Hangpróba #136

2009. július 4.

Az a helyzet, hogy az "In Hora Mortis Nostrae" mind hangzásban, mind a dalok minőségében jobb egy kissé, így ez most nem max. pontos. Ettől függetlenül ez is egy hatalmas album, melynek nem nagyon van párja a metal zenei palettán. (A saját anyagaikon kívül persze.)
Sok szépség rejtezik ebben a zenében, de nem adja könnyen magát. A "Games We Play"-hez hasonló élénkebb nóta lehetett volna több is viszont.
Pöpec muzsika.
Alapvetően türelmes voltam mindig ezzel a csapattal, mert kedvelem a zenéjüket, de lassan azért fel kell tennem a kérdést, hogy: "Meddig lehet még ugyanazt a zenét kiadni lemezől-lemezre?" Ja és ha a Stream of Passion abszolút kiszámítható, akkor ez milyen? :D
Teljesen felesleges próbálkozás lett ez.
No, ezt én is tetszetősebbnek találom a konkurencia alkotásainál.
Teljesen korrekt black/thrash muzsika, ami ugyan nélkülöz mindennemű újdonságot, de a küldetését maradéktalanul teljesíti.
A Gire nagylemezhez képest ez elég halovány; és én meg vagyok olyan szemét, hogy ahhoz mérjem. Vannak nagyon jó részek persze, de egészében véve engem nem győzött meg jobban. Ja, és a fehérjék térszerkezete jobban érdekelt mint a 2. dal szövege... :P
Viszonylag érdekes zene; a fordulatszám a lassútól a gyorsig többször is változik az album folyamán, így elkerüli a monotonná válás jelenségét is.
Nem szeretem az ilyet. :(
Kár, hogy a számok nyúlnak mint a rétestészta. Ebben a stílusban - szerintem - botorság 8-9 percig húzni egy-egy szerzeményt.
Ez is csúcskategóriás csajos gótikus muzsika. Ebben a stílusban a listám éléről azért Stream-ék sem taszítják le a Delain-t.
A hangszeres tudás vitathatatlan, a zene maga meg "nemszeresse" kategória. Ez a bugyborékoló énekhang meg inkább vicces.
Halálos... néha hallgatni is... :)
A koncepció erősebb, mint maga a zene. Talán majd legközelebb...
Kiválóan egyensúlyoznak a közérthetőség és a prog határán, persze az sem elhanyagolható, hogy a dallamaik között jónéhány zseniális található.
Mintha ezt a lemezt egy korábbi HP-n már értékeltük volna... ja, hogy más borítóval és más név alatt futott az a zene?
Nehéz... abszolut nem nekem találták ki.
A zene monumentalitása menti meg a lemezt. Ismét az énekhang a gyenge láncszem.
Nincs tökölés, csak buli, szesz meg rákkkkendróóó' :)
Rétegezett, nehéz zene, sokszor meg kell hallgatni, hogy teljesen feltáruljon. Igaz hogy hosszú, de a PH azon ritka csapatok egyike, amely bármilyen hosszú számot meg tud tölteni tartalommal úgy, hogy ne legyen unalmas. Csak az In Hora Mortis Nostrae miatt nem 10, ez a pont ugyanis annak jár.
Nem panaszkodhatnak a gothic metal kedvelők (mint pl. én:-), kijut nekik a jóból mostanában. Nagyon szép, helyenként progresszív irányba is elmenő zene csodás énekkel.
Nagyon tömény és nehéz anyag, a gondom vele kb. annyi amennyi a többi hasonlóval: a nagy zenei tudás fitogtatása közben nem igazán írtak dalokat, így aztán egy idő után igen fárasztóvá válik számomra a dolog, komoly lelki erő kell hogy újból és újból neki tudjak rugaszkodni. :-)
Nem rossz, de számomra már nem olyan izgalmas mint régen.
Sok jó ötlet és egyéniségre való törekvés van benne, de nem éreztem egyenletesen magasnak a színvonalat, voltak benne számomra laposabb dolgok is.
Magas színvonalú zene, különösebb újdonságok nélkül.
A thrash ezen válfaját kifejezetten kedvelem, ezt a lemezt is szívesen hallgatom.
Ha ez nem 10 akkor semmi. :-) Különleges zenei csemege.
Változatos, jó anyag, nem unatkozik az ember hallgatása közben, végig képes fenntartani az érdeklődést..
Amíg szól elszórakoztat, de utána nemigen érzem hiányát.
Nagyon megízható módon szállítják ezeket a színvonalas lemezeket kb kétévente. Különbséget tenni nehéz, mert a zene egy már ideje hasonló, de én személy szerint még biztos nem fogom ezt megunni jódarabig.
Szörnyen eseménytelennek érzem. Én is amondó vagyok, hogy ezt a projectet Arjen Lucassen nélkül nem kellett volna továbbvinni.
Azt tapasztalom magamon, hogy hosszú távon már csak az ilyen nehezen emészthető, agyas death metalokban látom a potenciált. Mindamellett az előző lemezükről megismert kísérleti és avant-garde jellegű dolgokat most lehagyták, ezek miatt volt csak hiányérzetem.
Jó dolog hogy több mint 20 éve tagjai a metalzenei életnek, de a hiányuk sem vágna földhöz :)
Azt hiszem én inkább maradok a fő csapásirányon és várom a következő Kataklizmát. :)
Ilyennek kell lennie egy izgalmas és szinvonalas power alapú progresszív metálnak. Kedvenc számokat is találtam rajta bőven..
Ha csak az alapján ítélném meg ezt a lemezt hogy végig mindössze néhány gitártémát ismételgetnek, akkor bizony elég gyászos lehetne a kép. Viszont ennek ellenére is fasza régi vágású zene ez.
Hatalmas zenei élmény, akárcsak a Tűnő Idő Tárlat. A 10 pont megkérdőjelezhetetlen.
Nem érzem, hogy az anyag javát szolgálná ez a sok atmoszférikus természeti hang, vagy ambient időhúzás, mindegy hogy hívjuk...sokáig épp ezért nem tudott lekötni. (akárcsak az új 1349)
Caaynzene :|>
Igen sok munka fekszik ebben a lemezben és ez hallatszik is. Egyéni, de nehezen megközelíthető zene. Bele kell temetkezni.
Sheolon és Pistikén kívül valaki meg tudja különböztetni ezeket a gothic/női énekes bandákat? Tegye fel a kezét - virtuálisan. Vendégem néhány sörre alkalomadtán....
Szintén francia-kanadai cucc. Hihetetlen hangszeres játék, precízitás felsőfokon, na és kellően előremutató is. Már csak pár erősebb dal kellene....
A gitárszólók Allen távozása után határozottan rendben vannak. Minden más mozdulatlan... és ez így jó!
A Kataklysmos srácok képesek kilépni a saját árnyékukból, és egy más, önálló arculattal rendelkező anyagot kihozni. Hibátlan!
A legutóbbi DT és Queensryche lemezek ismeretében bátran mondhatom, hogy a tanítványok messze leelőzték a mestereket. Jófajta progr. metál, ahol még megmerik taposni rendesen a lábgépet!
Nincs semmi, amire igazán felkaphatnám a fejem. Valami átszáguldott a szobán és becsukta maga mögött az ajtót.....
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs lehetőség egy kiváló stúdió, neves producer/hangmérnök felkérésére. (Nem szól rosszul, de sokkal többet érdemelne...)Továbbra is zseniális.
Elég változatos anyagot hoztak össze az ismert finn zenészek. Időigényes, sok meghallgatást kíván. Később még előkerülhet.
Mókás! Nem az én világom. Nem szoktam még csak hasonlót sem hallgatni.
Abszolút kiszámítható, sablon gothic cucc. Ja, és unalmas is. Nem az én zeném =(
Nehezen emészthető, tömény muzsika. Emellett süt róla a tudás, profizmus. Még emésztgetem...
Az utóbbi idők legjobb Obituary alkotása. Még mindig szeretem őket, akkor is ha abszolút kiszámíthatóak =))
Magasztos, epikus, hangulatos. Minden együtt van. Friss lendület az északi viking/pagan túltengéssel szemben. Most már van "roman metal" is =)
Hasonlíthatnám a Girehez, Denise Milanihoz, vagy bármihez ebben az Univerzumban, nálam ez akkor is maximális lenne =)
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2009. július 4.
Avatar Caayn Pistike66 snecy viribusunitis Mighty_Ravendark ∑:
1. Pistike66
The Project Hate MCMXCIX
The Lustrate Process
9 6.5 9 9 8.5   8.4
2. Avatar
Stream Of Passion
The Flame Within
9 9 10 6 6 5.5 8
3. chipmonkey
Thy Catafalque
Róka Hasa Rádió
7 4 10 10 9 10 8
4. Critical_Message
Ashent
Deconstructive
7 8 7.5 8.5 8   7.8
5. snecy
Augury
Fragmentary Evidence
8.5 4 8 9.5 8.5 8 7.7
6. viribusunitis
Ex Deo
Romulus
7 6 7.5 7.5 9.5 9.5 7.5
7. Mighty_Ravendark
Obituary
Darkest Day
7 6 7 7.5 8 9 7.1
8. Morsimperator
ArthemesiA
a.O.a
8 5 8 6 7   6.8
9. Szadi
Razor of Occam
Homage to Martyrs
7.5 5 8 7 6   6.7
10. Caayn
Bullets & Octane
Bullets & Octane
5 9 6 4 6   6
∑:
7.5 6.3 8.1 7.5 7.7 8.4 7.4

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,