Hangpróba #138

2009. augusztus 1.

Egy kifutóban lévő stílus képviselői Gravewormék. 10 éve hallgattam ilyeneket utoljára de valahogy törvényszerű hogy mai fejjel ez már abszolút nem jön be :)))
magas elvárásoknak kellett megfelelnie a friss Behemótnak és nem is vallottak szégyent. Pályafutásuk csúcsán vannak.
Nemzetközileg is vállalható értékes / édekes album. Egyre több magyar banda zárkózik fel..!
Egyedül a 'Letter to Mother' dallamai fogtak meg azon kívül az összes dal simán elment mellettem, 5 pontnál így nehezen érhet többet.
Igaz hogy a gitárok egy kissé soft-osra vannak véve de ettől függetlenül is remek hallgatnivaló...
Hibátlan produkció. Nehéz dolga lesz az Orphaned Landnek ha ebben a témában felül akar kerekedni ezen a lemezen!
Ez egy nagyon komolyra sikerült viszatérés és csak remélni tudom hogy nem kell megint egy évtizedet várni a következő lemezig!
A hatások pofátlanul tettenérhetőek ,de annyira hibátlanul egyben van az egész zene hogy itt csak valami jó pontszám kerekedhet ki. :--)
Nem tudtam semmit a Nebelhexéről, először azt gondoltam gothic metal vagy legalábbis gothic rock de egyik sem. Szokatlan a metálos fülnek de nincs gond ha a hangulatra és az énekre figyelsz.
Félórás lemezhossz, fasza szólók, igazi kis energiabombákkal. Szerintem simán méltó a tagok múltjához!
Szerintem ez baromi gyenge!Hamár annyira szimfónikus death vagy milyen metalt akarnak nyomni, akkor javasolnám az élő hangszerek használatát, mert ez a szintis megoldás nagyon gagyi!Rossz hallgatni a szintitémákat, annyira primitív és "olcsó" az egész!Mondjuk a zene se túl változatos, az "énekről" nem is beszélve.És ez már nem csak pénzkérdés.A Police feldolgozás meg...akkor már inkább a Machine Head féle!Ja, és majd elfelejtettem, hogy a borító is kimondottan ocsmány...
Megy az aprítás felsőfokon laza 40 percen keresztül, de számomra ez kevés a maximális teljesítményhez, ugyanis dallamok nem igazán vannak...
Lásd lemezkritika!
Elgondolkodtam azon, hogy "Dínóék" miben különböznek egy átlag metalcore bandától.Talán annyiban, hogy gyorsabb zenét tolnak...de semmi másban.Úgyhogy kapnak egy olyan pontszámot, mint egy átlagos kórság!:)
Az első pár dal után azt mondtam magamban: végre egy igazán tökös/dögös rakkenróll lemez!Aztán kiderült, hogy mégsem teljesen...Ha több lett volna a Run Aground-féle rövid dühkitörésekből és a Tame Existence verzéiben az énekes nem kalandozott volna Radiohead-es vizekre, akkor a pontszámom is magasabb lenne!
Nagyon színvonalas produkció, tényleg hozzák az Orphaned Land-féle minőséget! A nagyszerűen megkomponált gitárszólókért pedig külön dícséretben részesítem őket!:)
Hát ez sem az én zeném...
Korrekt sludge/stoner lemez, amely bár nem említhető egy lapon a stílus klasszikus alkotásaival, így a 35-40 fokos kánikulában baromira jólesik hallgatni!
Valóban érdekes zene, meg bizonyos helyzetekben, hangulatokban működik is, viszont szerintem túl egysíkú, variálhattak volna egy kicsit a tempókkal, hogy mást ne mondjak...
Neves zenészek teljesen fölösleges, jellegtelen lemeze.Mondjuk az sem segített a barátkozásban, hogy mindig is kimondottan irritált Zetro hangja!És most ha lehet még idegesítőbb, mint valaha!:)
Változatos, sokszínű, jó anyag. Igen kellemes hallgatnivaló.
Behemóték újból egy remek albumot készítettek, nemigen lehet benne kivetnivalót találni.
Igényes alkotás, a pontszám ízléskülönbség miatt ennyi.
Irritálóan fantáziátlan.
Pár unalmasabb momentumot leszámítva kellemes kikapcsolódást nyújtott.
Kiválóan sikerült ötvözni a keleti motívumokat a death metallal, mindkét rész nagyon jól sikerült, az eredmény egy nagyon hangulatos, zeneileg igen erős album lett.
Nem mondanám hogy szegényebb lenne a világ enélkül a visszatérő album nélkül, de tagadhatatlanul vannak kellemes pillanatai, különös tekintettel a hangulatos, lassabb részekre.
Néhány kivételtől eltekintve (pl. Down) az ilyen zenék nem sokáig maradnak meg nálam, valószínűleg ennek is ez lesz a sorsa. Ezzel együtt rossznak nem mondhatom.
7 és 9 között változott a pontszámom attól függően, hogy melyik számot hallgattam, így jött ki ez az átlag. :) Érdekes hangulatzene, ami kellő nyitottságot igényel.
Jó nóták, bika hangzás, Zetro és Gene Hoglan, mi kell még? :-) Visszatérő vendége lesz a lejátszónak.
A szintist úgy kipenderíteném.....
Na ez odab@szott ! Évek óta az egyik kedvenc zenekarom,úgyhogy rosszat írni nem tudok,csak magasztalni.
Thy Catafalque mellett a másik magyar banda aki még valamit alkot a magyar harcszintéren!!
Minden műfajból egy kicsit! Bolha cirkusz!
Nem tudom járt-e valaki annó Csörge tó fesztiválra (R.I.P), na ott voltak ilyen zenekarok.Trapéz gatya kockás ing .
Mondjon már nekem valaki egy kanadai zenekart ami úgy szólal meg hogy letépi a hülye fejemet!! A nótákkal semmi bajom nem lenne de a hangzás nagyon tiszta, nagyon lesimult.Nincs benne döghalálpusztulás! Valszeg ebben is próbálnak mást csinálni,mint a hasonló témakörben mozgó Nile.De nem akarok párhuzamot vonni!! Elsőre nem rossz!!
Martin Van Drunen nekem legalább olyan alap death torok mint Lars Göran Petrov vagy Dan Swanö
Formázott Copy Right!
Kezd kialakulni a szépérzékem!
Nem gyenge sztárkavalkád az biztos! Fiatal thrashereknek kiselőadás az ősapáktól hogy is kell ezt nyomni!
Sok igazság van a kollégák kommentjeiben, de rossznak egyáltalán nem rossz!
Ezt vártam! Sem több, sem kevesebb! Fantasztikus.
Szinvonalas alkotás, bátran oda lehet tenni bármely külföldi produkció mellé.
Semmi maradandó. Csilivili a sound,a szőröstökű profik teszik a dolgukat ,de belül üres. Egyszer - egyszer meg lehet hallgatni
Nálam a Never a Rodeo-szerű fosszíliák a befutók. Na. azt csak festeni lehet.....!
A maximális ponttal megvárom a második albumot, de hogy egy ismeretlen zenekar ekkora debütlemezt hozzon ki......egyébként is szeretem a keleties/arabos témákat a metálban. Óriási gratuláció!
Lehet, hogy nekem voltak túlzóak az elvárásaim, de kissé csalódtam a végeredményben. Ám így is messze kiemelkedik az arctalan tömegből.
Fincsi ez! Autóba vele, aztán lobogjon a haj! Sokat fog pörögni.
Érdekes színfolt a hp-n. A lesötétített szobában jól esett hallgatni.
Zetronak szólni kellett volna, hogy dolgozza ki jobban az énektémákat. Ez így kevés, hiába jók a zenei alapok. Ilyenkor hallatszik csak, hogy mennyivel karakteresebb egy-egy Exodus dal! Nagy nevek ide, állat hangzás oda, ez csak alig jobb, mint erős közepes.
Erős közepes.Uuncsi!!
Néhány hallgatás is kevés volt ahhoz, hogy leessen a tantusz. Lehet az én hibám, lehet, hogy nem. Most 7 pötty.
Ezeddig egyetlen WMD alkotást sem hallgattam végig, féltem valami elvont f*szságot kapnék. Nos, sokat nem tévedtem, de tetszik.
Ez rémgyenge, és rohadt idegesítő. Soha többet.
Tökös rákkenroll lazaság, sztóneres boogie szabadság. Fasza \m/
Eleddig még nem talált utat hozzám.
Visszatértek, és milyen jól tették. A svéd hullaszag még inkább tetszik =)
Ha klisés akarnék lenni, akkor valami ilyesmit írnék: "A francia srácok biztos sok Panterát, és Crowbart hallgattak" A klisé nem hazudna.
Szerintem csúnyán össze lett csapva, simán méltatlan az anyabandákhoz.
lehet, hogy nagyon trúúúú a hozzáállás, de én marha nagyokat röhögtem ezen az albumon... Szerencsétlen dobosnak köze nincsen a történésekhez. :DDDDD (sokszor már paródia)
Nincs ezzel semmi baj, a saját műfajában egy erős anyag. A hangzás odabasz, bár kétségtelen, hogy igen steril is egyben; szóval akik a koszos hangzásért rajonganak azoknak nem fog tetszeni. Az meg, hogy manapság már nem divat ilyen zenét játszani inkább emeli a produkció értékét a szememben.
Bevallom kezdek eltávolodni a metaltól, különösen igaz ez a beszűkült vadhajtásokra, mint pl. a death metal, és egyre inkább más stílusok kötik le a figyelmemet. Viszont a műfaj csúcsprodukcióit továbbra is élvezettel hallgatom; és ez a lemez is az a kategória. ;)
Nem értem hogy nem fulladt még ki ez a fantáziátlan, semmitmondó stílus. Az egész produkció műanyag, túlpolírozott, szóval pont jó az amerikai agymosottaknak.
Valószínű a thrashes beütés tette, de nem élveztem ennél jobban ezt a produkciót.
Ködboszorkány jobban tette volna, ha marad a Hagalaz' Runedance-nél, mert annak zenei világa közelebb állt hozzám. Persze nem rossz ez az irány sem, mert továbbra is egyedi és érdekes zene, csak akkor legalább jó lett volna a címadó nóta színvonalát végigvinni az albumon.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
2009. augusztus 1.
Critical_Message oldboy Pistike66 rudolftor viribusunitis Mighty_Ravendark Avatar Avatar ∑:
1. viribusunitis
Aeternam
Disciples of the Unseen
10 9.5 9 7 9.5 7 9.5   9
2. Morsimperator
Behemoth
Evangelion
9 7 9 9 9 7 9 9 8.6
3. oldboy
Watch My Dying
Moebius
8 10 6.5 6 8 8.5 10   7.7
4. rudolftor
Asphyx
Death..The Brutal Way
9 5 7.5 9 8 9 6 7 7.7
5. Critical_Message
God Damn
Old Days
9 8 7 6.5 8 8.5     7.7
6. Mighty_Ravendark
Rollerball
Submarine
8 8 7.5 7 7.5 9.5 8.5   7.6
7. Szadi
Tenet
Sovereign
8 5 8.5 7 7 6     7.1
8. Avatar
Nebelhexë
Dead Waters
8 7 8 5 7     8 7
9. Pistike66
Graveworm
Diabolical Figures
6 4 9 7 7 6.5 7 8 6.6
10. Otitis_Media
Divine Heresy
Bringer of Plagues
5 6 5 6 6 3   4 5.6
∑:
8 7 7.7 7 7.7 7.2 8.3 7.2 7.5

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

április 03.,
május 04.,
május 05.,