Hangpróba #20 - 2004. szeptember 11.

Nem rossz az album, de a rengeteg narráció, és az ambient dolgok már idegesítettek a végén. Megértem, hogy koncept meg történetmesélés, de a majd' 73 perc nekem túl sok volt. A " Guardiani" viszont hatalmas nóta, ilyenből kellett volna még több. Ráadásul jó példa, hogy nem csak angolul lehet hangulatos dalt írni, sőt...
Az 1986 óta létező (!) lengyel csapattól nem is vártam rosszabb lemezt. Ekkora rutinnal és tehetséggel megáldott zenészek csak jót alkothatnak. Annyit hozzátennék még, hogy mostanában egyre jobban tetszenek a brazil death csapatok (most pl. az Oligarquia), lehet ezért is adtam erre most "csak" 9 pontot.
rsc, a kérdésedre válaszolva, nem kell mindenkinek 10-est adni a saját ajánlatára, viszont kivételesen a tiédre most meg kell adnom. :D Valóban zseniális az album, mind zeneileg, mind vokális téren. Az egészet átszövő középkori jellegű atmoszféra pedig csak hab a tortán. LOL. Azért a "The Burning of the Sea" érdekesen kezdődik. :)
A csapat saját megnevezése szerint, Aztec Warrior metal-t játszik, Nos, én simán black metal-nak hívnám, de a dallamosabb fajtából. Tényleg befigyelt néha az Immortal neve, sajnos azt a színvonalat nem érve el. Egyébként az Azték hitvilágból merítik a dalaik szövegeit, a sok sátános klisé helyett, ami mindenképpen üdvözölendő. Kiemelném a "Heart of the Sun", és a "Solar Snake" dalokat, mindkettő nagyon jó.
Elektronyikus zene not rulez! Nem tudok elnézőbb lenni az albummal, pláne hogy naponta jönnek ki jobbnál jobb METAL lemezek.
Én ezekhez az ajánlatokhoz már nem tudok mit hozzáfűzni. Legfeljebb annyit, hogy a stúdióalbum formában is szarul szóló produkciókból most kaptunk egy demo-t. Pedig a múltkoriban már ajánlott egy jó albumot Lenin, kezdtem is reménykedni, de sajnos a színvonal visszasüllyedt a béka feneke alá.
Határozottan kellemes, változatos albumot hozott össze a norvég duó. Black metal-t játszanak, de nem a vegytiszta fajtából. Negatívumként csak annyit jegyeznék meg, hogy a hangzás lehetne egy picivel jobb, illetve a dobgép helyett szívesebben látnék egy hús-vér dobost a csapatban.
Információim szerint ez a kedves kis szöveg áll a promo CD hátulján: "'For promotional and antichristian use only". Mekkora duma már ez, nem? :D LOL Egyébként fínom kis black anyag ez, semmi egetrengető (hmm...milyen stilszerű vagyok ma :)), mégis szerethető album. A black fanoknak tetszeni fog, a nem black fanok meg úgysem hallgatnak ilyen jóféle muzsikát, nem igaz? :)
vindi, minden újabb hallgatásnál egyre kevesebb pontot lett adhatnékom, így a Te érdekedben megálltam 3-nál. :D Bocs skacok, de ez a zene nem az én világom.
Ha az eddigi lemezeik 10 pontot értek nálam, akkor ezis ........
Olyan mint a vader, számomora semmi extra nincs benne .........
Első hallgatás után 9 pont volt, aztán hallgattam még párszor és egyre unalmasabb lett..........
A nagy átlagba belefér...............
Sajna ez a zene nem rúg labdába , sorry ...........
no komment.........
Közepes lemez, egy egy pillanatára kaptam csak fel a fejem...........
Szintén az átlagos lemezek kategoria, semmi extra nincs rajta...........
Egyszer is elég volt köszönöm, számomra ez hallgathatatlan............
Akár csak a múltkor a Magnum együttesnél, itt sem érzem magam képesnek arra, hogy szubjektíven ítéljem meg ezt az albumot. Annyira nem az én műfajom (attól függetlenül, hogy elismerem a zenészek tudását), hogy csak na.
A pontszámok alapján sokak kedvence lett. Én kimaradtam a szórásból.
Nyúlik mint a rétestészta néhány helyen, valamint az énekes hangja se 100%-os mindenhol, de ettől föggetlenül egész jó album.
Van egy közkedvelt mondás: 'annyira szar, hogy az már jó'. A mondat első fele az igaz.
Tetszik, hogy minden szám elején bemondják a számok címét. Hangzás nekem rendben van, csak az igazán kimagasló nóták hiányoznak.
Unalmas, középszerű, tucat blackmetal bandák sivatagában egy pici kis oázis ez az album.
Teljesen feleslegesen hosszúra nyújtott dalok. Ami a Burzumnak jól áll, nem biztos, hogy másnak is.
Kellemes meglepetés. Jó sok zúzás, jó sok király dallam. Bár a torzított éneket nem tudom minek erőltetik, mert '96-ban még menő volt az ilyesmi, ma pedig már közönséges.
Megjegyzem, nem a kedvenc stílusomat művelik a srácok. Így aztán sok számot unalmasnak meg vonyítósnak találtam, ami miatt a lemez mégis feltornázta 7 pontra magát az a Sacred Power of Raging Winds című nóta klasszikus zenei betéte, vmint a Shadows of Death, mely gitártémáival a Xytras -t juttatta eszembe, bár hogy miért, arról fogalmam sincs.
Hogy miért csak nyolc? Nem tudom, hisz zeneileg rosszat nem lehet a lemezre mondani. (Ettől a bandától ez egyébként a minimum, szerintem)
Mikor először hallgattam szobatársaim elképedve kérdezték, hogy mi ez?? Mert ez azért messzebb van a metáltól mint közelebb. Igen. Mestermunka. Eredeti ajánló: (nem fejeztem be mert nem találtam szinonímákat a mondat végén) A zenekarral annó a Code666 válogatáslemezén találkoztam. A Land of the Lost című "slágernótával" szerepeltek rajta, tudtam, éreztem a banda mögött van valami. És most itt az új lemezük, ami talán a legkifinomultabb az eddigi munkáik közül, ötvözve zenéjüket metálon kívüli stílusokból is
Egész jó.
Láttátok a Mézga Géza sorozatból azt a részt, amikor a Krisztának vmi zenekara van, aztán a Máris szomszéddal is meghallgattatják az egyik próbát? Na hasonló idegrángásaim voltak nekem is mikor ezt a tömény elektronikát végighallgattam. Egyébként amíg nem meghatározó, csak színesítő elem, addig bejönnek nekem ezek a prüntyögések, dehát.
Korántsem botrányos. Sokkal, sokkal rosszabbra számítottam. A lelkes produkció ellenben nélkülözi azt az egyéni stílusjegyet, amivel ki tudnának majd tűnni. Szerintem.
Kellemes meglepetés, egy idő után azért csak ellaposodik a dolog. Aztán megint lángra kap. A lényeg tehát, van egy két nagyon ütős nóta a lemezen, és a többi sem rossz.
Az Onwards To The Spectral Defile sokkal inkább bejött. Olyan belaposodott vmi lett ez, szerintem.
Ilyen lemezzel is ritkán találkozik az ember, kurva jó részek vannak a zenében, ennek ellenére öt percen belül olyan szinten fel tud idegesíteni az egész, hogy fájó fejjel marékszámra tömném magamba az aszpirint. Sajnálom vindex, másodszorra már nem bírtam végighallgatni.
Egy újabb kiváló koncept lemez a Rhapsodytól és semmi többet nem tudok elmondani :)
A Morbid Angel és a Nile mellett a Vader a 3. nagy death metal kedvencem és bár teccik az album nálam még a Litany a favorit
Pár hónappal ezelőtt már hallottam párszor az albumot és akkor csak a helyenként német nyelvű ének zavart egy kicsit de mostanra ez már elmúlt :) Csodálatos mestermű! Dubi-dubi-dubi-dubi-dubi-du...és 10 pont! :))
Szvsz ez egy teljesen átlagos black album.A zenekar neve érdekesebb volt mint maga a zene :)
Ez nekem már túl elektronikus pedig a régi Mortiis albumokat szeressem
A Dead of Winter demója újabb bizonyíték hogy Lenin barátunk micsoda kivételes érzékkel válogatja át gyűjteményét kincsek után kutatva. :)) Ez a kincs is olyan számomra mint a többi csörög zörög csak a zenét nem hallom.Mindezek ellenére pozitívan állok a dologhoz és azt mondom hogy ez egy demo ettől biztos lesz még jobb is :) Innen szeretnék további kitartást kívánni Lenin szomszédjainak! :D
Egy black album a sok közül
Egy hajszálnyival jobban teccik mit az Emancer meg a kimondhatatlannevű :)
Vindi!Ezt 5X?El akarsz Te engem pusztítani? :)) Csak 2X tudtam végighallgatni de elég is volt nem az én világom ez a modern metalkodás :) Az unretrofied szám azért teccet.
Kellemes kis album, mint az eddigiek is...Egy picit tán a kelleténél több lett a hangulatfestő, nem zenei kiegészítő elem.
Én nem tudok csalódni bennük...Újabb adag mesteri brutalitás a lengyel fenevadaktól...
Egy pozitívumot találtam csak: érdekes kis album ez. De sajnos sokat tudnék arról is írni, miért is nem tetszett, de ezt most nem teszem. Egyrészt nem bántom meg azokat, akiknek bejön, másrészt nem akarom más kedvét elvenni attól, hogy rátaláljon az albumra, pusztán azért, mert nekem nem tetszett, lehet én leszek ezen a hp-n az 1etlen, akinek nem jön be. (Volt már így, lsd. Eyes of Fire).
Ez most bejött, kellően technikás változatos korong. Az meg külön tetszett, hogy nem próbálták meg a zenét még jobban "dallamosítani" holmi billentyűs/szintetizátor/szampler stb. kütyük segítségével. Ez most nekem egy hetes, de mivel bemutatkozó album, így megtoldom "bíztatásképp" egy plusszal, hátha a második még jobb lesz...:)
Huhhhh jó távol a metaltól, kár mert ezeket a ritmusokat vastagabb gitár-dob "aláfestéssel" megfejelve, még nagyon is jó dolog sülhetett volna ki belőle...
Meghallgattam és ennyi...
Jó kis album, de nem kiemelkedő, egy biztos, kellően változatos ahhoz, hogy ébren tartsa a hallgatót. Jók a gyorsabb black/death zúzdák, a felbukkanó enyhén futurisztikus dalrészek is kellően szigorítják a zenét, azonban ezekből, meg a tempóváltásokból a kevesebb többet ért volna.
Ott a helye a nagy átlagban...
Próbálkoztam rendesen, de nem ment. Itt se fárasztok senkit a negatív kritikáimmal, a borultabb, komlexebb zenéket is bíró hardcore fanoknak ez biztos bejön...
Alapjában véve kedvelem a bandát, de a bedumálós, lírai részek nagyon idegesítettek végig. Kb. az album fele a hallgatható. A folk részek elég kellemesek.
Gyors, dallamos death. Igazán jól sikerült album, érdemes többször meghallgatni.
A gyors részek egészen jól sikerültek, de a lassabb számoktól falramásztam. Az énekes hangja sem illett a képbe túlzottan.
Nem ismertem a bandát, de azt hiszem érdemes lesz egy kicsit utánanézni. Kellemes hangzású, dallamos black a jobbak közül. :)
I love techno
Nagyon kellemes black muzsika. Elég jól találták el a váltást a gyors és lassabb részek között. Demonak kiváló!
Kellemes tempójú black, de valami hiányzik belőle. Nem fogott meg túlzottan.
Elég átlagos black lemez. Meg lehet hallgatni, de nem fog eszembejutni, hogy kik is ők, ha 1 hét múlva kérdezik. :)
Hát ez meg mi volt? Először azt hittem a szomszéd csaj ordít megint a gyerekekkel, de nem hallottam a kísérősírást, szóval rájöttem, hogy a hifiből jön a "zaj". Szörnyű album.
Bár ez alőző Rhapsody albumokat nem ismerem, ez tetszik :) A 73 perc hosszúság fel sem tűnik, végig élvezettel hallgatja az ember. De, mivel állítólag, ( és ezt többen is mondták) az előző albumokhoz képest semmi újat nem mutat a lemez, így csak 9 pont.
Előző albumokat szintán nem ismerem, ez viszont nem nyerte el tetszésem. Jól zenélnek, de olyan üres az egész. Talán 2 szám volt ami tetszett.
Sokféle stílusból merítenek, az eredmény pedig egy változatos és igényes album, ami sokaknak el fogja nyerni a tetszését.
Dallamos black, göteborgi death elemekre építkezve. Igazából semmi újat nem mutat, egy két jó pillanaton kívül, így hamar unalmassá válhat.
Mortiis sosem volt egy kökemény metál zenész, mindenesetre ezzel az albummal még távolab került eme műfajtól, ugyanis színtiszta elektronikus zene hallható itt. Azonban így is sikeresen visz érzelmeket a zenéjébe, és egy pillanatra sem válik unalmassá a lemez, vagy megy át gatyi tüctücbe. A cd első felén valamivel gyorsabb, vidámabb muszika hallható, majd a Gibber c számmal lassabbá, sokszor nyomasztóvá válik. Az elsőre furcsán ható "zörejek" kb 4. hallgatásra aztán teljesen új dallamokká állnak össze, ezeket még tényleg soha sehol nem hallhattuk. Igazából nem vagyok nagy gondban a lemez pontozásánál, látszik hogy alapos, kitűnő munkát adott ki a troll, bár nem tudom ehhez az Acélszívű hp-sok mit szólnak :) Mindenesetre akitől eddig sem állt távol az ilyesfajta zene, nyugodtan beruházhat az albumra, nem fogja megbánni.
Demonak nem is olyan rossz, látszik az igyekezet, Kicsit csiszolni kéne a dobhangzást, lecserélni az énekest, megszüntetni a gagyi dobszóló féleségeket azt hallgatható is lenne a cucc.
Gyors, sokszor középtempós black metál, kis szintivel megtámogatva. Alapjában véve nem rossz, bár a lemez kb fele elég uncsi.
Átlagos black metál
Na, 5-ször végighallgattam és tényleg jobb mint elsőre :) Őrlések, lassú részek mindenféle felkészítés nélkül csapnak át egymásba, ordibálásból tiszta énekbe. Első nekifutásra teljes káosz, így azért már emlkészem is belőle valamire. Aki szereti a metálosabb hc zenéket, melodikus zúzásokat, az nyugodtan hallgathatja mert ebben minden benne van. :D
Elég nehezen sikerült nekigyűrkőznöm az albumnak, de az 'én egy nyitott zenehallgató vagyok' kulcsszó sűrű ismételgetése és 200szor papírra vetése után csak-csak nekiláttam a műnek. S mivel én egy nyitott zenehallgató vagyok, annyit mondok csak, hogy nagyon nem tetszik.
A Litany valóban jóbb, de attól ez még kőkemény 10 pont.
Elég jól elvoltam vele. A hangulatát nagyon eltalálták, a dalok jók, de ennek ellenére nem nagyon fogom többet (önszántamból) elővenni.
Az első számban található The Haunted nyúlás miatt mínusz 1 pont:)) (na jó, nem, de iszonyú pofátlan tett volt)
Szintén a 'nyitott zenehallgató vagyok' a szlogen, azonban ezt pont abban a hangulatomban hallgattam, mikor erre volt szükségem. Kicsit (nagyon) elektronikus, de néha-néha jó. Máskor számomra elviselhetetlen.
Ez totális katasztrófa. Komolyan mondom, az öcsém a bal fülével hallgathatóbb anyagot tud összerakni egymagában.
"Voltak olyan dolgok, amik nem tetszettek, (ezért is van a 2 pont levonás) de ennek ellenére ez egy rendkívül jól sikerült mű.". Ezt mondtam tegnap. Azóta ezt az albumot hallgatom. Messze nem tökéletes, de ahogy picit jobban belemélyültem, rádöbbentem, hogy kevés a 8 pont.
Közepesnél valamivel jobb album, azonban semmi mély nyomot nem hagyott bennem.
Kérném a Tisztelt Hangpróbásokat, minimum 5 hallgatás után pontozzanak :)) (nem kötelező megfogadni, de érdemes)

Vélemény, hozzászólás?

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.