Hangpróba #22 - 2004. október 9.

Hát igen, kopi barátunk ízlése az esetek nagy részében egyezik az enyémmel (már ha most 10 pontot akar adni :D). Hihetetlen jó kis album ez, ha akarnék se tudnék belekötni. Persze nem akarok, ehelyett bevésem a jól megérdemelt 10-est. :)
Nem metal zene az kétségtelen, de a megkapó hangulat, és az egészből sugárzó művészet letagadhatatlan.
Sajnos nekem nem mutatta meg az album a vindi által említett erényeit. Előtte az új God Dethroned-et hallgattam, lehet ez volt a probléma, mert az sokkal jobban tetszett... :) Ja, és ki gondolná, hogy 18000 év múlva is ilyen zenéket fognak játszani... :D
Ez jó volt, finom süti. :) Lenin, tudod a jó zenéket nem lehet megunni, viszont a kása már a könyökömön jön ki... :P :)
Hát igen, klassz kis album ez, de valahogy mégse érzem, hogy ennél többet kellene rá adnom...
Hát nem csalódtam, ez is igazi "Lenini" ajánlat volt. Úgy látszik az elvtárs csak olyan anyagokat hallgat amik úgy szólnak mint egy rakás... Könyörgöm, manapság már a demo-k is jobban szólnak ettől. Valamiféle death metal lenne egyébként, ha a true black analógiájára lenne true death, akkor ez az lenne. :) Sajnálom, hogy nem tudom magam túltenni a hangzáson, de alig hallom, hogy mi is történik a zenében, és idegesít is kurvára. Itt a csapat honlapja, ha már az illetékes nem linkelte be....http://forgottenson.cjb.net
Ez meg mi a fene volt? Valami vicc, ugye? 63 track, hahahahahaha, de jól szórakoztam... :( :(
Igazság szerint már a hp előtt felfigyeltem az albumra, hozni is akartam, de mindíg kitúrta valami. :) Múlt héten pedig folyamatosan ez dübörgött a kocsiban, szóval nem kell már hallgatgatnom, hogy meg tudjam ítélni. Nekem nagyon bejött ez a Death 'n Roll muzsika, csak azért nem 10 pont, mert vannak kicsit laposabb számok is a korongon...amúgy a 2. track a kedvencem. :)
Olyan érzésem volt a hallgatása közben, mint a sótlan leves evése közben...........
Az a baj ezekkel az albumokkal , hogy teljesen hangulat függök, ez most nem abban a hangulatban talált meg, pedig többször is meghallgattam ..........
Nemigazán tudom hova tenni ezt a lemezt..............
Lenin unja, nekem meg kurvára tetszik, ennyi..............
Hallani hogy nagyszerű zenészek, és a zongora részeket én amugy is imádom, mégis valahogy nemigazán keritett hatalmába a lemez ...............
Hát igen itt egy lemez, ami nem is biztos hogy rossz lenne, de szerintem nem kevés zenekar még akkor is abbahagyná a zenélést ha csak a próbahelyen így szólnának. Sajnálom Lenin nem tudom magam túl tenni rajta , lehet felétek ezt true-nak hívják, felénk egyszerűen csak azt mondják rá hogy igénytelen......................
Nem olyan vészes album ez, de azért a 63 track és 50 perc játékidő elég vicces ebből a zenéből.............
Buli, haverok,fanta death N' roll jeeeeeee............
Ígéretes bandának tűnik, de vannak még pici hiányosságai a csapatnak. Ettől függetlenül kellemes hallgatnivaló.
Igazából nem tudott közelférkőzni hozzám ez a zene. Több elektronikával jobban bejött volna, úgy gondolom.
Rengeteg ember elalélt ettől az albumtól mostanában, én viszont semmi jót nem találok benne.
Átlagosnál jobban tetszett és többet is hallgattam ezt a lemezt, mint hasonszőrű társait.
Norvég szupergoup, de az énekes hangját úgy tűnik már soha nem fogom megszeretni igazán. A szólók a legjobbak.
Uncsi.
A sznobok úgy sem értik, kár győzködni is bárkit. Egyetlen baja van csak, hogy túl hosszú lett az album.
Ebből is büntetés véighallgatni egy albumot. Ugyanaz a tempó, ugyanaz az ének. álommanó szindróma.
Lenyűgöző!A legszebb hogy ez még csak az első teljes albuma a srácoknak mi lesz itt még később? :) Egy újabb olyan együttes/album ami valszeg elkerülte volna a figyelmem ha nincs a hp(thx kopi) :)
Az elöző album jobban teccett igy ez most "csak" 9 pont
Vindi eddigi ajánlatai nem igazán teccettek de ez a mostani kifejezetten jó kellemes kellően változatos album úgyhogy 9 pont.
Jó megfelel :)
Profi zenészek profi albuma.Nálam továbbra is év albuma esélyes!
Kása hegyek hova legyek? :)
Gigantic Brain!A hp humoros oldala! :)
Sheol barátom a megmondhatója hogy első hallgatás után csúnyán leszóltam az albumot azóta kicsit változott a véleményem :) Jó kis album egyetlen hibája hogy szerintem elég egyformák a számok.A The Helltrain Coven szám nagyon király ezt a számot hallgattam legtöbbet a héten :)
Csak azért nem tizes, mert bízom benne a következő ennél még jobb lesz, és akkor majd arra bevéshetem...
Nem az én zeném...
Hmmmm nagyon semmi nem jut eszembe erről, talán a sok jó kritika után kicsit többet vártam, és ezért nem tudom értékelni. Még adok neki időt meg esélyt azért...
Nem hozott lázba, de hibát sem találni benne, egyedül csak azt, hogy eléggé lerágott csont már ez...
Oldalakon keresztül írhatnám, hogy mifélék jutottak eszembe, miféle hangulatba kerültem a hallgatásakor, amióta csak megvan. Kitűnő zenészek, nagyszerű játék...Azok a részek nyerték meg leginkább a tetszésem, ahol a gitár a vonósokkal alkot "szólóduettet". Egy dolog miatt csak 9, mivel a klasszikus zongora hangjától borsódzik a hátam :).
1. Hangzás olyan se nem jó, se nem rossz kategória, olyan demós....2. Zene túl mély nyomott nem hagyott bennem...
Borzalom...
Pl. egy bulira hangolásképpen, vagy ha rossz a kedve az embernek biztos, hogy jó ez a zene. Eléggé, hmmmmm hogyismondjam "slágeres" dallamok vannak benne...
Helyenként elég kellemes album, de az énekes részek nem dobnak rajta. Olyan 1nek jó volt, de többet nem hallgatom meg kategória.
A maga műfajában biztos remekmű,de hogy kerül ez a metalhoz?? Sheol papa remélem jövőhéten megint valami hozzádillőt ajánlasz. :)
Egy eléggé szürke album, inkább olyan háttérzaj. Sokszori hallgatása nem ajánlott...
A heti 7-8 ajánlat közül legalább 4 mindig ilyen. Már meg se tudom különböztetni a bandákat/albumokat/számokat. Nem unjátok még ezt a stílust?
Ez az album valahogy "elszaladt" mellettem. Nem igazán emelkedik ki semmiben, szinte észre se veszed, hogy már másik szám szól.
Az az igazság, hogy most én sem vagyok teljesen megelégedve az ajánlatommal. :) Csak úgy választottam egy albumot és nem sikerült az igazira. Nem volt rossz zene, de voltak eléggé nem tetsző számok is (pl.: 5-ös).
Hát Engrave, többet vártam tőled. A számok nagy része eléggé gyenge volt, bár volt egy-kettő, ami elérte az egész tűrhető kategóiát.
A borítót látva nem voltam túl bizakodó, de aztán kellemes meglepetést okozott a banda. Jó kis tempós death.
Dallamos metál, black elemekkel. Végülis az egész bejött, de hiányzik belelőle az a bizonyos "valami"....
Nekem többszöri meghallgatás után sem jött be, de ettől függetlenül jó album.
Nem tetszett
Előszőr úgy tűnt micsoda jó heavy-power ez, de aztán a napokban még 3 ugyanilyen jót hallottam
Végighallgattam vagy 3-szor, jó nak jó volt, de néhány szám nagyon kiesett. Igazából velem volt a baj, nem figyeltem eléggé a zenére. Majd meghallgattam még 3-szor csak a zene és semmi más társaságában. Hát egészen más élmény.
Pozitív: jó ötletek, nem kalapálás végig, változatos. negatív: kurva szar hangzás. hát igen így kell elbaszni egy jó lemezt. Nem értem minek ez a trú megszólalás ha a zene egyáltalán nem trú, plusz ének nem az igazi, meg vannak benne bugyutább részek is. (pl 2. szám, God's Sunset vége, intro, outro)
Na jó: nem bírtam végig....
Bulizós death zene jeje :) hangzás miatt -1 pont :(
Csak azért 9, mert nálam nem jobb, mint a Mastodon.
Nem metal, talán ezért is elég nehezen indult az egész, de a végére elkapott a hangulat.
Na, ennek tényleg nem elég még 5 hallgatás sem. Komplex zene, (senki ne gondoljon Dillingeres vergődésekre) teli dallammal + minden jóval. (a dobsáv hallgatása külön élvezet)
Jó volt, de semmi extra.
Szép zene. Még az csak az első pár hallgatáson vagyok túl, de valami azt súgja, hogy sokszor fogom ezt én még felrakni.
Teljes mértékben osztom Rely kollega véleményét.
Egyből az Ultimate Gore ugrott be nekem a dobgép soundjáról, Ami jó (mármint a hangzás) , de maga a zene itt is szinte borzalom. Eleinte kifejezetten élvezni az örjöngést (főleg egy nehéz nap után, amikor sok bennünk a düh), de a harmadik szám után baromi unalmas (és irritáló) tud lenni. Főleg 50 percben.
Hát, ha már death & roll, akkor The Crown...nem rossz album, de a 'királyokat' nem múlja felül

Vélemény, hozzászólás?

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.