Hangpróba #159

2010. június 5.

Milyen fura, hogy manapság egy ilyen zene hat érdekességnek, és számít ritkaságnak. A vokálért annyira nem vagyok oda, de összességében ez egy kellemes múltidéző zene, amit a mai agyonpolírozott produkciók között jól esett hallgatni.
Kellemes hallgatnivaló, de nem érzek benne több pontot.
Elmondhatom, hogy ilyet is hallottam. A Tool-t sem hallgattam soha, és ezt sem fogom többé. Rosszat viszont nem tudok mondani rá.
Szerintem voltak empnek ettől már rosszabb ajánlatai is; na persze ezt nem dicséretnek szántam. Miután végigszenvedtem ezt a hihetetlenül művészi produkciót, úgy zúgott a fülem, mintha egy méhkaptárban vendégeskedtem volna pár órácskát.
Az a baj, hogy nekem ezek a zenék mind egyformák. Most sem tudok semmit újat mondani.
Mi ez az ének basszátok meg? o.O
Nekem tetszett; kellemes kis dallamos cucc ez. Azon meg nem szoktam fennakadni, hogy hülye-e a zenekar neve, vagy az albumé. :)
El kell kapni a hangulatát ahhoz, hogy igazán hasson. Ez most nekem nem sikerült teljes mértékben, de van potenciál a zenében, így nem adok kevesebbet rá.
Az utóbbi idők bizonyosan legjobb Annihilator albuma. Egészen érdekes dalok, jó gitárszólók, kellemes hangzás stb.
Szerintem ez nem hard rock zene, hanem valami keményebb képződmény. Legalábbis az album nagyobb részében az. Kár, hogy pl. a "One World One Truth" minőségét nem sikerült hozni végig.
Borzalmasan gyenge (de ugyanakkor kimondottan vicces) ének és minimál, kapkodós thrash. Ez így mind 3 egység.
Próbálkoznak Obsidianék, probálkoznak; csak néha maguk sem tudják, mit is akarnak. Persze-persze jöhet az "áthágjuk a stílusok közti határokat" duma, de ez a cucc a dallamos énekeknél gyámoltalan, a blekkes részek pedig - számomra - értékelhetetlenek. A sárkányos koncepció viszont eredeti.
Hát emmeg mi a pöcs? Egyszerűen borzalmas.
Nyugodt szívvel adom az elégtelent. Ez a kaotikus zajmassza próbára teszi az emberi ideget és fület egyaránt. Viszont az alkotó(k) elmondhatják, hogy tényleg feszegetnek bizonyos határokat.
Az agyoneffektezett bömbölés minden számot ugyanolyanra formáz, ezért hallgatása/szimpla elviselése nehéz.
Zseniális. Igazi felüdülés hallgatni. Főleg az album első fele - úgymond az A oldal - az, amelyik hibátlan a No Way-től a Sleeping-ig. A non plus ultra címe pedig: Of Dust.
Kellemetes. A "battlecry"-tól ugyan messze van, de egy halk kis sikolynak megteszi. :) Külön köszönet Sheol-nak, hogy egy éneklő vokalistával felálló csapatot ajánlott.
Überművészkedős próbálkozás. Ezzel is csak a világ több; a gall rock/metal színtér ezzel sem kerül feljebb a bányászbéka valagánál.
Fantasztikus, amit Jeff ezen a lemezen produkál; nekem különösen a The Trend első másfél perce tetszik. Az ének/kántálás viszont kritikán aluli. Nem csipázom az instru lemezeket, de ez sokkal jobb lenne a vokalista arc nélkül.
Csodálatos!
Igaz, hogy kissé hasonlóak a dalok, de ki róná ezt fel nekik, amikor ilyen jóízű retrohangulat árad a muzsikából?
Szinte tökéletes remekmű. Az epikus momentumoktól elkezdve a csúnya black metál szögelésekig egész széles skálán mozognak zeneileg a norvég arcok. Az albumzáró opusz pedig megkoronázza az egész művet.
Hát...ööö..ez totál semleges.
Aztakurvaaaa!! Ebbe belefájdult mindenem!!
Szinte egy fordulatszámon végigpörgő zene, a vokál úgyszintén egysíkú. Ez legfeljebb koncerten működhetne nálam, nem itthon ülve. Ez így unalmas.
Se az énekkel, sem a hangszereléssel nincs itt semmi baj. Elvárásom sincs, nem ismerem őket. Lehet pont ezért tetszik.
Hát ezen is jót röhögtem. Komolyan...lehet mást? Persze a molesztálósoknál lényegesen zeneibb, de ez így akkoris elég hervadt.
Sajnos pont elkapott a hangulata..:(
Jófajta thrash metál, Annihilator-módra. Csak így tovább.
Már megint uncsi hard rock. Haha.
Egyetlen kifogásom, hogy 5-6 perces dalok túl hosszúak a death metalnak ebben a válfajában, a rövidebb nóták nagyobbat csattannak. Ezt leszámítva minden rendben, szeretem az ilyen alapvetéseket.
Nehezemre esik elfogadni ezt mint Keep of Kalessin lemezt, ugyanakkor igazságtalan lennék ha nem mondanám el, hogy van rajta néhány baromi jó darab. Azt meg tudomásul kell venni, hogy a Reclaim és Armada korszak elmúlt.
Ez nem az én világom. Az Immaculate Desire nagyon megtetszett, a többi felejthető.
Borzalmasan nehéz, abszolút hallgatóellenes, idegesítő, zajos képződmény. Én igazán jól fogadtam a Kathaarsys féle nehézségeket is, de ebbe beletörött a bicskám.
Hiába a brutálisan jó sound, ha a zene ennyire egysíkú, az ének meg ennyire idegesítő. Nem nekem íródott.
Általában nem az én műfajom az ilyesmi, na de ez... Gildenlöw fantasztikusan énekli végig az egész lemezt, Komolyan mondom rég hallottam ilyen zseniális előadást nem extrém ének területen :-), a dalok pedig egyszerűen nagyszerűek.
Én nem érzem sem nevetségesnek, sem kínosnak, persze nem is egy jelentős alkotás. Kedvenc nem lesz, de rossznak sem tudom nevezni.
Jelenleg nincs kedvem ilyen méla zenéket hallgatni, ettől függetlenül kellemes muzsika, eljöhet még az ideje.
Kellemes meglepetés volt, a Never Neverland óta egy lemez se tetszett tőlük, ez viszont egy jó anyag jó dalokkal, érdekes megoldásokkal.
Szépen szól de unalmas, nekem ez legfeljebb csak altatódalnak jó. :-)
Egy újabb rutinmunka a veterán csapattól. Nélkülöz mindenféle innovációt, de legalább hiteles.
Műfajának igencsak az elitjébe tartozik. Igényes, változatos hallgatnivaló, tele kiváló dalokkal.
Az énekes csere utáni albumot meghallgatnám legközelebb....ő a kakukktojás. A feldolgi azért rendben van!
Ennél sokkal sz@rabb "zenék" is jártak már itt. Egyébként tényleg nem lehet végighallgatni....
Állat módon megszólaló pörölycsapás. Ha eddig megúsztad, ideje imádkozni......Felőlem akárkihez!
Üde szinfolt a prog. rock/metál kínálatában a POS. Bár hozzám a korai anyagok állnak közelebb, ezzel is felmutattak valamit, amit eddig soha. Respect!
A kissé ciki pillanatok között azért nagyon kellemes témák is megbújnak. Erős közepes, de a következő album meglepetéseket is okozhat. Addig is bizalommal fordulok feléjük.
Fogékony vagyok az ilyen dolgokra, az utóbbi időben egyre többet hallgatok hasonló zenéket. Képes tartósan lekötni. Tetszik.
Már leírtam őket, erre összehoznak egy teljesen oké lemezt. Márpedig csodák bizony vannak.....
Ez nem a Future World, igaz én sem vagyok már huszonegypár éves! Le a kalappal, ez jól esett!
Nem sokára kint lesz a kritika, abban majd bőven értekezek az anyagról.
Mindíg is vonzottak azok a kísérletek, ahol a művész urak a tiszta káoszt próbálják megzabolázni és valamiféle rendszert vinni abba, amitől elemi valójából eredendően idegen a rend. Bár egészében a kisérlet még nem ölt testet, azonban a Bebe és a Froze Toes borzalmak telitalálatok nálam. Csak így tovább!
Állítólag ez az "újvonalas death metal, deathcore, metalcore, vagy amitakartokcore" és mégis avittasabb és fárasztóbb mint egy húsz évvel ezelőtti Death lemez.
Daniel egy zseni. Ez az album pedig egy újabb tökéletes ékkő a csapat vitrinében. Hány csúcsteljesítményt lehet letenni az asztalra egymás után??? Csak ámulok.
aham... Nézzük csak. Zenekarnév? Spellblast... Ezmimá? Üllj le egyes! Albumcím? Battlecry. Mi ez má' megint? fel se állj fiam, egyes. Zene? Retardált nyomik, kamulakodalmas, gépdob... Egyes, intő, kicsapás, zenétől való életfogytig eltíltás, irány az igazgatói szoba fiam! (na jó, visszaállítottam a tisztesség kedvéért az eredeti pontomat. Úgy érzem a csapat megérdemli azt a 3 pontot, az 1-es csak a kommenthez volt stílusos. :) )
világmegváltó gondolatokat nem indukált. Elmegy kategória nálam.
Eddig minden egyes Annihilator albumnál azt olvastam, hogy majdnem sikerült Jeff Waters-nek. :) Már kicsit komikus is ez a helyzet, de lehet hogy most sikerült neki? A Nowhere To Go tetszett, a többi meg olyan... thrash...
lehet hogy öregszem, vagy csak megcsípett a tavasz andalító virág, és nedves aszfalt illata, de ez nekem tetszik. A hangzás meg etalon. Ennyire arányos, tiszta keverést rég hallottam.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2010. június 5.
Avatar Caayn Mighty_Ravendark Pistike66 viribusunitis Avatar ∑:
1. Mighty_Ravendark
Keep Of Kalessin
Reptilian
8 6 9.5 8.5 9 9 8.2
2. Szadi
Annihilator
Annihilator
8 7 8.5 8 7.5 7 7.8
3. jpeter
Les Discrets
Septembre et ses dernières Pensées
7.5 5 8.5 7.5 8 6.5 7.3
4. oldboy
Pain of Salvation
Road Salt One
2 9 8 10 7 10 7.2
5. Caayn
Pretty Maids
Pandemonium
7 9.5 6 6 7.5 8.5 7.2
6. Pistike66
Master
The Human Machine
8 3 8 8.5 7.5   7
7. Avatar
SpellBlast
Battlecry
9 7 4 7 6.5 3 6.7
8. viribusunitis
Heaven Shall Burn
Invictus
5 4 6 5 10 5 6
9. Otitis_Media
Klone
Black days
6 3 5 5.5 6   5.1
10. Avatar
Child Abuse
Cut And Run
1.5 1 1 1.5 3 8 1.6
∑:
6.2 5.5 6.5 6.8 7.2 7.1 6.4

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,