Hangpróba #136

2009. július 4.

Kérem szépen számomra ez maximális teljesítmény!Szerintem ez a zene valóban progresszív a szó eredeti értelmében!Ahogy az elektronikus betéteket, ipari zajokat beépítik a muzsikájukba az pedig egyszerűen zseniális!
Igényesen hangszerelt populáris rockzene, egy kellemes hangú hölgy énekével...Nincs itt különösebb gond, csak szerintem ez esetben is helytálló a "jóból is megárt a sok" mondás, ugyanis a majd 1 órás játékidőt túl hosszúnak tartom!
Alapvetően bejön nekem ez a valóban nagyon tömény, technikás muzsika!A bőgős sokszor már-már jazzbe hajló megoldásaira pedig külön fölhívnám a figyelmet!Idővel akár még emelkedhet is a pontszám!
Töredelmesen bevallom, ez az első "Obi" lemez, amit hallottam!Kicsit gondban is vagyok, ugyanis többen is emlegettétek velük kapcsolatban a death metal jelzőt, pedig amit én itt hallok, az a '90-es évek elejének tipikus crossover zenéje, amolyan thrash/hc/punk hibrid, egy csipetnyi death metallal fűszerezve...Egyébként szerintem nem rossz, de nem is kiemelkedő cucc, amolyan szódával elmegy kategória.
Az egészen kimagasló pillanatok mellett akadnak jellegtelen témák is bőven.
Nem rossz, de semmi extra...
Végigrohant rajtam, mint Usain Bolt a 100 méteren, de ez a lemez nem világcsúcs kategória!:)
Azt hiszem minden szónál többet mondok azzal, hogy szerintem Kátai Tamás a kortárs magyar zene egyik legnagyobb zeneszerzője!
A Noble Elements vége felé, ahogy az atmoszférikus rész után berobban a gitárszóló, az valami frenetikus!Összességében viszont ez a lemez sem győzött meg!
Én továbbra is a Black Stone Cherry-re szavazok!:)
Komolyan mondom hogy nekem,(akinek az extrémbrutálsátánmetáldurvulat a fő vonulat) tetszik!! Az énekesnőnek olyan Evanescence -és hanghordozása van,ami kimondottan jó.A zenére nem is figyeltem bocs!
Hangszeres tudásuk és zenei vénájuk megkédőjelezhetettlen! Igényes,magas szintű death metal produkció,de ettől még nem tudok magamban Augury témákat dúdolgatni!
Nekem annak idején sokat jelentett ez a csapat,de aztán egyre csak önmagukat másolták,az újdonság ereje nélkül! A visszatérő lemez és ez is zeneileg a 90-es években maradt a maga egyszerűségében!Lényegében mit is várhatnánk mást ettől az ős bandától? Az idő őket igazolta! Itt vannak,pusztítanak,ugyanúgy, mint annak idején! Obi az erő veled van!!
Monumentális! A video is káprázatos!
A zenével semmi bajom,de az énekes orgánuma valamiért idegesített!
Elkezdődik,le megy 5-6 track,megunom!Újra ! Most hangosabban! 1 számmal többet bírtam! Minden féle változatosságot mellőző gitrár folyam,korai Morbid Angel ízekkel és varjú énekkel,egyéniség nélkül,úgyhogy ez a lemez nem fog a kelléktáramba kerülni!
Hungarikum
Más egyébként remekül összeszedett,és a hosszú nóták is szép kerek egységet alkotnak.
Teljesen frankó mocskos rokkünroll!
Nem rossz muzsika ez, attól függetlenül, hogy elég sok a vakvágány, és kevés közte az igazán fogós téma. A kevesebb néha több. Én is több pontot adnék...
Sosem tudtam azonosulni az Obituary zenéjével, és ez most sem változott. Korrekt zenészi teljesítmény, de például a hangzás is bőven hagy kivetni valót maga után. Sokszor monotonitásba fullad az egész, nincs átütőerő, nem érzem azt hogy erre most feltétlen bólogatnom kellene :)
Monumentális csapást mértek ránk a Kataklysmos srácok! Leginkább a tavalyi Septicflesh anyaggal tudnám párhuzamba állítani, melynek színvonalát szerintem nem sikerült elérnie, de nagyon közel...Óriási album!
Egyedi, érdekes, hangulatos utazást nyújtó korong, sok ötlettel, változatos zenei arzenállal.Tetszik.
Teljesen átlagos hard-rock/punk-rock mix, mindenféle egyediséget, zenei virtuózitást nélkülözve. Az 'énekes' pedig kritikán aluli. Ebben a kategóriában sok, ennél lényegesen jobb album látott már napvilágot.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2009. július 4.
oldboy rudolftor Otitis_Media ∑:
1. Pistike66
The Project Hate MCMXCIX
The Lustrate Process
10   7.5 10
2. chipmonkey
Thy Catafalque
Róka Hasa Rádió
10 9 9 10
3. snecy
Augury
Fragmentary Evidence
8 8   8
4. Avatar
Stream Of Passion
The Flame Within
7 6   7
5. Critical_Message
Ashent
Deconstructive
7 7   7
6. Morsimperator
ArthemesiA
a.O.a
7 7   7
7. viribusunitis
Ex Deo
Romulus
6.5 10 9.5 6.5
8. Mighty_Ravendark
Obituary
Darkest Day
6 7 6 6
9. Szadi
Razor of Occam
Homage to Martyrs
5 6.5   5
10. Caayn
Bullets & Octane
Bullets & Octane
5 8 4 5
∑:
7.2 7.6 7.2 7.2

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,