Hangpróba #141

2009. szeptember 26.

Ezt a háziversenyt lehet hogy a TOT nyeri az új lemezével :)
Érdekelt hogy mit kezd a banda két rémesen középszerű album után. Semmit, minden maradt a régiben.
Frankó muzsika de sajnos nem lesz bérelt helye a lejátszóban :) Azért szép teljesítmény!
Kiváló dalok, remek megszólalás. Kellemes háromnegyed órát szereztek.
Az eddigi legnagyszabásúbb, legepikusabb lemezük. De sajnos nincs meg az a fajta varázslata ami mondjuk az első két munkájukat jellemezte. A kezdeti power metálos vonaltól is nagyon messze kerültek.
Az újdonsült Artillery-fanok azért lehetőleg ne ezzel az albummal kezdjék az ismerkedést mert az egykori bandáról nem sokat mond el ez a modern heavy-thrash. Amúgy nagyon jó és élvezet hallgatni.
Szerintem ha van olyan terület zeneileg ahol nagyon jól állunk mi magyarok, akkor az a Stoner! Azért lenne még hol javítani de ezt biztos ők is érzik /pl. slendrián angolkiejtés, de az is csak néhol/
Itt nem sok mindent tudok értékelni. Az biztos hogyha nem tudnám hogy kik ők, akkor azt hinném hogy fiúbanda lány énekessel szóval kellemes meglepetés is lehet. Viszont amit előadnak inkább a ciki kategória (nem a zenészi teljesítményt nézve)
Ez biztos ugyanaz a Europe akik egykor elkövettek néhány slágert? Áhh ez még levezetésnek is szörnyü.
Ha a Youthanasia idején abbahagyják szerintem nem szól senki egy szót sem. Az Artilleryről példát vehetnek hogy hogyan is lehet 25 év után életképesnek maradni.
Jaaj, a hajamat befontam közben...
Ha összehasonlítom az idei death metál terméssel, akkor elbújhatnak.
Jófajta húzós, mocskos zene ez, csak hosszú ):
Na jó, felülírom az előző véleményem. Zeneileg jó, a vokál is tetszik, csak ne lenne az a szemét Amon Amarth.
Jónak nem rossz, de kicsit unalmas kezd lenni.
Na ezzel ismertem meg a bandát :) Jóféle fajta muzsika :) Élvezet hallgatni.
Körülbelül hozzá a Rust színvonalát, s hangulatát, és ez dicséretes :)
Uncsi és erőtlen próbálkozás.
Kellemes rockzene, de inkább semleges.
Atom zene, kár, hogy nem instrumentális :):)
Hát bizony, ez elég gyengusz!
Ez a lemez lehetne akár a zenei középszerűség mintapéldánya is...Mondjuk azért akad rajta 1-2 fajin riff, de amúgy bátran kihagyható.
Szerencsére az albumcímmel ellentétben a Sunday Fury zenéje egyáltalán nem szürke!:)Nagyon állat, mocskos sludge/hc/thrash muzsika ez, és érezhető a fejlődés az első lemezhez képest, főleg vokális téren!Végre egy banda amelyik meri használni a csordavokálokat és még jól is áll nekik! Mondjuk az utolsó 3 dal akár le is maradhatott volna...Ezért nem max. pont. Ettől függetlenül nagyon zsír ez a lemez!
Zeneileg még nagyjából rendben is van, de egy olyan lemez, amit végighörögnek (ráadásul tök jellegtelenül) nálam egy 6-osnál nem kaphat többet!
Egy korrekt iparosmunkánál nem több...de nem is kevesebb...
Már egy jó ideje megvan az album, úgyhogy nyugodt szívvel jelentem ki, hogy nálam eddig az év thrash lemeze!
A Stardrive esetében is észrevehető a fejlődés az első lemezhez képest, mind az ének, mind a zene terén!Azért ahogy a Rust esetében, itt is sikerült találnom egy kedvenc nótát, mégpedig a Painful Overdrive címre hallgató monstrumot.De ki szeretném még emelni a Welcome to Cumania egyik sorát is, ami tuti, hogy minden lokálpatrióta szívét megdobogtatja, a maga egyszerű szépségével: "People say it's a dying town, I don't care I love my home"Csak azért nem adok a srácoknak max. pontot, hogy valami motiválja már őket a következő album megírásakor!:)
Magam is meglepődtem rajta, de egész jó kis lemez lett ez!Mondjuk forgathatnának a csajok egy közös klipet a Rammstein-nel!Ehhh....:)
Jó kis lemezt dobtak össze "Juróp tatáék", bár, hogy Emp kollega szavajárását tovább vigyem, néhány dal egy kicsit öreguras lett...Persze ezzel nincs is semmi gond, nem 20 éves taknyosokból áll a banda!Mindenesetre az feltűnt, hogy néhol Tempest mester hangja, és dallamai egy az egyben Geoff Tate, sőt a U Devil U című nóta simán lehetne akár kései Queensryche is!Mondjuk nálam ez pozitívum, úgyhogy jár a jó pont ezeknek az öreg rókáknak!
A mindenkori 'deth zeneileg mindig is erős volt, de Dave bátyó sajnos énekesként és dalszerzőként is elég korlátozott képességekkel bír...Egyszerűen nem tud dalokat írni!Talán még a sokak által kritizált Risk lemezen vannak a legjobb dalok, de mivel az nagy bukta lett, visszatértek a régi kerékvágásba.Mindenesetre aki díjazza a gitárnyakon végzett maszturbáció magas fokon való művelését, az valószínűleg élvezni fogja a Végjátékot!:)
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2009. szeptember 26.
Critical_Message Mighty_Ravendark oldboy ∑:
1. Critical_Message
Stardrive
Kings and Slaves
9 8.5 9.5 9
2. Szadi
Artillery
When Death Comes
8 8.5 9 8.5
3. oldboy
Sunday Fury
Men From The Grey Town
7 8 9 8
4. viribusunitis
Obtenebris
Dust Of Time
8 7.5 6 7.2
5. Avatar
Ensiferum
From Afar
6 7 6 6.3
6. Avatar
Europe
Last Look At Eden
5 6 8 6.3
7. Caayn
Megadeth
Endgame
5 7.5 6 6.2
8. Avatar
Leaves' Eyes
Njord
8 3.5 5 5.5
9. Pistike66
Illdisposed
To Those Who Walk Behind Us
6 5.5 5 5.5
10. Morsimperator
Kittie
In The Black
5 4.5 7 5.5
∑:
6.7 6.7 7.1 6.8

Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,