Hangpróba #147

2009. december 19.

Hát ezek meg honnan kerültek elő? Még a metal archives-on sincsenek rajta, érdekes... Na mindegy; lényeg, hogy megalakultak és rögtön letettek egy ilyen mesterművet az asztalra. Számomra ennek a lemeznek van igazi síron túli hangulata és zeneileg is tökéletes. A hangzás remek, a cinek szanaszét szurkálták a dobhártyámat, a dobok meg rendesen püfölték a gyomromat. Nálam ez a lemez leverte az idei nagy nevek albumait, egytől egyig. (Death Metalban)
Alapvetően nem szeretem, ha egy albumot végigszánt egy banda, de ezek az arcok annyira magas szinten viszik ezt véghez, hogy nem adhatok rá kevesebbet. Meg aztán mostanában nem is nagyon hallottam eféle black metalt, úgyhogy jól is esett.
Jó, hogy megvártam oldboy kollégát, így most nem kell annyit körmölnöm. ;) Egyetértek a véleményével, annyit hozzátéve, hogy én ezt a rekedt károgást tudtam volna nélkülözni; főleg, hogy a csaj ennyire jól nyomja. A Madder Mortem idei albuma etalon számomra, így egy kicsivel kevesebbet kell adnom ennek. :)
Zeneileg számomra igencsak értéktelen ez az album, de szerencsére az Istennő is hallatja a hangját, és menten megenyhülök. Ahol nagyobb teret kap a művésznő azok a számok jobbak is sokkal, pl. Supercrush!, Hyperdrive!. Szóval 4 pont a zenére, +3 pont Anneke éneke miatt. :)
Nem hinném, hogy felróható nekem, ha azt mondom, hogy nem az én stílusom ez a blues rock.
Hangulatos death metal korong. A hangzás nem túl jó, elég tompa az egész; főleg a The Grotesquery után hallgatva. Ennyi év metal zene hallgatás után már nem tudok különösebben lelkesedni egy ilyen albumért, de nem baj, a 8 pont nálam pont ezeknek van fenntartva.
Nem rossz, nem rossz, de, hogy ezt sem lesz kedvem többet elővenni, annyi szent.
Ez a következménye mikor már minden bokorban terem egy metal csapat, akik azt hiszik, hogy feltétlenül lemezt kell kiadniuk. Hékás, manapság már a garázsban is különbül megszólaló lemezt lehet felvenni. Kurvára felesleges, amatőr, szánalmas próbálkozás az egész.
Ilyen sekélyes, semmitmondó, műanyag zenét is régen hallottam. :)
Én valahogy nem örülök, ha egy elmebeteg sivalkodik fél órán keresztül a fülembe. Zeneileg és hangzásilag viszont rendben van a lemez.
Kiváló halál metal. Az etalon hangzás mellé érdemes megemlíteni a változatosságot. A HP meglepetése. A nyitó hörgés miatt meg ment a szokásos minusz. :)
Többnyire szélvész gyorsaságú black metal - hát hallgassa aki bírja.
Eklektikus = szimplán idegesítő
Nem egyszerű kiismerni és megismerni annak ellenére, hogy ez emészthetőbb Devin-lemeznek tűnik. Most egyenlőre úgy vagyok vele, hogy nem tetszik.
Ugyan a srácot már most a legnagyobbakhoz hasonlítják, szerintem Joe ezen teljesítménye alapján még nem tartozik oda. Néha olyan érzésem van, mintha túljátszaná (elhúzná), az amúgy fantasztikus dalokat.
Ótvar hangzású, hatodrangú riffekkel operáló death (myspace) metal. Amig ezt a haveroknak mutogatják, szigorúságukat bizonyítandó, addig nincs gond, de hogy ezt terjesszék... Inkább a groteszkériába kéne járniuk.
Ezt a lemezt ugyanott vették fel ahol a dombos csókák a "debütjüket"? Csak Chasm-ék jobban ráértek és elhúzták a játékidőt 1 óra fölé - de minek.
Hát ez tiszta Manowar. Egyedül az énekes németes akcentusa ront az összképen. A következő Manowar albumig ki lehet vele húzni.
Csodálatos ZENE! Felüdülés volt hallgatni ezt a nyolcvanas évek skandináv hard rockjában gyökerező lemezt. Kösz Outloud!
Azt mondják poénra kell venni és akkor működik. Az előző lemeznél megtettem - 2x már nem sül annyira ugyanaz a humor. A gitárjátékban azért van fantázia.
Ez az album ideális példánya annak, amikor nagy nevek összedobják, amilyük van :) Az átvezetőkből talán lehetett volna kevesebb is, ezért majdnem maximális \m/
Ők is már túl vannak zenitjükön, de legalább a színvonal csak egészen kis mértékben esik :)
Kivételesen inkább a női éneket preferáltam volna a váltott dalolászás helyett. Úgy 9-est kapott volna, de mivel szeretem az efféle avantgárd zenéket, a 8 pont vitathatatlan.
Bár nem írok annyit, mint Oldboy, de ez a lemez nálam elérte a zseniális szintet :)
Ehhez is megfelelő hangulat kell. Első hallgatáskor fújjmiez?!, másodjára már nocsaknemisrossz. Harmadjára? Na ezt nem fogjuk már megtudni ^^
Úgy volt, hogy most aztán jól lepontozom ezeket a pózereket, de rá kellett jönnöm, hogy ezek a suttyók tudnak zenélni, sőt, még jól is. Úgyhogy nincs más hátra, ezt az ideológiai zűrzavart kellene legyűrniük valahogy, utána egész jó viszonyba is kerülhetnénk
A vártnál sokkal-sokkal rosszabbra számítottam, de rácáfoltak a skacok, mert a zene rohadtul nem volt unalmas a hossza ellenére.
Ehhh...bevallom, nem tudtam végighallgatni, de felesleges is lett volna, hisz' végig ugyanaz megy, ugyanazon a fordulatszámon, tök értelmetlen az egész. Bakker...
Először mérget mertem volna rá venni, hogy finnek a srácok, de aztán kaptam a fülest, hogy nem is. Bár sokat nem javított az összképen, de legalább nem tetézték a bajt. Ja, hogy a zene milyen? Idegesítő. Ez mindent elmond.
Sok sörrel kísérve ütős, amúgy kissé fárasztó.
A sok átvezetőért én is levonok fél pontot, ezt leszámítva (illetve hát ízlés dolga, sokaknak bizonyára pont ezzel együtt) ez egy abszolút gyilkos lemez! Mondjuk ilyen arcoktól mint Rogga Johansson és Kam Lee nem is vár mást az ember...
Elsöprő fekete vihar, semmi mást nem csinál csak leteríti az embert olyan jó dalokkal mint pl. Stigmata, többre nincs is szükség.
A kissé Dani Filthesen rikácsoló károgást szokni kell, de amúgy ez egy kiváló, invenciózus, hosszú szavatossági idejű muzsika.
Annekével együtt sem valami nagy szám, 2 kiváló nóta kivételével (Supercrush, Hyperdrive) erősen felejthető. Devy amúgy remekül énekel mint mindíg, dehát ez nem sokat ér, ha a dalok nagyrészt érdektelenek. Sokkal kíváncsibb leszek a project 3. lemezére, Devy extrém, brutál oldalát sokkal jobban bírom.
Ez nekem túl felszines, túl populáris, én nem az ilyen bluest szeretem. A technikai felkészültség megvan, de ez nem bizonyult elégnek jelen esetben. Ha minden szám olyan lett volna, mint a The Great Flood...
Én is az egyhangú éneket tartom a gyenge pontnak, más gondom nem nagyon volt vele.
A hossz alaposan betesz az élvezetnek ezen a lemezen. Ehelyett a sok instrumentális időhúzás helyett jobb lett volna tömörebb, velősebb dalokat írni. Kevesebbet ennek ellenére nem adok nekik, mert sok dolgot nagyon élvezetesnek találtam.
Ultrakonzervatív true heavy metal, egy-két idétlen megoldástól (utolsó előtti nótában végigsikoltozott sorok pl.) és a vékony hangzástól eltekintve nagy baj nincs vele. Egy jobb énekes azért nem ártana...
Profi munka viszonylag jó dalokkal, újítás és világmegváltás szándéka nélkül.
Szörnyű, minél előbb szeretném elfelejteni...
Nagyon sok death metal lemez jön ki továbbra is, és nagyon kevés tud ezekből engem lekötni... és igazából itt is az énekkel van főleg bajom, na meg ezek a bevezetők, wtf...
Mindig is szerettem a Dark Funeralt, főleg a Diabolis Interium lemezükkel igyekeztem roncsolni a hallásom, aztán kiadták az Attera Totus Sanctus lemezt, ami akkor nem jött be és most sincs kedvem újra elővenni valamiért. Az új lemezt is félve raktam a lejátszóba, de aztán nagyon kellemesen csalódtam. Semmi újat nem hoz ez az anyag, egyszerűen tolják azt a jó kis pörgős black metalt amit régen, hibák nélkül.
Argh, ez az album felbaszta az agyam, mert olyan dolog lenne amit élveznék, ha hagynák! De nem hagyják, mert beleraktak olyan részeket amik egyszerűen annyira bántják a fülem, hogy majdnem felrúgom a hifit :/
Nem hittem, hogy egyáltalán lesz szám ezen a lemezen amit végig tudok hallgatni, aztán volt ami valahogy mégis betalált pár nekifutás után. A maradékkal viszont nem tudok mit kezdeni és ez rendesen lefarag a pontszámból.
Minőségi lemeznek tűnik ez, de nem vagyok otthon a bluesban. Elhallgatom, ha metallal vagy stonerral keverik még imádni is tudom, de így natúrban a legtöbb blues nekem gyakran teljesen egyformának tűnik.
Más énekessel, vagy akár ének nélkül sokkal jobban örültem volna ennek a lemeznek. A zenét teljesen korrektül tolják, de az énekes a monoton kántálásával elnyomja a lényeget és szép lassan a fejem is megfájdul tőle. :( Legalább az utolsó nótában csöndben marad...
Na! Végre egy death metal album ami zene füleimnek. Az énekes hangját alapból is elviselem, és szerencsére nem viszi túlzásba a mondókáját + instrumentális számokat is kapunk bőven.
Power, lightning, thunder, steel, fire, battle, warriors, king, METALFORCE! Az ember erősen zavarba kerül, hogy komolyan vegye-e ezt a bandát, aztán hallgatva az albumot még inkább összezavaróbb ez az egész. A nyitó nóta jóságos heavy/power galopp metal, igazi tánczene, de utána erősen visszaveszik a tempót a srácok és ez sajnos nem bizonyul túl jó ötletnek - mert a pörgős témák nagyon jól mennek a srácoknak, a lassú témák viszont elég gyengék. Azért remélem, hogy a második albumuk egy ütősebb anyag lesz, esetleg jobb hangzással!
Vicces album ez, elsőre ugyan jó cuccnak tűnhet, de ez csak múló pillanat, nehéz találni bármit is ami lekötné az embert, a zene háttérbe szorul, azért az utolsó, Out Loud című nóta kitűnik, végre egy banda aki nem olyan lemezt csinált, hogy az első nóta a legjobb, utána meg lófasz.
Előző lemezüket még én dobtam ringbe itt a forgácson (119. hp), annak a lemeznek 6.8 pontot sikerült összeszednie akkor, és ahogy elnézem, ez is hasonlóan fog teljesíteni a nagyközönség előtt. Én úgy érzem fejlődtek a srácok, az pedig dicséretes, hogy az album ingyen letölthető a kiadó oldaláról! http://www.earache.com/gamabomb/
Ha egy kicsit markánsabbakká tennék a nótákat, simán megadnám a tizest. Etalon, ahogy szól...!
Jó, jó, de sok belőle háromnegyed óra (....meg a bónus cd) A zenekar viszont még manapság is fejlődik és ezt azért kevesen mondhatják el magukról ennyi év után, különösen ebben a stílusban.....
Nekem hatásvadásznak tűnik itt minden. A váltott ének jellegtelen, a modernnek ható szaggatott gitárok sablonosak, a kissé eröltetett hangulati váltások funkciótlanok. Olyan sokat akar a szarka érzésem van.....
Kiválóan szól. Kb ennyi szól mellette.......Tipikus példa az eltékozolt tehetségre.
A májusi koncert végképp meggyőzőtt, hogy jelenleg JB a bluesrock legtehetségesebb egyénisége. Hallatlan fíling, fantasztikus technika, kiváló zeneszerzői erények és egyfajta sajátos, csak rá jellemző aura lelhető fel ezen a lemezen is. Mestermű!
Olyan debütalbumot pottyantottak el az illinoisi fiúk, amely reménnyel tölt el a jövőre nézve. Öröm látni, hogy kedvenc stílusom nem fárad egyenlőre!
A belterjes mexikói death szintér időről időre kitermel egy-egy jó albumot. Ami a lemez hosszát illeti; .....hát igen, vissza lehetne fogni a lovakat. Ezt így azért embert próbáló feladat végighallgatni....
Jézus, de szar!
Ez azért jobb, mint a különleges nevű poénzenekar egy sorral lejjebb! Fel is lélegezhetek már, a nehezén túl vagyok.....!
Teljesen ideillő ez a hisztérikus/idióta ének. Nem is tudom másként elképzelni ezt a thrasht, ami éppúgy mutatja az európai és az amerikai stílusjegyeket egyaránt. Élőben, egy kisebb klubban halálos lehet.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
2009. december 19.
Avatar Caayn Mighty_Ravendark Pistike66 Pope_Fapalot viribusunitis ∑:
1. Mighty_Ravendark
The Grotesquery
Tales Of The Coffin Born
10 6.5 9.5 9.5 6.5 9 8.5
2. Pistike66
Dark Funeral
Angelus Exuro Pro Eternus
9 3 8.5 9 9 7 7.6
3. viribusunitis
Joe Bonamassa
The Ballad of John Henry
5.5 9 7.5 6.5 7 10 7.6
4. Avatar
Ram-Zet
Neutralized
9.5 5 8 9 6 6 7.3
5. Avatar
The Chasm
Farseeing the Paranormal Abysm
7 3 8 7.5 9 7.5 7
6. oldboy
The Devin Townsend Project
Addicted
7 6 9.5 6 6 6 6.8
7. rudolftor
A Hill To Die Upon
Infinite Titanic Immortal
8 2 7 7.5 6.5 8 6.5
8. Szadi
Gama Bomb
Tales From the Grave in Space
5 5 7 4 8 7.5 6.1
9. Caayn
Outloud
We'll Rock You To Hell And Back Again!
3 10 4 6 6 5 5.7
10. Pope_Fapalot
Metalforce
Metalforce
3 8.5 3 5 6 3 4.8
∑:
6.7 5.8 7.2 7 7 6.9 6.8

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

február 26.,
február 27.,