Hangpróba #150

2010. január 30.

A csodás bemutatkozó album után ez egyértelműen csalódás sajnos.
Ez a gépies hangzású ipari zene sosem volt a szívem csücske. Egyébként minőségi muzsika, a FF nagyon vágja ezt a témát, szóval biztosan sok híve lesz az albumnak szerte a világon.
Két csaj dupla élvezet! :D A német nyelv nem zavart, de szerintem hülyeség keverni, jobb lett volna végig angolul. Érdekes módon a 13. azaz az egyik bonus track tetszett legjobban.
Igen komplex muzsika ez, még a sokadik hallgatással sem sikerült teljesen kiismernem. Érdekes az is, hogy vagy 3 féle éneket számláltam meg menet közben, mondjuk nem mindegyik tetszett maradéktalanul, de nagy gondom sem volt velük.
Ez a langyi ének sokat rontott a ponton.
Nagyon hangulatos muzsika, tényleg csak a túlzott hosszúságba lehet belekötni. Véleményem szerint ha van műfaj aminek jól áll a német nyelv, vagy legalábbis nem gáz hallgatni, akkor az pont a black metal.
Valahol büszke vagyok rá, hogy a Fémforgács sosem adott igazán otthont az ilyen-olyan kórságoknak. :) Természetesen itt is az ének vágja haza a produkciót; de mit is beszélek, nem ének ez, hanem ordítás. Tegye már fel a kezét aki ezeket meg tudja különböztetni egymástól! Vagy klónozták a főordítót, vagy felbérelték, hogy ordítsa végig ezeket a lemezeket a stúdióban. :)
Ha a kíméletlen black metal zene és a logóban fellelhető normál állású kereszt közötti antagonisztikus ellentéten túltesszük magunkat, akkor egy jó hangzású, kellemes, de az újdonság nyomát sem hordozó muzsikát hallhatunk.
A 3. szám körül már kezdtem rohadt álmos lenni. Ez az album nekem semmit maradandót nem nyújtott sajnos.
Mi van, megijedtetek, hogy harag nem olvassa többé a hp-t, vagy mi? :D Na, majd én megadom akkor a neki járó valós pontot.
Kiváló zene, melyre az utóbbi időben nagyon rákaptam, és felváltva hallgatom a debütalbumukkal. Valamivel jobban sikerült szerintem a Shrouded Divine, de ettől függetlenül tényleg kiváló anyag.
Legalább nem felejtettek el zenélni.
Nem elég, hogy közel órás ez is, még gótikus nő vokálos is. Brrrr...
Zagyvaléknak zagyvalék, de jóféle. Végig lekötött.
Nagyobb boldogságot okozott, amikor a végére értem, mint az egész lemez. Nem fércmunka, csak nagyrészt zzzzzzZZZZzzzZZzzz
A halálom az órán felüli műsoridő...ezen kívül nem rossz ez a zene, de többször tuti nem fogom elővenni.
Nem művelik rosszul itten a kóóórt, de sajnos az énekesnek nem szólt senki, hogy ha egyhangúan üvöltözi végig a lemezt, akkor nem fog zsíros pontokat kapni a produkció.
Nehezen térek napirendre efelett az anyag felett. Egy részről jó zene, másrészről meg...mik ezek a buzis szövegek?!
Kellemes muzsika, most sem okoztak csalódást, bár az előző opusz jobban tetszett...
Kellően kattant muzsika, s annak ellenére, hogy finnek, még jónak is mondható :P
Csak egy-két apróbb dolog miatt nem maximum (pl. 1. szám elejének éneke, ami kicsit rámijesztett :-)).
Azon kívül, hogy valóban nem hoz semmi újat semmi gondot nem látok, színvonalas zúzás a megszokottan jó, érdekes tiszta énekes részekkel.
Jó dalok, jó előadás, magas pontszám. :-)
Érdekes, nehéz és egyben igen jófajta muzsika. Ebben a fordulóban szerencsére képviselteti magát pár olyan csapat, akik hoznak némi szokatlant is.
Én nem hallok a dalokkal semmi problémát, szerintem a debüt lemezhez képest és a műfajhoz képest is jó dalokat hoztak össze a lengyel fiúk erre a lemezre. A nagy hazai vetélytárs Riverside egy lépéssel még előttük jár, de a holtverseny hamarosan akár be is következhet.
Hangulatos cucc, de annyira azért nem, hogy 73 perc legyen. :-) minusz 1 pont a rettentő hosszúságért, ezt leszámítva rendben van, még a német nyelv sem zavart igazán.
Karaoké változatban sokkal jobb lenne, akkor legalább úgy énekelhetnék az egyébként egyáltalán nem rossz zenére ahogy nekem tetszik :-D
Kíméletlen death/black pusztítás, nem emelkedik ki, de a céljának teljesen megfelelő, a szövegekkel meg nem foglalkozom.
Ez elég jellegtelenre sikeredett, semmi különösebb hatást nem volt képes kiváltani, nagyjából "egyik fülemen be, másikon ki" kategória
Jó volt valami másfélét hallani a sok egyforma, egykaptafa zene között.
Az előző album tükrében igen jó lemezre számítottam és nem is kellett csalódnom. Az már más kérdés, hogy meglepetést most nem tudtak okozni.
Tökéletes példája az önismétlő, önnön korlátain túllépni nem tudó zenekarnak. Nálam már régen leírták magukat.
Ragyogó külsőségek, remek hangzás, kiváló az egyik énekesnő is. A belbecs meg csak nem akar megérinteni....
Igazi dalok vannak, látszott, hogy most kiemelten fontos volt a minőségi - követhető, kerek - dalok írása. ....és nem nyomta agyon a technikai bemutató. Pozitív meglepetés!
Úgy rémlik, az előző lemez jobban tetszett. Most nem sikerült igazán emlékezetes dalokat írniuk. A tehetségük elvitathatatlan.
Várakozáson felül teljesített a csapat. Változatos, ügyesen összarakott, szinte hibátlan munka. .....és tényleg, csak az egy-két feleslegesnek tűnő dal miatt (pl intro) nem maximum.
Csak részletenként fogyasztható metalcore. Néhány dal erejéig jól is esik. A műfaji keretek eléggé determináltak és még nincs meg (vagy csak keveseknél) a kivezető út.
Kissé egydimenziós black/death massza. Kár,mert van miből építkezni és csillog is, de az az isteni szikra most nem lobbant...
Azon gyönyörű és okos nő esete, akivel jól esik beszélgetni, villogni is lehet vele egy társaságban, mégsem tudom tartósan elviselni. Van ilyen....
Különleges zene, érdekes szinfolt itt a hp-n. Ettől még nem tetszik. Persze lesznek itt olyanok, akiknek biztosan bejön.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2010. január 30.
Avatar Mighty_Ravendark Pistike66 viribusunitis ∑:
1. Mighty_Ravendark
In Mourning
Monolith
7.5 9.5 9.5 8.5 8.8
2. chipmonkey
In Vain
Mantra
8 8 9 8 8.3
3. viribusunitis
Agrypnie
16[485]
8.5 7.5 7.5 9 8.1
4. Avatar
Coronatus
Fabula Magna
9 5 9 6.5 7.4
5. rudolftor
Shadows of Paragon
Through The Valley Within
7.5 7.5 7.5 7 7.4
6. Pistike66
Fear Factory
Mechanize
6.5 7.5 8.5 6 7.1
7. oldboy
Votum
Metafiction
6.5 6 9 7 7.1
8. Morsimperator
Arsis
Starve For The Devil
5 8 6 7.5 6.6
9. Critical_Message
Waltari
Below Zero
4 7.5 8 6.5 6.5
10. Avatar
August Burns Red
Constellations
4 7 4 6.5 5.4
∑:
6.7 7.4 7.8 7.3 7.3

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,