Hangpróba #182

2011. április 23.

Igen korrekt death metal album újdonságok nélkül.
Ilyen egy tökéletes viking/black metal album; legalábbis számomra. Nincs mulatozás, kocsmázás, csak fagyos északi hangulat.
Őszintétlen, pénzéhes, zeneipar által irányított, üres, Sharon szólólemeze csokibanda. Én meg Gombóc Artúr vagyok.
Zeneileg nagyon tetszik, csak sajnos a thrashes éneket sosem fogom megszeretni, legfeljebb megpróbálom elviselni.
Nyugodj békében, Juhani Palomäki! :'(
Lett volna ebben potenciál, de a sok helyütt primitív hangzás, és a megjelenő, majd gyorsan elillanó hangulat sem tett jót neki.
Érdekes házasítása a stílusoknak, ami már önmagában is jó pont nálam, ugyanis a tucatszaroknál semmit nem utálok jobban. A hangulata a legtöbb helyen igen jó, és a hangzására sem lehet panasz; a hosszára már annál inkább.
Nem tudom mi ez, csak azt, hogy nagyon nem nekem találták ki.
Ezt a fajta black metalt sosem szerettem igazán; igen az Emperort sem.
Biztosan sok meló volt mire elkészült az album, szóval nem élvezem, hogy honfitársaink munkáját lehúzom, de őszintének kell lennem. A zene egy idő után rém unalmassá válik, egysíkúak a dalok sajnos. A hangzás nem szakítja le a fejem, és engem nem érdekel, hogy kinek a hibájából kifolyólag. Extrém zenéknél nem szeretem a magyar nyelvet hallani, így inkább az angol verziót erőltettem, na ott meg feltettem magamnak a kérdést, hogy nemzetközi szinten mit fog ez érni. Inkább ki sem mondom amire gondoltam.
Ha már arabok, lehetne több keleties téma benne, amúgy minőségi munka.
A viking metál komoly ágának egyik legjobb mai művelője a Helheim. Mély, tartalmas, maradandó élmény a stílus híveinek.
Az előadás tetszik, az irányvonal nem. Csokiice rendkívül szépen megfogalmazta, amit én is gondolok ezzel kapcsolatban. :-)
Más nem történt, minthogy kaptam egy újabb unalmas thrash adagot.
Elismerem, hogy az ilyen fajta zene nagyon nehéz ügy, azt is elismerem, hogy erősen rétegzene és nem lehet túl gyakran hallgatni az ilyet, de én mindíg is nagy élvezetet tudtam találni ezekben. Ezzel sincs másképp, sok szépség, emelkedettség van benne, ami megfog.
Én köztudottan jól bírom az ilyesmit, de ez már nekem is túlságosan szélsőséges, sokkal inkább találom primitívnek mint hangulatosnak és hatásosnak, a hangzás meg kuka. Sajnálom.
Túl hosszú, más gond nincs vele, érdekes, hangulatos zene, sokkal jobban esett most, mint a Heretoir a kevesebb hisztéria miatt. :-)
Fárasztó.
Ígéretes, késöbbiekben figyelni kell majd rájuk.
Nekem ez csalódás, az előző 2 kitűnő lemez után többet vártam. Hamar egyhangúvá válik és a hangzás sem valami erős. Maradok az előzőeknél.
Fölényes hangszeres tudás, intenzitás, pazar témák jellemzik ezt a különleges hangulatú albumot. Nile, Vader és Morbid Angel fanok ide!
Alaposan kiérlelt, okosan felépített dalcsokor, bár az ének elég megosztó lehet. ....a sounddal sem vagyok teljesen elégedett.
Nagy úr a zeneipar.
A thrash legenda. Bár az új idők lemezeivel sincs semmi baj, azért a By Inheritance és a Terror Squad az igazi...Lényeg a lényeg, volt jobb is, de ez is melegen ajánlott minden fémszívűnek.
Nem mindennapi hallgatni valót kínálnak a finn gyászhuszárok. A szó valós értelmében! Asszem saját műfajukban mégis megkerülhetetlen tényezők lettek. Be is sorolom őket az Esoteric, Ataraxie mellé harmadik kedvencnek.
Érdekes zenét rejt ez a korong. Fő elemei a black, ambient, space irányból érkeztek. Nem is rossz, csak kiforratlannak érzem. Az éneken változtatni kellene, esetleg elhagyni....Kap még egy lehetőséget.
Profibb, de kevésbé hangulatos, mint a Heretoir. Ebből a fajta zenéből bőven elég 25 perc egyszerre, annyit tudok örömmel végighallgatni.
Nem nagyon érdeklődöm az ilyesmi zenék iránt. Ennek okát most is bizonyítva látom...Számomra érdektelen...
Nem vagyok a stílus rajongója, de úgy gondolom, ez egy korrekt anyag. Pláne, hogy debüt!
A csapat elhivatottsága minden elismerést megérdemel, le a kalappal. A zenét azonban nem tudom maradéktalanul élvezni és nem csak a méltatlan hangzás miatt...
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2011. április 23.
Avatar Pistike66 viribusunitis ∑:
1. Pistike66
Helheim
Heiðindómr Ok Mótgangr
10 10 8 9.3
2. viribusunitis
Nervecell
Psychogenocide
8 8 9.5 8.5
3. baathory
Fen
Epoch
8 8.5 7 7.8
4. Perszepeta
Colosseum
Chapter III. - Parasomnia
6 8.5 8.5 7.7
5. Avatar
Within Temptation
The Unforgiving
9.5 7.5 5.5 7.5
6. jpeter
Saille
Irreversible Decay
6.5 8 7.5 7.3
7. Avatar
Artillery
My Blood
7 5 8 6.7
8. Avatar
Christian Epidemic
Pusztítástan/Primordial Soul
5 6 7 6
9. Linci
Heretoir
Heretoir
6 4 7 5.7
10. Kovi_Markovics
TesseracT
One
4 5 6 5
∑:
7 7.1 7.4 7.2

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

június 04.,
június 23.,
június 25.,
június 28.,
június 30.,