Hangpróba #23

2004. október 23.

Egész kellemes volt...
Megmondom őszintén nagyon tartottam ettől az albumtól, mert ugye kispatak hard rock ajánlatai nem igen szoktak sikerülni. :) Viszont ez most valószínűleg megfelelő hangulatban ért, mert igencsak megérintettek ezek a lassú dalok. Tudom, a renomémnak ez most nem tesz jót, de oda se neki. :)
Ha black metal-ról van szó, akkor ez a fajta megközelítése a legkedvesebb a hallójárataimnak. Kellően intenzív, szépen szól, minden hangszert hallani, és nagyon lényeges, hogy a gonosz atmoszféra is megvan. Tehát minden kívánságom teljesül, ezért nem is kaphat kevesebb pontot. :D
Komolyan mondom, én ezeket a true albumokat már meg sem tudom különböztetni. Egykutya....akarom mondani egykása mindegyik. :)
Nagyon jó kis death korong. Fejszaggató, brutális hangzás, kellően változatos zenei anyag. A záró tétel " The Reign Of Shemsu-Hor", nagyon ott van a szeren.
Még a hp előtt ajánlotta az albumot kispatak barátom, és első hallgatás után nem nagyon tetszett. Aztán a hp miatt elkezdtem hallgatni újra, és minden hallgatással egyre jobban megfogott. Szóval azt mondom, aki rászánja az időt az albumra, az nagyon sok értéket fog találni benne...
Ez nagyon vérszegény volt...
Elég jó volt, de nem bántam volna, ha néha kicsit bedurvulnak, amolyan "Ved Buens Ende - Written in Waters" módra. Így a végére kicsit egyhangúvá vált.
Nekem még mindig teccik :DDD Oda is teszem a polcra a Divercia és a Misery INC mellé...............
Este illatos gyertyafény, vacsora, csaj, és háttérben ez a lemez, másra én nemtudom hasznositani.........
Ez is black metal, és láss csodát jó! pedig ugyanaz a mondanivalója mint mondjuk a nargaroth nevű csodának, a fenébe ki gondolná :D.................
Igazából az a gond, hogy már röhögni sincs kedvem ezen és a hasonszőrű valamiken, a zene ugyebár az ember szórakoztatására készül, hát akit ez szórakoztat az meg is érdemli...................
Számomra nincs érték a lemezen.................
Azzal kezdeném hogy ez egy nagyon jó lemez, azért én a mai napig nemtudtam megbarátkozni a német nyelvezettel, de nyugodtan szerezze be mindenki.................
Vakartam a falat...............
Mint a winds , semmi gondom a zenével, de az ének kibaszottul idegtépő volt számomra..............
Az énekes hangja néha átcsorog rendesen a nyálpopba, ami nem is lenne baj, de ez a HIM-nek jól áll, tőlük pedig nem várja az ember. Ettől függetlenül sok jó téma van az album és kellemes hallgatnivaló egy ideig.
Igazából ez megint egy no comment album nekem.
Kellemes csalódás lett ebből az albumból, annak ellenére, hogy elsőre egyáltalán nem tetszett. Megbarátkoztam vele, de a régebbi dolgaikat ezután se fogom hallgatni.
Ez az album nem lesz soha a true blackmetal műfaj etalon lemeze, ötlettelenség és monoton dögunalomig játszott témáival. Csak fele olyan jó lenne, mint az idei Rasluka Part I.-es kiselemezük, máris rajonganék az albumért.
Zeneileg is lerágott csontnak tartom az ilyet, a régi brutális él is elveszett nekem valahogy. A hörgés is túl lightos.
Na, hát valahogy így kell igazán groteszk zenét játszani. Bár sokat finomodott a banda, azért vannak még gyilkos és beteg részek az albumon. A bonustrack meg egy igazi gyöngyszem. Van torka a srácnak.
Néha jó hallgatni, néha meg eléggé semmilyen. Háttérzenének viszont mindenkor elmegy. A csaj hangja nem mindenhol a legjobb, de a Sabbathos témák kellemesek.
A kevesebb több lett volna, valamint innen is hiányolom a több bizarabb elekronika hiányát. A zenészek kvalitása vitathatatlan, néha mondjuk érezhető Solefald, Arcturus párhuzam is, de nem zavaróan.
Kellemes dallamos muzsika nekem inkább az album második fele jött be
A szokásos Axel Rudi Pell minőség :)
Még mindig nem wok kibékülve igazán az "énekkel".A zene az ok
Nargarothal még valamikor az első hp-k egyikén találkoztam először(Geliebte des Regens album az Elvtárs ajánlásával :)) ).Azaz album máig úgy él bennem mint a legunalmasabb album amit valaha hallottam.Az előző albumon és ezen is voltak olyan részek amik szerintem jók úgyhogy én úgy gondolom tudnának sokkal jobb zenét is csinálni a srácok csak biztos a trúúságuk nem engedi :)) 3 pont(tudnék több pontot is adni rá csak azt meg az én trúúságom nem engedi :)) )
A könnyen felejthető kategória
Kiváló dark metal album.A frl. deutsch című tétel egy igazi gyöngyszem
Szerintem ehhez a stílushoz jobban illik a férfi ének de így is nagyon rendben van az album.Bár ez már nem tartozik szorosan a témához de nézegetve a honlapjukon lévő képeket azt hiszem egy lépéssel közelebb kerültem a "miért van ilyen sok kiváló zenész a messzi északon?" című titok megfejtéséhez(Én kérek elnézést!) :D
Hmm...Winds2? :))
Kellemes kis keveréke ez a death/gót/dark (+némi black) metalnak. Nincs rajta semmi olyan ami ne tetszene, egyformán jók a dalok (kiemelkedőt viszont én nem találtam rajta). Valahogy a 4-5 hallgatás után már játéknak fogtam fel a hallgatását, és az egyes daloknál/dalrészleteknél megpróbáltam más zenekarokra asszociálni, hogy melyik banda is hasonlítható ott éppen hozzájuk...De kikapcsolódásnak is jó volt, ha nem merültem el a részleteiben, egyszerűen csak hagytam, had szóljon a zene...
Rudi bácsitól a Magic album a kedvencem, azt követi az Oceans of Time illetve vele egyenértékű az idei albuma is. Ennyi lassabb dal egyszerre nekem kicsit sok, sokkal jobban hatnak ezek, ha a megszokott módon, 1-1 ilyen kap helyet egy soralbumon...Itt most a pontom inkább az ötletnek szól, mint az egyes daloknak...
Na végre...Ez egy olyan black album, ami elnyerte maximálisan a tetszésem...Bika hangzás mellett technikás, ötletes dalok, amiket egy amúgy nem kifejezetten black rajongó is élvezettel hallgat...Külön öröm hogy mellőzik a szintit a zenéből, megmarad az agresszívebb, nyersebb jellege a blacknek...Ami még tetszett, az az, ahogy jóütemben megtörik egyes helyeken a dalok tempóját, ahol visszavesznek a gyors reszelésből, egy-egy ügyes töréssel, lassabb részlettel...Hogy akkor meg miért is csak kilenc ez a pont????Mert a 9. track úgy ahogy van szar, kilóg a lemezről, ezt nem kellett volna feltenni....
Nemigazán tudok már megint mit hozzátenni, egyszerűen nem nekem találták ezt ki...
Zene jó, jellegzetesebb, egyénibb "ének" mellett igazán sütne, így kissé egybemosódnak a dalok...
Nyelvi nehézségek miatt nem tudom értékelni...
A sok-sok durvább black/death ajánlat után már nem igazán találtam csak átlagosabb, tucatalbumokat ezekből a stílusokból a friss megjelenések között...Így most váltottam, és egy olyan stílusból szedtem albumot, ami viszonylag ritka a hp-n...Svéd a zenekar, nők, a stílus (hard)rock/metal leginkább tán még a Black Sabbath ill. AC/DC neve ugrik be róla (legalábbis néhány gitárriff, meg a gitárhagzás alapján). Nem egy kiemelkedő album, én is inkább csak háttérzenének hallgattam, de a sok durvulat zenék között néha kellemesen hat...(Illetve hét, mármint a pontszám:D)...
Mint a Winds a múlt hp-n, ez is nagyon jó. Olyan volt hallgatni, mintha színházban ülnék, és az egyes színek között a színpadkép váltása közben szólalnának meg ezek a dalok. Nekem vizuális élményt is ad az album, képek, tájak, "hangulatok" ugranak be ha teljesen ellazulva, kikapcsolva figyelem. Megnyugtat de ugyanakkor otttartja a figyelmemet annál a dalnál ami épp szól...Ja és mégegy:jónáhány dal egyes részeinél (ha lehet ilyet mondani) erős Nemesis "hatást" fedeztem fel (lsd. pl 2. track) így akik szeretik ezt a nagyon jó magyar zkr-t azok IS (meg amúgy mindenki, aki csak teheti) mindenképp hallgassák ezt meg.
Igéretesen kezdődött, aztán teljesen ellaposodott a vége. Olyan 4-5. számig érdemes hallgatni (azt se sokszor :))
Tipikus Axel Rudi Pell album... 3x elaludtam rajta, de legalább "művelődtem". :)
Nagyon kellemes, gyors muzsika. Nagyon jó volt hallgatni a sok "lágy" zene után.
Igaza van Engrave-nek, valóban nem sikerült olyan jól, mint a Rasluka pt.I, de azért a 6-os és 9-es szám igazi Nargaroth-os lett. Mindent összevetve azért érdemes meghallgatni 1x,2x,8x... :)
Nem vagyok egy nagy Behemoth fan és ez sem igazán tudott megfogni.
Ez az album a középutat képviselte a heti hp-n... Meg lehetett hallgatni, ha átküzdötted magad az első számon, de azért nem is volt olyan nagy szám. Néhol kicsit ramstejnes volt, ami nem éppen jó irányba tolta a pontjait.
Ez valami titkos szpájsz görlsz projekt vagy mi? Folknak is nagyon nagy jóindulattal nevezném csak.
Hát ez elég gyenge. Az énekes hangja olyan, mint egy részeg legziszenészé. Nagyon lehurogtak néhányan, amiért azt merem mondani, hogy ez egy ritka lapos album, de ez nem nem változtat a dolgon.
Elég vegyes album. Vannak rajt kifejezetten király részek, és "csak" átlagosak is.
Az első pár szám nagyon elkapott hangulatilag, kár hogy, az 5. szám után már szenvedés hallgatni.
Kispatak által említett furcsa vokál nekem sem jött be, ezen kívül a hangzás is lehetett volna bikább. (ebben még mindig a Marduk az etalon)
Teljesen átlagos trú blekk. Nem jobb, nem is rosszabb mint társai.
Kb. 3. hallgatás után tetszett meg. Ha odafigyelve hallgatja az ember, rájön bizony kiemelkedő album ez. A Nile jutott róla eszembe.
Változatos, de mégis egységes album a Bethlehemtől. Többszöri hallgatás, és persze a német nyelvvel szemben tápált ellenérzés legyőzése után, igen jó zenére lelünk benne.
Irritált a csaj hangja, ezen felül a zene sem egy nagy wasistdas, mondjuk nem is ez a lényege. Háttérzenének jó, amúgy nem ajánlom.
"This is the auditorium of modern movements"
Ennek is kell még egy pár hallgatás.
Kicsit sok volt, meg nem is az én zeném, de nem rossz muzsika, az tény.
Jó!!
Szerintem süt ez így is...
Elég elvont. 1 hallgatás után ennyi alakult ki bennem. Sokat fogom még hallgatni...
Kellemes volt, de utána valami keményebb zenével helyre kellett állítanom a felborult egyensúlyt.
Jó és szép, csak a vokáltól falra másztam.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2004. október 23.
Avatar Dolmen Avatar Avatar kopi Avatar Avatar Avatar ∑:
1. Avatar
Enthroned
Xes Haereticum - 2004
10 8 8 6 9 9 7 9 8.3
2. Avatar
Age Of Silence
Acceleration - 2004
8 7 8 9 9 4 10 8 7.9
3. Avatar
Bethlehem
Mein Weg - 2004
8 8 9 9 5 7 9 7 7.8
4. Dolmen
Lilitu
The Delores Lesion 2004
8 9 7 8 8 6 7 8 7.6
5. Avatar
Behemoth
Demigod - 2004
9 5 5 6 6 6 8 9 6.8
6. Avatar
Axel Rudi Pell
The Ballads III - 2004
8 6 5 9 7 4 6 7 6.5
7. kopi
Misdemeanor
High Crimes and Misdemeanor - 2004
5 3 7 8 7 4 6 7 5.9
8. Avatar
Nargaroth
Prosatanica Shooting Angels - 2004
3 1 6 3 4 8 5 1 3.9
∑:
7.4 5.9 6.9 7.3 6.9 6 7.3 7 6.8

Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,