightos
Nekem bejött, és azt hiszem, nem kis szerepe volt ebben az énekesnőnek, bár zeneileg is tetszett.
Ezek magyarok??? Hm... Nem rossz, nem rossz... Nem az én stílusom, így megítélni is nehezen tudom, de szerinem ez egy minőségi album. Annak kell lennie, mert végülis tetszett... :)
sok rosszat nem tudnék erről az albumról mondani, max. annyit, hogy nem kiemelkedő, nem zseniális, csak jó
Nem nagyon hallgatok death metalt, de ami jó, az itt is jó. Leginkább hihetetlenül gyors, pusztító zenéjük fogott meg. Találó rájuk a brazil death metal tornádó jelző...

Vélemény, hozzászólás?

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.