Hangpróba #155

2010. április 10.

Nem ragozom túl: egy-két dallamtól eltekintve élvezhetetlen ez nekem.
Unalmasabb a balettnál, zörgősebb a Csepel sárhányónál, fantáziátlanabb egy marék pétisónál és keserűbb a szám íze utána, mintha bizonyos tavaszi növény gumójából készítettem volna hagymástojást.
Ősszel lehet, hogy többet adnék rá, de a tulipánillatos rozsdafarkúfütty teljesen letérített a zene önmarcangoló ösvényéről.
Nem volt jó napom, este meg ez a lemez került meghallgatásra. Nem is lehet másmennyi. És még illatozó tulipánt sem találtam sehol...
Nem vagyok black függő, de ezen folkosítás helyenként még nekem is elfogadható. A későbbiekben biztosan előkerül még a szupukiillatú tulipántos ládikámból.
Elvileg még tetszhetne is. De...
Ha Alexandre Dumas ilyen dínom-dánom zenét hallgathatott volna, akkor Alain Delonnak végig kellett volna ropnia azt a bizonyos filmet. És ha még Kasparek munkásságát is ismerte volna, akkor talán neki is feltűnt volna, hogy vannak dallamátörökítések bőven. Talán ezért is tetszik.
A hangzás olyan élvezetes, mint egy ekevas körömreszelővel történő megélezése. A számok sem eredetiek, viszont meghallgathatóak. Tulipán.
Ez a lemez úgy készülhetett, hogy egy önmagában is ferde kottatartóra felraktak egy Braille-írással készült könyvet és eljátszották. A kottatartó meg azért volt ferde, mert elöl u-pánt volt, míg hátul i-pánt. (Empnek szeretettel!)
Tetszetős, Ugyanakkor Lehangoló Impulzusai Péntekenként Árthatnak Nekem...
Süt belőle a tömény gyűlölet, és undor szentségtelen esszenciája. Szinte magam előtt látom a sok kizsigerelt papot, és felgyújtott templomot! Csak így tovább fiúk, keep the pagan flame burning!
Fajsúlyos, nehezen emészthető zene, magával ragadó világvégi atmoszférával, elborult képzelgések torz látomásokkal átszőtt embertelen összjátéka nyomán...
A végtelen havasok lágy fuvallata édesgeti dérlepte arcunk, ég és föld eggyé olvad a horizont ködös tengerén, miközben magába szív a fehérség...a lét agóniájának nem evilági felszínén...
Nekem ez így nem fekszik, pláne hogy semmi köze a doom metálhoz...
Féltem hogy az új csapat nem lesz majd képes visszaadni azt az egyedi hangulatot, ami ezidáig minden egyes Negură Bunget albumon érződött. Hát sikerült nekik. Bár ez egy lightosabb szerzemény az előzőkhöz képest - több benne az ambient rész - abszolút hozza a szintet, kijelenthetem hogy ismét kiváló album született!
Ez a zene sem volt képes bennem semmiféle magával ragadó, neadjisten heroikus érzést kelteni, egyszerűen untam, és helyenként rohadtul idegesítettek a pop-os kórusszerű beéneklések...
Üdítő, kellemes zene, nagyban hasonlít a Heidevolkra, bárdfenés mellé, vagy csak pihenésképp hallgatni tökéletes...
Dadadadadadada fuck you dadadadada dr dr dr dr dr fuck fuck tram tram tram tram drrrrr fuck YOU! drddd drddd drddddd drrrrr d d d d fu..fu...fu...fuck you!
Egyszerűen nem bírtam végighallgatni, ilyen mértékű disszonancia már már ölni képes. Ez számomra teljes mértékben értékelhetetlen...
Nem fogott meg, de nem is mondanám rossz zenének, akik szeretik ezt a stílust azoknak biztosan nem okoz nagy csalódást...
Ezúttal valahogy nem tudtam ráhangolódni a témára...
Súlyos, setét, tetszetős...:) Nem jellemző, ám helyenként a Fear Factory név is beugrik.
Legutóbb az Amorphis - Elegy albuma hozott ennyire lázba.. Szeretnivaló. ..Jut eszembe, szimatolgatom a tulipán virágzása által nyújtott örömöket, ám a nazális élmény eleddig nálam is elmaradt..:)
Osztom Oldboy kolléga véleményét & annyit még azért hozzátennék, hogy iszonyat nehezen emészthető a The Guessing Game. Túl vagyok a 10. meghallgatáson, de még nem adta meg magát az album, ellenben hamisítatlan Cathedral korong született ezúttal is.
Már az albumot nyitó Pamint, havas csúcsok által körbezárt réten legelésző nyáj kolompjai kongását idéző intrója is megér egy misét.. A folytatásról nem is beszélve. Érezhető némi korai Moonspell áthallás a nótákban, ám talán ez már csak az én személyes hülyeségem...:)
Néhol már túlságosan is slágeres, de összességében igen kellemes fülelnivaló.
Eluveitie/Elvenking/Ensiferum vonal (az "E" kezdőbetű jegyében). Stílusának minden kellemes és agyonjátszott elemét tartalmazza a Mulmets Viser. Köszönet az anyatermészetnek és a Svartsot-nak, hogy megszabadítanak minket a hosszú téli napoktól...!:)
Egészen kellemes nyitás, bár van még mit ellesni a nagyoktól...
Kissé megviseli az emésztőrendszeremet, ám nem rossz muzsika ez, kérem. ...Kimondottan ajánlott acélsodrony erősségű idegzettel rendelkező, stílusrokon fanok gyűjteményébe.:)
A lemez tetőpontját egyértelműen a Blues-os elemekkel operáló "Down the Drain" képezi. Ezt leszámítva viszont nem találtam emlékezetes momentumot a korongon. Még mindíg Ville bátyó cipeli hátán a társulatot, valahol mélyen a Sentenced árnyékába veszve...
Olyan amilyennek egy Enthroned albumnak lennie kell. Dallamos, agresszív, pörgős és süt belőle a tűz. A Tetra Karcist után kíváncsi voltam mit alkot a horda és méltó folytatása lett az albumnak. Miért nem 10 pont? Azért mert a legjobb album még mindig az Armoured Bestial Hell.
Súlyos mélyről jövő zenei káosz ami erősen emlékezteti a hallgatót a Celtic Frost Monotheist albumára. A kezdő Goetia dal már sejteti milyen erőtől duzzadó számok várják az embert, és a lendület csak a vége felé lassul le például a Main Pain-nél amiben a női ének dobja fel az egészet. Sok hosszú szám van, amelyek nem unalmasak végig változatosak és fentartják az érdeklődést. A borító plusz pont lehetne, de nem kell H. R. Giger műve ahhoz, hogy 10 pontot érjen az album. Egyébként itt is a Celtic Frost villan be az embernek, ugyanis a híres To Mega Therion borítóját is Giger mester tervezte.
Ez a korong egységes, de nem unalmas. A koncepció tetszik ahogyan minden dal bemutatja a marcona finn telet. Sokan írták, hogy hosszú ez a 2 CD, nekem nem volt az, ha le tud kötni a muzsika, meg egyébként is hozzá vagyok szokva a tíz esetleg húsz perc fölötti dalokhoz. ;) Tetszik még, hogy három féle vokál jelenik meg benne, különösen az első lemez végét dobja fel Janica Lönn (Lunar Path) éneke. Egyszóval most is kiváló hallgatnivalót kapunk Tuomas Saukkonentől.
Azt a kurva! Ez meg mi? Az intró után ért az arculcsapás, a második számnál még röhögtem rajta, hogy ilyen nincs, ez iszonyat gagyi. Utána már kezdett átmenni frusztrálóvá a dolog. Az első CD mélypontja a bugyuta angol oktatói jellegel felénekelt gyerekdalokra emlékeztető "Cats, Incense, Candles & Wine" volt. Utána jött a második CD a csapásból. Az eleje a tűrhető kategóriába sorolható, de a "The Running Man"-nél elgondolkodtam, hogy tényleg el kellene rohanni jó messzire. A legfőbb gond az énekessel van és az ötlettelen és az oda nem illő témákkal. Mondjuk a számok hosszai sem kedveznek, tele van az album fölöslegesen túlnyújtott témákkal. Az utolsó 3 tétel meg ráadásul úgy érezteti az emberrel, hogy sosem lesz vége. Az album vége felé az embernek csak ez jut eszébe: Legyen már vége, LEGYEN MÁR VÉGE! Öngyilkosjelölteknek kötelezően ajánlott!
Mielőtt értékeltem volna ezt a korongot, előtte bepótoltam a hiányosságaimat és meghallgattam pár régebbi albumot is, hogy objektíven tudjam szemlélni a zenekar változását. Az album tényleg úgymond lágyabb lett, de az intrónál hallottam már, hogy nem lesz itt gond az albummal. Nagyszerűen ötvöződik a zenében a népi hangszerek által uralt folk hatás, de nem kell a szomszédba menni a csapatnak egy kis fekete fémért. Tovább nem kell ragozni, mindenkinek ajánlani tudom csak az albumot, és még a nyelv sem zavart, pedig azért a román nyelv nem tartozik a kedvenceim közé. :)
Hát nálam ha metalcore akkor régebbi As I Lay Dying, mert ők nem nagyon követték eleinte a tiszta vokál + rikácsolós divatot, simán elhagyták a tiszta részeket. Persze ez már náluk sem maradt meg. Nos a béna nevű csapatnál vannak jó megoldások, csak a popba áthajló részek miatt nem jön be nagyon. A címadó dal egész korrekt, ezekből kellett volna többet csinálni és rögtön jobban hasonlítana az egész egy metalcore albumra. A borítót meg én is jobban el tudnám képzelni élénkebb színekkel egy death/black metal album borítójaként.
Korrekt folk metal iparosmunka, csak az egyhangú vokál miatt nem kap több pontszámot. Ahogyan írták előttem néha kell a sok depressziósabb zene mellé ilyen üdítőbb is. A borító meg jópofá, bár a csapat erős a külsőségekben, elég meglesni a myspace profiljukat, az is igényesen összerakott darab.
Nem rossz, átlagos thrash album. Talán egy jobb énekessel lehetne ez jobb is. Mindenesetre a Poisonblack után felüdülés volt.
Derekasan be kell valalnom, hogy ez a fajta káosz nekem annyira nem jött be, hogy 3 dal után leállítottam a lejátszót, kitöröltem a nyomát is a merevlemezről, ha CD-n lett volna meg azt meg tűzbe dobtam volna. Helyenként vannak érdekes ötletek, csak szétesik az egész a sok műfaji kavalkádtól. Nyitott vagyok a legtöbb metal stílusra, sőt elég szélsőséges bandák szerzeményei is lecsúsznak, de ez kiverte a biztosítékot. Az énekes hangja meg nem jön be.
Nem nagyon vagyok otthon a Goth zenékben vagy mi ez, de nem rossz. Az album második felé nekem ellaposodott, de a szolók jók benne. Egy-két szám meg lehetne rövidebb.
Ragnarr leírt mindent, amit tudni kell!!! Jó ez a lemez, bár nem vagyok egy black fan!!!
Hellhammer + - Celtic Frost = Triptykon /// Jó lemez!!!
Tuomas Saukkonen-ben a Before The Dawn után sem lehet csalódni. Fantasztikus lemez!
Nagyon nehéz hallgatnivaló!!! A lemez hangzása több, mint kiváló!!!
Romániai bandát, ha jól tudom, akkor nem is ismerek!!! :-) Nem rossz, csak hangulatfüggő!!!
Az előző lemezük (Storm The Gates Of Hell) egy picivel jobban tetszett, de nem vonok le ezért egy pontot sem!!! :-)
A hörgős csákó belevihetett volna egy kis szint a dalokba, vagy legalább egy másodénekest hívhattak volna!!!
Régi thrash metal bandák jutottak az eszembe. Debütáló albumnak nem is olyan rossz!!!
Shining - Black Jazz lemezétől valamivel befogadhatóbb ez a lemez, de ez sem tetszik!!! :-)
A Sentencedből ismerős Ville Laihiala bandája, hozza a megszokott minőséget.
Én kiemelkedőnek gondolom a stílusán belül, de szerintem ezzel mindenki így lesz aki a blacket szereti.
Nekem ez csak rutinmelónak tűnik. Nem rossz ugyan, amíg hallgatom rendben van, csak olyan semmitmondó. :(
A Before the Dawn pörgőssége kicsit hiányzik az összképből. Bele tud süppedni az egyhangúságba, talán ez az egyik nagy hibája a cuccnak.
Baromira nehezen hallgatható képződmény. Hosszú mint a fene, de legalább nem is találtam benne értékelhető pillanatokat.
Bővelkedünk a folkos részekben. Mondjuk nem baj, mert ha valaki a nyers és bárdolatlan oldalára kíváncsi a NB-nek, az meghallgatja a másik idei nagylemezt.
Minden korszaknak megvannak a tucatzenéi...
Akárcsak az előző körös Hájj de Folk esetében, úgy most is csak az a bedös helyzet, hogy tonnaszámra kapunk ismerős hangokat-riffeket-megoldásokat ezen az albumon. Kliséhegyek, kifogástalanul előadva, ám a legnagyobb fanok számára is simán kihagyható.
Ez a mai nagy thrash-láz időnként elég jó bandákat lök a felszínre. Ha helyükön kezeljük őket, jól szórakozhatunk.
A pontszámok egy olyan érdekes helyzetet állítottak elő, hogy meg kellett állapítsam: bízony az 1 és a 10 pontnak sincs sok köze a realitásokhoz. Valahol a kettő közt. Nagy lehetőségeket én sosem láttam ebben a bandában, ez a lemez csak megerősítette véleményem.
Gagyi az egész. Ez az igazi álmélység! A nagy semmi baromi áhitattal előadva.
A hangfalrendszer tesztelésére kiváló. Marad, de csak emiatt. :)
"Egy dallampárti zenehallgató nem leli sok örömét benne" c. újabb epizódunkat hallhatták/olvashatták :)
Mintha órákon át szólna ez a tömény unalom....nincs mondanivaló, nincsenek lélekbemarkoló dallamok, nincs semmi ami az 5 pontos kategóriából kiemelné!
Jópár évet dolgoztak rajta, a végeredmény pedig felettébb bejön bár más zene már ez mint mondjuk a Forest of Equilibrium idején. Ez az adag most jó ideig csillapítani fogja a Cathedral-szomjat. :)
A tompán megszólaló black metalos zajongások értékelhetetlenek számomra. Minden más ami kicsit amolyan meditatív jellegű intermezzo szimplán felesleges.
Nem tudom mi a gond ezzel, nem rossz lemez, szerintem bőven jobb a divatlemezeknél. Nem is annyira metalcore ez, inkább valamiféle groove metal eszelős tempóban eljátszva.
Azért valljuk be a Svartsot csak egy szimpla klón, ami megpróbálja meglovagolni a hasonszőrű bandák által létrehozott hullámokat. Ezt nehezen nevezném így értékteremtésnek.
Sok pia kéne ahhoz hogy ez a rendszertelen összevisszaság valami értelmessé álljon össze. (van az az italmennyiség egyáltalán??)
A lírázós puhapöcs szerzemények túlzottan hangsúlyosra sikeredtek az album arányait figyelembe véve. Ahol viszont megdörrennek a gitárok ott elég jó dolgokat kapunk....
Stílusán belül valóban elég jó lemez. A múltkori Ragnarok albummal szemben ez "dallamosabb" és emiatt igényesebb is.
A pontszámok felfelé és lefelé kerekítésénél nálam sokat nyom latba a borító. Itt első pillantásra egyértelmű, hogy ki az alkotó. Alien rajongóknak meg pláne. A zene pedig súlyos, nehezen emészthető, nekem hangulat kérdése ( mint a Celtic Frosthoz általában ), de most nagyon betalált.Borító: 10
Nálunk még nem illatozik a tulipán és mivel az albumot is vártam, mint a tavaszt, meg amiért szeretem a kora őszt ...Borító:7
Én azok közé tartozok akik az erősen doomos Cathedralt kedvelik. Ezzel a lemezzel többszöri hallgatás után sem tudtam úgy megbarátkozni, mint az elődeivel. A pontszám felfelé kerekítve.Borító:8
Az ambient részek megnövekedésével sokkal kellemesebb hallgatnivaló lett ez a természetközeli remekmű, mint az előző produkcióik. Teljesen elvarázsolt a lemez atmoszférája. Sokkal több figyelmet érdemelnének. A borító is szép: 9
Korrekt lemez, de az előző kiadványukhoz hasonlóan ez is csak rövidtávon fog forogni a lejátszómban. A borító festmény meg inkább passzol egy old school death metal cucchoz, mint jelen anyaghoz. Borító:7
Szinte minden hangpróbán van egy hasonló album és mindig megállapítjuk, hogy nem újítja meg a műfajt ,de azért korrekt anyag. Ez is pont ilyen, a Heidevolknál egy picit jobban tetszett. Borító:7
Nem tartalmaz semmi említésre érdemes pillanatot. Átlagos thrash cucc, a neki való gyenge borítóval, ami olyan ,mint egy gagyi gyerekrajz: 3
Még egy éve sincs talán, hogy kiadták az előző lemezüket ( melynek a borítója az év legjobbja volt nálam ) és már előrukkoltak az Intuition-nel. Elég nehezen emészthető anyag, az biztos. Érdekes, ahogy rikácsolásból átmennek gitár prüntyögtetésbe. Összességében tetszett. Borító:7
Csak annak, akinek ez a kedvenc műfaja...
Nem vagyok egy black metal szakértő, de azt hiszem ez a lemez a stílusán belül is csak középszerű...De javítsatok ki, ha tévednék!
Aki kacérkodik a lemez meghallgatásának gondolatával, jobban teszi, ha előre felkészül lélekben egy roppant nyomasztó 70 percre! Egyébként én a 9 szerzeményből 6-ot jónak, 3-at pedig (In Shrouds Decayed,Myopic Empire,My Pain) kiemelkedőnek tartok. Azt hiszem itt az ideje megismernem a Celtic Frostot!:)
Jóleső nosztalgiával gondolok vissza a banda debüt-albumára. Egyrészt mert egy nagyon erős lemez, másrészt azon a HP-n szerepelt, amelyen első alkalommal szállhattunk be mi olvasók is a mókába!:) A Routát már emésztem egy ideje, de nem érzem annyira erősnek, mint elődjét. Jó, jó, de ebből a zenéből szerintem baromi sok ez a közel 80 perc!Főleg, hogy szinte pontosan egy éve jelent meg a debüt, és máris egy új, ráadásul dupla anyaggal jelentkeztek.Talán kicsit érdemes lenne visszavenni a tempóból...Ennek ellenére a dalok erősek, bár néha olyan érzésem volt, mintha a Darkness Walks Beside Me kibővített verzióját hallgatnám...Azt a lemezt 9-esre értékeltem, legyen ez most 8...
Szerintem hasonló a helyzet a "Találósjáték" kapcsán, mint az utolsó 3 Ozzyval készült BS lemez esetében. Anno Iommi mesterék is elkezdtek kísérletezni, próbálták tágítani zenei határaikat. Nem is lett azokból az albumokból klasszikus...Mint ahogy a Guessing Game-ből sem lesz. Sőt, aki az erősen doom-os Cathedralt csipázza (korai lemezek, Endtyme), az csalódásként élheti meg ezt az új opuszt.Viszont ha az ember nyitottan áll hozzá, és ad neki időt meghálálja! Tény, hogy nem könnyű hallgatnivaló ez a dupla koncept-album, és zeneileg is sokkal szélesebb skálán mozog, mint ezelőtt bármikor. Már az intrót követő Funeral of Dreams tartalmaz egy csomó szokatlan megoldást, és a Sabbath hatás mellé belép a Syd Barrett vezette ős-Pink Floyd ihletettsége is! És nem csak ebben a nótában, hanem a későbbiekben is föltűnik a Floyd-párhuzam. Az első cd-n pl. egyáltalán nem hozza Lee Dorrian a jól megszokott énekstílusát, inkább egy ilyen lazább, stoneres stílusban nyomja (többször a Fu Manchu neve is beugrott emiatt). A 2. cd-n aztán előjön a jól megszokott karcosabb ének, és a súlyosabb doom témák. De hangsúlyozom, ez nem egy doom lemez! Ettől még baromi jó, hisz a dalok erősek, tele vannak érdekes megoldásokkal, Garry Jennings meg még mindig a világ egyik legfílingesebben játszó gitárosa! Egy szó, mint száz, nálam betalált a "Találósjáték"!:)
Na tessék! A black metal ezen válfaja ínyemre való! Lehet, hogy mégsem vagyok teljesen menthetetlen?:)
Divatkór, de nekem speciel tetszik. Bár nem minden nóta telitalálat, a Collapsing viszont egy 1000 pontos sláger! A refrénje meg tök olyan, amilyeneket Nick Holmes nyomott a sokat kritizált Host albumon...:) Mondjuk nekem a hangzás túl steril, műanyag, főleg a dob szól természetellenesen. És a borító sem igazán illik a zenéhez. Ettől függetlenül ez egy jó lemez!
Heje-huja, sej-haj, dínom-dánom, retyetye...:)
Ez egy nagyon korrekt thrash lemez, ami nem szolgál semmi újdonsággal, de tök jó hallgatni! És szerencsére a vokalista hangja is rendben van, nem úgy, mint egyes Szadi(sta) ajánlásoknál!:)
Basszus!Rég hallottam ennyire innovatív muzsikát!Ezer köszönet az ajánlásért emp!Ez kérem az egyik legjobb fúziós zenét rejtő lemez, amit valaha szerencsém volt megfülelni! A spanyol trió valami zseniálisan kombinálja a ''70-es évek prog. rockját (főleg Yes,Rush, meg egy kis Jethro Tull) a jazz-el és a black metallal.A hangszeresek játéka, főleg a gitárosé már-már zavarba ejtő, de a bőgős hölgy sem piskóta témákat játszik! Komolyan mondom ennyi míves, lélekemelő gitárszóló nagyon kevés albumon van, az ember könnyen hiheti azt, hogy olykor-olykor Al DiMeola és Pat Metheny is beszállt a bandába egy kis jam erejéig... Nincs más hátra, kénytelen vagyok beszerezni az előző lemezeiket is, ugyanis a hispán gárda megvett kilóra!:)u.i.: lecsekkoltam (az ugyancsak nagyszerű) előző lemezeket is, és azok alapján egyértelmű, hogy az Intuition-nel egy új irányba indultak. Aztán majd az idő, és a közönség eldönti, hogy jó volt-e ez a "megérzés"...
Szerintem fölösleges itt álmélységről beszélni, nem hiszem, hogy a hatalmas mélység (vagy annak megjátszása) lett volna a srácok célja, hanem inkább a szórakoztatás. És ennek eleget is tesznek, ha nem is maradéktalanul. Ha meg összehasonlítjuk ezt a lemezt a híresebb Ville bandájának új anyagával, akkor azt hiszem nem kérdéses, hogy melyik zenekart választom ha könnyed, szórakoztató love metalra (vagy inkább rockra) vágyom!
rym-on 4,5-öt adtam az 5-ből, igy legyen itt 9. A év legjobban várt lemeze, abszolút nem csalódás. És ez nem csak rám, hanem a többségre vonatkozik. Számtalan nagy név újkori munkásságában csalatkozik a közvélemény, és a rajongótábor, azonban ez állja a sarat eddig, a többségnek tetszik. Az egyetlen egy gond amit fel lehetne róni az albumnak és egyébként ezért nem is 10/10, mert hiányoznak az olyan dalok, mint a Down is Ashes illetve az Obscured. Kicsit olyan mintha a Monotheist 2. része lenne, vagy 1.8-as verziója, és ezt nem csak én mondom. Remélem a következő albumukkal elindulnak valamerre, és meg tudnak lepni valami különlegessel. Hogy itt mire gondolok, az már más kérdés.... :) ui: ez vagy 10 feles pálinka után van, igy is hagyom most már :D csoda hogy ez kijött. ámen :D
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2010. április 10.
Avatar Avatar Avatar Avatar bush chipmonkey Critical_Message jpeter oldboy Avatar ∑:
1. viribusunitis
Black Sun Aeon
Routa
6 10 9.5 10 10 7.5 5 10 8   8.4
2. Avatar
Negură Bunget
Vîrstele Pămîntului
7 10 9.5 10 7 8 4 9 8   8.1
3. Avatar
Triptykon
Eparistera Daimones
3 9 8.5 10 8.5 6 4 9 8.5 9 7.4
4. Troll92
Svartsot
Mulmets Viser
7.5 8 8 8 7.5 7 5 8 6   7.2
5. bush
Demon Hunter
The World Is A Thorn
6 4 9 6 10 5 8 6.5 8   6.9
6. Pistike66
Enthroned
Pentagrammaton
4 9 5 9 8 9 6 7 4   6.8
7. Caayn
Poisonblack
Of Rust And Bones
8 6 7 6 8 4 8.5 5 7.5   6.7
8. Szadi
Arkayic Revolt
Death's River
6 4 6 7 7.5 8 7 5 7   6.4
9. oldboy
Cathedral
The Guessing Game
5 4 9 3 7 3 9.5 7 9   6.3
10. Avatar
Kathaarsys
Intuition
5 1 7 1 4 5 2 8 10   4.8
∑:
5.8 6.5 7.9 7 7.8 6.3 5.9 7.5 7.6 9 6.9

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

augusztus 04.,
augusztus 06.,
augusztus 07.,
augusztus 07.,
augusztus 12.,