Hangpróba #157

2010. május 8.

Már az előző album kapcsán felfigyeltem a lengyel srácokra. Az új albummal ismét nagyon magasra tették a lécet. Ebbe a szélvész black metalba nem fér bele több változatosság, de nem is hiányzik, legalábbis nekem.
Tudnak valamit a srácok, ha még engem is meg tudtak nyerni maguknak. Azért nem 10 pont, mert nem egyenletes a színvonal; van kb. 3 dal ami kimagaslóan jó, a többi pedig csak simán jó. A Tombstone eyes-t külön kiemelném, nem átallom egyfolytában azt hallgatni. :D
Burn! Burn! Burn! Burn! Burn you fucking witch! Cast into the flames of hell, die you goddamn bitch! \m/
Ezen voltak a jobb dalok, és a Simphony of Life-ban meg csaj énekelt, úgyhogy jár a magasabb pont. ;)
Semmilyen érzelmet nem volt képes kiváltani belőlem.
Lehetett volna ebből egy kellemes album, de ez a magas hangú vernyogás tönkretette.
Vannak rajta nagyon jó dalok/dalrészletek, de máskor meg azt érzem, hogy uncsi az egész és szar az ének is. E miatt a kettősség miatt nem merek neki több pontot adni.
Ez meg mi a fasz? O.o Feltörték az accod, vagy a feleséged ajánlott helyetted, viri? :D
Elismerem a zenei tudást, meg a minőséget stb., de rohadtul nem tudott szórakoztatni.
Annyi ebben az élvezeti érték, mint egy Mónika show epizódban.
Ez az idegbeteg acsarkodással vetekedő ének, a minden funkciót és értelmet nélkülöző száguldó "zenei"(?) hadarás egyszerűen értékelhetetlen. A sok festéket meg szöget fordítsák inkább lakásfelújításra a zenélést meg hagyják másra.
Szép, jó, biztos hiteles is, de ez nem nekem szól. A Mood feldolgozás azért nem szar, na.
Hangulatosabb a Besatt-nál... bár annál jobb lenni nem nagy dicsőség.
Az Edguy-nál érezhető topogás és tétovázásnak itt nyoma sincs. A két lemez közül ez tetszik jobban. Egyszerűen hibapont nélkül abszolválják mind a 11 számot.
Egy paraszthajszállal talán a kevésbé működő dalok kerültek ide. Egyértelműen a Klaus Meine-s dal a húzó szerzemény - na az über10-es.
Nem értem ezért miért kellett otthagyni a Scar Symmetry-t. Christian itt ugyanazt a vokalizálást produkálja mit volt csapatában. Különbség azért mégis adódik. Itt a zene nem egyszer szétesik, alapjában véve tucatprodukció. A dallamos ének pedig bármilyen mézes-mázos, nem ül a fülbe (a Scar S-nél ez kiválóan működött).
Hö? Ez tényleg a Raintime? Az előző lemez talán a legnagyobb HP-s "ráeszmélésem" volt; nagy kedvencem a mai napig az a cucc. A Psy-re térve: már a borító is meglepett, a kezdő szinticiccogás pedig még magasabbra vonta a szemöldököm. A hörgős ének szinte teljesen eltűnt és ez zeneileg is inkább dallamos metal már mint "melodett". De tetszik, határozottan tetszik. De ez tényleg az a Raintime?
Az még hagyján, hogy rock/metal szempontból ez "out of scope", de regggginek is halovány. Ja, hogy ez se ez, se az nem akar lenni? Hát olyan is. Reggggiben (is?) azé' lenyomjuk a lengyeleket - ez háttérduruzsolásnak elmegy.
Nüansznyi különbség van az öncélú össze-vissza témázgatás és a kiváló, bonyolult felépítésű, de átlátható rendszerű prog.metal között. A SG-nél sosem jelentett problémát az utóbbi megalkotása. A digitális szellemeket is élvezet hallgatni.
A zene még úgy ahogy elviselhető, de ez az üvöltözés... hát ez embert próbáló.
Lehengerlő és én egyáltalán nem tartom egyhangúnak. Dallamos, brutális, pont jó.
Én teljesen meg vagyok elégedve ezzel, jó dalok, jó hangzás, Holdampf ugyan nem énekli le a csillagokat, de ide teljesen megfelelő, amit csinál. Ebben a mezőnyben meg pláne kitűnik számomra a lemez.
Jó ez, dallamos, hangulatos. Kellemes hallgatnivaló, persze már akinek :-)
Sosem láttam nagy fantáziát az Avantasiában, ez is totál jellegtelen, átlagos anyag, Tobias színtelen hangjával megspékelve. Erősen felejtős kategória. Igaza van chipmonkeynak: hiába a sok neves és kitűnő vendég, ha a dalok ilyen semmilyenek.
Kétségkívül ez a kevésbé unalmas a két lemez közül, persze ettől még ez is csak közhelyek puffogtatása roppant hangzatos névsor segítségével, de a dalok valamivel élvezhetőbbek mint a másik lemezen. Hozzátenném, én nem sok értelmét látom minden lemezen ilyen sztárparádét rendezni (na nem mintha Tobias Sammett valami kiemelkedő torok lenne:-)), pont ezzel vész el a saját hangnak még a legkisebb esélye is,
Gyakorlatilag ugyanaz minnt a Scar Symmetry, csak ott a legutóbbi lemez kivételével sokkal jobb volt a teljesítmény.
Hát ez is elég uncsi, szó ami szó. Csak azért vagyok vele ilyen jószívű, mert az eddig átélt borzalmakhoz képest mégiscsak szinte felüdülés. :-P
Nem fogok cifra körmondatokat írni, egészen tömör és rövid leszek: ez egy rakás szar. :-D
Egységesen magas színvonalú progresszív metál, sem kiemelni, sem elmarasztalni nem tudok dalokat, mind nagyon jó a maga műfajában.
Hogy ez is mit keres itt nem tudom, de nem ez a fő gond vele, ettől még lehetne jó is, de nem az. Mondhatni trágya. :-)
Éjfekete gyűlöletbomba. ...és én nem szeretem a szintiszta black metált!
A hitelességhez kétség sem férhet, a dalok jók, a megszólalás is rendben. El tudnék képzelni egy más karakterű énekest is Gábor mellett.
Nem érzem benne a potenciált. Negyedik lemeznek pedig több, mint kínos. Na és az a szintihangzás.....!
Úgy 20-25 éve, amikor dúlt a Helloween mániám mit nem adtam volna egy ilyen klónért. Ma már más szelek fújnak....Ez a rosszabb anyag!
Néhány szerethetőbb nóta (Forever Is A Long Time, Dying For An Angel) miatt ide a magasabb pont
CA másik asztaltársaságának is felénekelt egy lemezt. Amíg ilyen minőséget hoz, felőlem mindig jöhet egy vadhajtás....
Csinálhatnak bármit, az kétségtelen, hogy a dal íráshoz nagyon értenek. Arra viszont nem számítottam, hogy néhai kedvenceim a totál kommersz irányába fordulnak.
Jöhetnek a poénok, a cifra körmondatok idiótákról, zenei izlésficamról, terrorról és hogy milyen jó más f. szát a csalánba verni effektusról.
Mélyebb megközelítésű progmetál ez. Érdemes a fincsi kórusokat figyelni. Tiszta Queen néhol.
Nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy ez tessen! Eredetileg valami glam/punk hajbandára asszociáltam a névből, de ez annál is rosszabb!
a maga keretein belül tökéletes.
Zsír! Igazi meseblack a 90'-es évek közepét idézve. Azok a boldog, ártatlan teenager évek... hmmmm... kecskeáldozás, templomgyújtogatás, fekete rituálék és óvodások riogatása. De szép is volt!
Na én erre a kettősségre mondom ki először, hogy elvette a helyet egy jó kis lemeztől... Ebben a mennyiségben totálisan gyomormegfekvős ha odafigyel rá az ember. Settlers 7 alatt viszont eldünnyögnek kellemesen :)
Na én erre a kettősségre mondom ki először, hogy elvette a helyet egy jó kis lemeztől... Ebben a mennyiségben totálisan gyomormegfekvős ha odafigyel rá az ember. Settlers 7 alatt viszont eldünnyögnek kellemesen :)
Engem most nagyon zavart ez a rongyos ribancá kefélt tisztaének-üvöltés majomkodás. Simán menne a munkavédelmi orra a szorulásos csivava arcába!
teljesen lekötötte az agyam kihasználatlan részét tower defense flash játékok alatt... tehát a 99,9%-át. :D
Az egyik legnagyobb kedvencem az amcsi SG. Amit anno a Legacy-Tyranny kettőssel letettek az asztalra, az valami csoda és bár a Room V egy kicsit elment mellettem a friss anyag ismét beköltözött a lejátszóba. Szerencsére a zseniális és megismételhetetlen Mike Baker tragikus halála sem akasztotta meg a csapat szekerét. Bár Brian Ashland hangja és stílusa megtévesztésig hasonlit M.B.-re, azt hiszem helyes döntést hozott a csapat.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2010. május 8.
Avatar Caayn Pistike66 viribusunitis Avatar ∑:
1. Avatar
Magma Rise
Lazy Stream Of Steel
9 6 9 7.5   7.9
2. Avatar
Shadow Gallery
Digital Ghosts
5 8 9 7.5 10 7.4
3. Pistike66
Besatt
Demonicon
9 2 10 8 10 7.3
4. bush
Solution .45
For Aeons Past
6 6.5 6.5 8 6 6.8
5. rudolftor
Raintime
Psychromatic
7 8 5 7   6.8
6. Avatar
Avantasia
Angel of Babylon
6.5 10 5 5 7 6.6
7. Caayn
Avantasia
The Wicked Symphony
5 9 6 6 7 6.5
8. Avatar
Troll
Neo-Satanic Supremacy
8.5 2.5 9 5 8 6.3
9. viribusunitis
Paprika Korps
Metalchem
0.5 4 0.5 7 7.5 3
10. alcapone
Revolting Cocks
Got Cock?
0.5 3 2 3   2.1
∑:
5.7 5.9 6.2 6.4 7.9 6.1

Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,