Hangpróba #16 - 2004. július 10.

A finn csapat 3. <full-lenght> albuma ez már, és jó kis symphonic black metalt találunk rajta. Érdekes, hogy sokszor <pergetik> az r betűt ami a finn nyelv egyik sajátossága, de a dalok szövegei angol nyelven íródtak, amire meg ugye ez nem jellemző. Mindegy annyi baj legyen, legalább kicsit gonoszabb hangulata lesz tőle. :-)
Nem rossz anyag. Sokkal rosszabb hangzásra számítottam mivel ugye konci lemez, de nagyon jól szól, igaz így a feeling nincs meg.
A srácok szerényen bejelentették a honlapjukon, hogy készen van végre az album. <We have finally finished our album and it is a KILLER.> :-) Na a tréfát félretéve az az igaszság, hogy van is mire büszkének lenniük, a hat év alatt remek dalokat hoztak össze. Mivel én nagy trú folk zene hívő is vagyok, ezért ha a másik kedvencemmel a metallal keveredik a dolog az már csak jó lehet számomra. Úgyhogy nincs is más hátra mint: laj la la laj laj, laj laj laj laj, laj la la la laj laj... :D
Imádom az ilyen doom albumokat, meg a hörgőseket is. :-) Csak sajna nincs túl sok belőlük mostanság. Eléggé a perifériára szorult a műfaj meglátásom szerint, ami nem jó hír nekünk híveknek.
Engem nem érdekel, hogy milyen klón. Ez az anyag ennyi pontot ér, se többet se kevesebbet. (számomra)
Nem rossz, nem rossz, de hallottam már ebben a stílusban jobb anyagokat is. Azért a brutal death hívek nyugodtan próbálkozhatnak vele.
Amikor meghallgattam a bandát, biztos voltam benne, hogy csakis az USA-ból, esetleg Kanadából származhatnak. Aztán utánanéztem a neten és igen meglepődtem, hogy bizony Skócia ad otthont ennek a 4 rövidhajú (!) legénynek. Hogy a külsőségek mennyire nem számítanak arra ez is egy jó példa, hiszen ezek a srácok úgy tudnak zúzni, mint csak nagyon kevesen. Ezen nem öncélú cséphadarást, hanem nagyon is jól átgondolt és előadott dalokat kell értenünk. A tempó igen sokszor már a grindcore albumokra jellemző sebességet idézi. Ha máskor azt mondtam volna, hogy a hangzás leszakítja a fejünket, felejtsétek el, EZ ITT tényleg leszakítja. :) Ilyen erőteljes, tiszta dobsound-al igen ritkán találkozok. Aztán kiderült, hogy minek, ill. kinek is köszönhető ez az irgalmatlanul jó megszólalás. Nos nem más mint Jean Francois Dagenais a Kataklysm-ből végezte a produceri, és a hangmérnöki munkálatokat. Köszönet neki érte! Sokszor emlegetem egy album kapcsán, hogy változatos, és higyjétek el hogy ez az album sem kivétel. Nagyon sokféle tempó előfordul pl. Faint Figure in Black-ben, egészen lelassulnak a srácok, majd kis középtempós rész után ismét nagyobb sebességre kapcsolnak. Az énekes is kellő változatossággal használja a hangját, természetesen a műfaj keretein belül értve. Pl. imádom az Indulge in Genocide-ban a grindos tempó alatti magas hangú tébolyult sikítását. Nem tartom magam egy nagy grindcore fannak, de igazság szerint még több ultragyors részt is szívesen vettem volna. Ajánlom az albumot minden Kataklysm, Suffocation, Cryptopsy, Cannibal Corpse stb. fannak. És hogy miért 10 pont? Így a 30. hallgatás környékén már teljes bizonyossággal mondom, hogy bátran odatehetjük ezt az albumot a stílus legnagyobbjainak művei mellé. Soha rosszab bemutatkozó albumot!
A svéd csapat immár az ötödik albumát készítette el, és szerintem ez sikerült a legjobban. Bár a thrash metal nem a legnagyobb kedvencem, mégis ez az album eléggé megfogott. Igaz inkább death/thrash-nek hívnám a rajta található muzsikát. Szóval egy nagyon dinamikus, remekül megszólaló album ez, ajánlott anyag.
Jókis szimfonikus elemeket is felvonultató Black/Death lemez ez.............................
közepes koncert lemez semmi több...........................
La la la lalala lalala lalala lalala la la lalala...........
Kétszer kezdtem bele és kétszer aludtam el rajta ...............
Children Of Bodom klón ez kétségtelen, ami az én estemben nembaj mert szeretem ezt a fajta zenét, azért 8 pont mert szerintem jobb mint az idei Norther viszont azért a COB szinvonalához még messze nemér fel .........................
Korrekt Death/Grind lemez , bár a végére kicsit sok volt..............
Ezis egy elég jó death lemez ..............
Bizony osztom kopi véleményét idén már hallhatunk sokkal jobbakaz is .............
Nem volt rossz de nem lesz nagy kedvencem az biztos :)
Kellemes hallgatnivaló.Weblapszerkesztéshez,pakolászáshoz kiváló.A Warriors Of Lighttal meg úgy jártam mint Hell :)
A The Heart Of Turisas EP-t már régóta ismerem és az alapján már vártam a teljes albumot.Nem is csalódtam a srácokban igazán jó albumot hoztak össze.Azt azért kicsit sajnálom hogy az EP-n szereplő Those Were The Days című szám feldolgozását nem tették fel a lemezre :) lalalalala lalalala lalalala
Én jobban szeretem azt a fajta doomot amin hörgős ének van de ez is jó volt :)
Szvsz még nagyon a COB hatása alatt vannak de lesz ez még jobb is
Eszetlen darálás
lásd Anasarca
Ezt jóval a hp előtt beszereztem.Második hallgatás után végrehajtottam rajta a tc megnyit,keres,f8,enter combot :))
Egysíkú szimfonikus black, nagyon hiányoznak belőle az emlékezetes durvább black témák, vagy ha éppen felbukkan is egy-egy az kifejezetten zavart, amikor egyik pillanatról a másikra átváltottak belőle valami dallamosabb szimfónikus részre, megtörve a zenét.
Úgy vagyok én a F. Callal, hogy szeretem ezt a fajta germán metált de mivel nem vagyok megveszekedett őrült rajongójuk így most ez a dupla album egészében elég rágós csontnak bizonyult egyben. De amúgy jók ezek a dalok....
"Kardok kaszaboltak, dárdák döfködtek, fegyverek csattogása visszhangzott a sziklákról. Képek villództak lelkemben: napfény csillant a kardpengéken és acélpajzsokon, vér pirosra festette a tenger zöldjét, holttestek úsztak a vízen, hullámok rángatták az élettelen végtagokat, fehér tajték nyaldosta a harcoló katonák lábát...."Hát kb. ilyen ez az album, kellemes hallgatnivaló, de most nálam se múlja felül az Ensiferumot.Éljenek a Trollok!!!:)
Nagyon jó...Bővebben lásd lemezkritikák.
Children of Bodom kópia, amivel amúgy semmi baj sincs, hiszen kifejezetten jól zenélnek. Egy gondom van csak, hogy a sok tekerés, szólózgatás helyett inkább néhány egyszerűbb, de erősebb, nem ennyire túltechnikázott riff és szóló szvsz jobban feldobná ezt a zenét, és az ének is lehetne kissé változatosabb.
Kellemes kis death album ez, jól kitalált riffekkel, jó hangzással. Gyilkos.... Ha a szövegek is meglettek volna a dalok hallgatásakor, az lehet plussz pontokat eredményezne....Kedvenc dalok: Anopheles (helyes kis szúnyogos intróval:) illetve Inflammation (direkt, rövid de irgalmatlan brutál.)
Tulajdonképpen ez csak egy tipikus, megszokott elemeket felhaszáló grind/death zene, ami azonban kiemeli őket a nagy átlagból az az ügyesen, jól előadott, tempóváltásokban bővelkedő dalok, magabiztos előadás. Nagyon tetszenek benne a helyenként felbukkanó, a zúzást valamelyest csillapító mélyebb, doomosabb kiállások, valamint a szintén helyenként eleresztett extrémebb sikolyok.Szóval ez is egy király anyag, mint a Nephasth.
Nem egy kiemelkedő death/thrash ez, de végülis ha az ember nem talál mást, ezt is meglehet hallgatni, csak hát ennél sokkal jobbak születtek már idén...
ha ez szimfónikus death akar lenni, akkor ennél már vannak jobbak is, nem találtam utat hozzájuk, pedig voltak jó pillanatok.
Hát újra german power hiányt pótló anyag, a Warriors Of Light-ot dúdolom 3 napja, az Ultravox feldolgozás pedig nagyon pazar lett. A koncert olyan amilyen, ahhoz nincs sok hozzáfűzni valóm. A Taragon EP viszont határozottan javít az anyagon
Hát ezek a finnek kezdenek stílust teremteni a maguk kis homogén közösségében. Jó lenne ez a zene, ha mondjuk nem lennének a számok alapjai tök egyformák.Ezek a harsonák már a harmadik számnál nagyon zavarók voltak, a lajlaljaja, pedig már az Ensiferumnál megvolt.Szóval vannak jó új ötletek, meg lopások, összességében átlagosnál jobb, kicsit olyan turmix zene ez, mindent bele. Az Ensiferum jobban tetszett.
Jó kis doom volt ez, nagyon tetszett hogy van egyénisége, a szólók is jól illettek oda ahol előadták
ez olyan mintha egy gitárhőst és egy okádót párosítanánk. Érdekes ilyet még nem hallottam, színes ez a világ. Énekes cserével egész jó kis muzsika lenne.
Húha, hát azért mert halálraítéltek mondták tollba a szövegkönyvet korábban és ezen a lemezen is valami hasonló a téma, attól ez még nem zene. Most már tényleg megkérem rsc barátunkat, hogy legyen szíves a 0 pontot is tegye lehetővé. Szóval ez NULLA.
Jó kis zúzás, volt de ezen túl aztán semmire nem emlékszem
Kellemes hallgatnivaló. Nem unalmas anyag, öröm volt végighallgatni, ugyanakkor nem érzem a koncert-feelinget. Így marad a hetes.
Számomra nem más ez, mint egy tök átlagos trappolós heavy.
Pfff..elég nagy Children of Bodom klón. Persze attól még lehetne jó, de nem az.
Erre csak annyit mondok, hogy rétegzene.
Ez tényleg leszakítja a fejemet. Valószínűleg ez lesz a kedvencem az itteni lemezek közül.
Eredetileg tízest akartam volna adni, azonban meghallgattam a Man Must Diét...

Vélemény, hozzászólás?

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.