Hangpróba #17 - 2004. július 31.

Nagyon jó album!
Soha nem voltam nagy rajongója a csapatnak, és az évek múlásával sem kerültek hozzám közelebb. Elismerem, hogy igen minőségi zenét játszanak és játszottak, de én nem találok bennük semmi vonzót. (Biztos tönkretették már az agysejtjeimet a jó kis Black/Death riffek.) :-)
Na, Kispatak barátunkon ismét elhatalmasodott a Hard Rock mánia. :-) Sajnos ezen az albumon a keménységnek, a METAL-nak nyoma sincs. Akinek a TOP 5-jében Borknagarok, Ensiferum, meg Thalia (What a Shame!) szerepelnek, attól azért jobb ajánlatra számítanék. :D A lemezen található anyag egyébként szépen szól, és szerintem a hard rock fanoknak tetszeni fog, de az én zenei ízlésem tűrőképességét már meghaladja.
Nem gondoltam, hogy valaha lesz olyan album amit lenin mester ajánl, és nekem tetszeni fog. Ez most bekövetkezett. Ez egy egyszemélyes true black zenekar, Arkhorrl nevezetű polgártársunk munkája. A legjobb dal szerintem a <Büszke menet>, mely mind zeneileg mind hangzásilag nagyon jó. Kedvenceim még a <Debemur morti nos nostraque>, és a <Maradok>. Ez egyébként még csak demo, de ennek ellenére sokszor jobban szól mint egy true black stúdióalbum. Én remélem, hogy valamikor egy jó stúdióban elkészül majd az igazi bemutatkozó album is. Ha az anyag a <Büszke menet> színvonalát tudta volna tartani akkor méginkább bejött volna.
Meglehetősen jó kis thrash album. Hiába, amiben Andreas Hedlund (Vintersorg) keze benne van, az nem nagyon lehet rossz. Az ének miatt legszívesebben 8,5-öt adtam volna, de sajna csak egész számok lehetnek a pontok, így marad a 8.
Hát nem estem hanyatt az albumtól. Ez az avantgárd megközelítésű gothic metal nem lesz a kedvencem ahogy látom. Számomra túl kaotikus az egész, maguk a dalok is össze-vissza vannak tördelve, bár kár lenne tagadni hogy egyes részletek nagyon jók. Ráadásul soknak érzem a 16 dalt, ill. a majdnem 66 perc játékidőt.
Életem sokadik proglemeze, amit alig bírtam végighallgatni. <Words for Nerds> ennél idiótább számot még tán nem is hallottam, azoknál a hülye gügyögéseknél aszittem belevágok a monitorba.
Nem különösebben szerettem meg az albumot, bár voltak számok amik tetszettek. A <Mictlan> kimondottan jó volt, kár hogy ez a színvonal nem minden számra volt jellemző.
Nagyon jól kezdődik az album de a végére kezd ellaposodni......................
Közepesre sikeredett album ......
Hard Rock fanoknak biztos bejön, én nem vagyok hard rock fan ........
Az átlag true dolgoknál jobban szól és ez már magában pozitivum ..................
Jókis skandináv thrash/death lemez ez .............
Érdekes anyag, a végén a techno sokat rontott a pontomon............
Nagyszerű névsor, hihetetlenül szar végterméke..............
Nem tetszik ...................
Szvsz egyetlen negatívuma van az albumnak kicsit hosszú
Helyenként volt egy két jó téma de összességében felejthető album.
Sajnos egyre inkább az az érzésem hogy Gary Hughes mester kezdi túlvállani magát. Már az uccsó dupla szólólemeze se lett valami nagy eresztés és most ez az új Ten album se az igazi. Én nagyon szeretem ezt az együttest de most olyan leszek mint Rózsa Gyugyó szokott lenni néha a kapcsoltamban: szőrösszívű és így csak 8 pont.
A víz levert mire ezt végighallgattam
Jójó de Vintersorg többi projectje ettől jobb :)
Ez olyan semmilyen :)
Többszöri hallgatás után se sikerült megfejteni az albumot(még a függvénytáblázat és a számológép se segített).Azért az albumot indító modem betárcsázós hang szép emlékeket idézett fel bennem :)
Szörnyű
Korrekt album....
Mindig is szerettem a bandát, a Risk albumon én jókorát csalódtam, az utána következő the World Needs a Hero csak egy görcsös próbálkozás volt. Ez az album viszont egész jó lett, a zene akár 9-et is megér, a Truth Be Told dallal pedig kellemes meglepetést okoztak nekem. Nem egy tipikus Megadeth ízű dal ez legalábbis a dal első fele, ( pont emiatt tetszik ) ilyen felelgetős-vokálos refrénnel, klassz szólóval, jó dallammal. A lemez többi része is egész jó, azért 1-2 gyengébb nóta most is becsúszott (pl. Of Mice and Men).
Ez most nagyon bejött pedig nem is vagyok annyira nagy hard rock fan. Lehet hogy a múlkori hp durvulatai megviselték az idegeimet???:)))
Ez legalább hallgatható....
Amikor megtudtam, hogy ez egy thrash project lesz, arra számítottam, hogy tiszta, dallamosabb ének nem lesz rajta, csak durvább, hörgős. Így ez hasonló Vintersorg eddigi albumaihoz, de azok színvonalát nem éri el, bár a zenei alap elég kellemes thrash/death....
Nagyon vérszegény gót metal ez...
Az a gáz, hogy hiába gitároznak dobolnak benne virtuóz módon meg tekernek ezerrel az egész nem áll össze dalokká, olyan mintha beengedték volna őket a stúdióba hogy ,,van 2 órátok, játszatok amit akartok, lehetőleg minél több hangot, mi felvesszük, megvágjuk szépen, és lesz belőle egy album. Ti meg kaptok ennyi meg ennyi lét, minél több hang minél több dobütés =annál több lé.,,Nagyon nem tetszett ez nekem.....
Azok a bizonyos indusztriál részek nagyon nem jöttek be nekem, amellett pedig ez csak egy az átlagost el sem érő, egyoldalú death album.
Nagyon jól eltalálták az ének-más énekmódok egyensúlyát. A zenei alap elég gyors még nekem is. :)
Valahogy nem erre a zenére asszociáltam velük kapcsolatban, de ez sem volt rossz. Van egy-két kifejezetten fülbemászó szám pl. The Scorpion.
Hát ez olyan lágy volt, hogy kifojt a lejáccóból. :)) Asszem a héten Te nyered a versengést ezzel az albummal. :P
Nagyon jól összerakott lemez. Kellően gyors és változatos. Sokkal több ilyen magyar muzsika kéne. :)
Elég érdekes muzsika volt. A károgósabb, gyorsabb rész kicsit tolt rajta felfelé. :)
Amikor láttam, hogy Te ajánlottad ezt az albumot, akkor éreztem, hogy valami nincs rendben. :P Ez sajnos már nagyon a gothic kategória, a régebbi albumaikon jobban sikerült "elnyomniuk" ezt a hajlamot. :D
Néhol kicsit metallica-s volt, aminek nem örültem. Az effektek sem jöttek be túlzottan. Kicsit össze-vissza volt nekem az egész album.
Elég átlagos death metal. Valami kicsi extra feldobta volna az albumot.
Death-power-prog metál igen jó elegye hallható ezen az albumon. Sok jó ötlet, korrekt dalok, az uccsó szám azért kimaradhatott volna.
A nagy része szóra sem érdemes. Az első szám is elég gáz...
A stílus eddig sem állt közel hozzám, ezután sem fog. Ez az album sem tudott sok újat mutatni, átlagos.
Wow, szinte éreztem a sátán jelenlétét, fantasztikus hangulata van. Ezt egyedül összehozni nem kis teljesítmény, minden elismerésem.
kicsit jobb mint átlagos :)
Esténként kellemes hallgatni való, ha más nincs a közelben. Nagy pozitívum hogy elég sok féle énekstílus felbukkan.
A lemez nagy része öncélú gitárbaszogatás, a kevés jó rész miatt meg nem érdemes betenni.
Indusztriális death. Ilyennel sem sűrűn találkozni, ezért már csak a próbálkozást is értékelni kell :) Kétség kívül közepes lemez, a Nihil c. szerzemény mondjuk kiemelkedő, de a többi szám nagyon egyforma. Az ének meg rendkívül irritáló.
Az életem legelső prog lemeze, aminek minden pillanatát élveztem.

Vélemény, hozzászólás?

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.