Hangpróba #199

2011. december 17.

Bár a korai lemezeikhez nem ér fel, de azért nagyon jó hallgatni ezt is. (Pláne ezen a szörnyű hp-n.) A legjobban tetsző dal a Turn Loose the Mermaids volt.
Az előző hp-n szereplő, ámde következő albumuk nekem is jobban tetszett valamivel. Az ennyire nehéz, elvont zenéket egyre kevésbé kedvelem amúgy. El sem hiszem, hogy senki sem adott neki 7 pontot, pedig annyira adja magát. :D Na jó, én sem azért adtam.
Magam is meglepődtem, hogy nem volt kellemetlen hallgatni a lemezt. Sőt amennyire tetszhet nekem egy ilyen stílusú anyag, még tetszett is sok helyütt. A kevéske női éneknek is örültem, és hát szépen is szól meg kell mondjam; szóval kihoztam a 10-es skálából amit tudtam. :)
Lassan csordogáló, időnként idióta prüntyögésekkel tarkított csodaprogmetal album. Elismerésem annak, aki ezt önszántából bírja hallgatni. :P
Na ebben megvan minden amitől ki nem állhatom az ilyen stílusú zenéket. :D Másfeles énekes, gitármaszturbáció, keresztény igehirdetés stb.
A doom műfajt imádom, de a funeral doom leágazást pont nem annyira. Az ilyen méla zenéken már csak unatkozom jórészt. Nem kizárt, hogy lesz olyan hangulatom, mikor 1-2 szám jól fog esni ebből, de nem 98 (!) perc. Vicc.
Hangulatos kis blackes muzsika ez, kellemes hallgatnivaló. Azonban nem érzek benne semmi olyan extrát, ami miatt később is újrahallgatnám.
Hú, lassan 60 éves lesz a töpszli német. Ez volt a legérdekesebb a lemezzel kapcsolatban amit elmondhattam. Egyébként el lehet hallgatni, ha nincs más, de mindig van. :P
Most komolyan vannak akik Korn-t hallgatnak otthon? o.O Mindegy, ahogy nézem ez is annyira "tetszik" nekem, mint az említett amerikai divatbanda, a pontja is annyi lesz.
Talán a "furcsa" a legjobb jelző erre a zenére. A bal csatornából sokszor olyan zajokat véltem kihallani, mint mikor egy üresen járó betonkeverőbe beszórnak két marék kavicsot. A számok sajnos eléggé egyformák, a végére belefárad a hallgató, de pár szám akár jól is tud esni néha belőle.
Legjobb lemezeik közé tartozik.
Közkívánatra! :-D Nehéz, de minőségi.
Ez se sokkal jobb mint a Golden Resurrection, egy hajszállal talán több fantázia van benne, de ez még nem jelent dicsőséget...
Kevesebb billentyű és több ének jót tett volna neki (és még ez a hülye név is ráadásul...:-)).
Jujj ez olyan idegesítően, émelyítően édeskés, mondhatni nyálas, hogy legszívesebben a felénél abbahagytam volna és a kukába helyeztem volna (hangsúlyozom, nem tettem meg! :-)). Soha többet belőle...
Meggyőződésem, hogy az Esoteric az egyik legjobb zenei és szerzői képességgekkel rendelkező banda a metal világában. 94 perc, de háromszor ennyit is símán végighallgatnék belőle egyhuzamban. A zseniálisnál jobb kifejezés nem jut eszembe...
Az előző lemez, a 2009-es Merkur számomra érdekesebb, emlékezetesebb volt. Ez sem rossz persze.
Egykoron szerettem az Acceptet, ez a zene egy az egyben ugyanaz, ilyenformán eléggé feleslegesnek találom. Ha ritkán erre támad kedvem, inkább előszedem valamelyik Accept lemezt.
Hát ez baromira nem az én zeném.
Egy kis tombolásra megfelel, de azért azt nem mondhatnám, hogy maradandó értékű mű. :-)
A varázs már rég eltűnt...
Nem egyszerű eset. Különleges is a maga nemében, de nem vonz annyira...A megszólalás viszont rendben van.
Azt hittem véletlenül a Saxon Crusader lemezét indítottam el. Az még mindig itt van a kezem ügyében. Sajnos a hasonlóság csak az első másodpercekben élt. Ebből sosem lesz klasszikus metál lemez!
Újra egy progresszív zenekar, amely előszeretettel használja ezt a hülye szintetizátor hangzást. (Csak a lányaimnak nézem el itthon, miközben a Casio szintijükön gyakorolnak...) A zenét pedig már 20 éve megírták a nagyok.
Fedő alól szól és ez nem tesz jót neki. A billentyű meg azonnali halál.
"Gut, gut..." Idézet; Das Boot c. filmből (ami egyik kedvencem...)
Negyedik sorlemez és én eddig nem is hallottam felőlük. Nem tudom, ez engem minősít vagy a zenekart...
Szerintem megvan a 40 év munkaviszony, jöhet a békés öregkor. Itt már nincs semmi keresnivalója. Abbahagyni is tudni kell....
Hű, ez nagyon gyenge! Ez a stílus már soha nem kerül közel hozzám....
Újabb csapás a gyanútlan, civilizált világra! Letolt gatya, kiguvadt szemek, guggoló pozíció... Szőrös tökű chicagói huligánok hobbizenekara.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
2011. december 17.
Avatar Pistike66 viribusunitis ∑:
1. jpeter
Esoteric
Paragon of Dissonance
6 10 9 8.3
2. Avatar
Nightwish
Imaginaerum
9 9 6 8
3. Pistike66
Blut Aus Nord
777 - Sect(s)
7 9.5 7.5 8
4. viribusunitis
Bones
Bones
5 6 10 7
5. Avatar
Klabautamann
The Old Chamber
7 7.5 5 6.5
6. Avatar
Royal Hunt
Show Me How To Live
6 4 5.5 5.2
7. Linci
U.D.O.
Rev-Raptor
5 5 5 5
8. oldboy
X-Panda
Flight of Fancy
3 5 5 4.3
9. Avatar
Golden Resurrection
Man With A Mission
3 3 4.5 3.5
10. bush
Fear And The Nervous System
Fear And The Nervous System
3 4 3.5 3.5
∑:
5.4 6.3 6.1 5.9

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

február 23.,
február 26.,
február 27.,